شنبه, 1 اردیبهشت 1403 2024,April

بازپرداخت وام ۱۲میلیونی کرونا از کی شروع می‌شود؟

24 خرداد 1401
بازپرداخت وام ۱۲میلیونی کرونا از کی شروع می‌شود؟

به گزارش بانک اول، دولت برای حمایت از یک میلیون کارفرمای فعال در ۱۳ رسته شغلی تعیین شده که در شیوع کرونا دچار آسیب شغلی بیشتری شدند، پرداخت تسهیلات ویژه را آغاز کرده است.

مطابق با آنچه که مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفته بود یک میلیون واحد اقتصادی در این ۱۳ رسته شغلی فعال هستند که نزدیک به ۳ میلیون شاغل بیمه شده دارند و در صورت حفظ این نیروها، کارفرماها مشمول دریافت وام می‌شوند.

به گفته ازوجی یکی از مبناهای اصلی برای ارائه تسهیلات کرونا، نیروی کار شاغل بیمه شده در این بنگاه‌ها است. به ازای هر یک نفر شاغل بیمه شده که در بنگاه فعال باشد ۱۲ میلیون تومان وام پرداخت خواهد شد. واحدهایی که به اجبار تعطیل شده باشند این رقم ۱۶ میلیون تومان خواهد بود.

وی تاکید کرده بوده که برای شمولیت وام، بنگاه حتماً باید فعال باشد، نیروی کار را حفظ کند، شاغل بیمه شده داشته باشد؛ بنابراین اگر یک بنگاه نیروی کار خود را تعدیل کرده باشد و نیروی کار جهت دریافت بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد، مشمول این طرح نخواهد بود.

روند واریز تسهیلات / ارسال پیامک انجام شد

بر این اساس، روند دریافت این تسهیلات در سه مرحله ارسال پیامک از سوی وزارت تعاون به کارفرمایان مشمول، مراجعه کارفرمایان به سامانه کارا kara.mcls.gov.ir وثبت اطلاعات لازم و ارسال اطلاعات به بانک عامل جهت پرداخت تسهیلات حمایتی تکمیل می‌شود.

مرحله نخست ؛ارسال پیامک

مرحله نخست این برنامه یعنی ارسال پیامک تا هفته پیش ادامه داشت و برای کارفرمایان و خویش فرمایان پیامک مبنی بر ثبت نام در سامانه کارا برای بهره مندی از حمایت حداقل ۱۲ میلیون تومانی بابت هر کارگر ارسال شد.

باید در نظر داشت که دریافت پیامک به خودی خود حقی برای دریافت وام ایجاد نمی‌کند بلکه پرداخت تسهیلات منوط به ارائه لیست بیمه و پرداخت آن تا پایان فروردین ماه ۹۹ به سازمان تأمین اجتماعی است و در صورتی که نیروی شاغل بنگاه از مقرری بیمه بیکاری در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد ۹۹ استفاده نماید مشمول بهره مندی از این تسهیلات نخواهد شد.

مرحله دوم؛ ثبت نام در سامانه کارا

پس از پایان این مرحله، وزارت تعاون اعلام کرد که کارفرماها برای ثبت مرحله دوم یعنی ورود اطلاعات در سامانه کارا، هر چه زودتر اقدام کنند.

در این بین مسئولان وزارت تعاون تاکید کردند که ثبت نام در این سایت هیچ حقی را برای متقاضی ایجاد نمی‌کند و پرداخت تسهیلات به صاحب کسب و کار پس از بررسی فرایند توسط سازمان‌های ذیربط و بانک‌های عامل انجام خواهد شد.

مرحله آخر؛ واریز وام

پس از تکمیل مرحله دوم، کارفرماها برای دریافت وام باید وثیقه‌هایی را ارائه کنند که به شرح زیر است.

۱. برای تسهیلات ۱۲ و ۱۶ میلیون تومانی فقط ارائه سفته امضا شده متقاضی کفایت می‌کند.

۲. برای تسهیلات ۱۲ تا ۴۸ میلیون تومانی ارائه سفته و معرفی یک ضامن کافی است.

۳. تسهیلات ۴۸ تا ۱۲۰ میلیون تومانی ارائه سفته و دو ضامن نیاز دارد.

۴. برای مبالغ ۱۲۰ تا ۱۸۰ میلیون تومانی سوای سفته باید سه ضامن به بانک معرفی شود.

۵. برای تسهیلات بالای ۱۸۰ میلیون تومان به جای ضامن باید تضمین‌های صندوق‌های ضمانت به بانک ارائه شود.

همچنین باید در نظر داشت که مبلغ سفته‌هایی که دریافت کننده وام باید به بانک ارائه دهد، معادل یک و نیم برابر اصل و سود تسهیلات در نظر گرفته شده است.

زمان واریز؛ اوایل خرداد

پس از تکمیل مرحله آخر و ارسال اطلاعات به بانک، فرایند واریز وام آغاز خواهد شد که مطابق با گفته ازوجی اوایل خرداد ماه یعنی طی همین چند روز واریز تسهیلات مذکور آغاز خواهد شد.

آنطور که ازوجی گفت زمان بازپرداخت این تسهیلات از اوایل مهرماه آغاز می‌شود و دو سال طول خواهد کشید./مهر

اخبار مرتبط
: طرح افزایش وام ودیعه مسکن با توجه به نزدیک شدن فصل جابه جایی و نقل و انتقلات نیاز به بازنگری دارد و این تسهیلات باید متناسب با شرایط متقاضیان پرداخت شود.
سقف این تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان اعلام شده است. مبلغ تسهیلات براساس میانگین حساب مشتریان قابل تغییر است. افراد متقاضی دریافت وام ۲۰۰ میلیونی باید در یکی از شعب سینا سپرده قرض الحسنه افتتاح کنند.
سیستم توزیع وام در هر جامعه‌ای عموما یکی از ابزارهای تصمیم‌گیری برای مدیریت جامعه است و نتایج آن بیانگر آن است که اهتمام یک جامعه در کدام سمت و سو قرار گرفته است. آمارها نشان می‌دهد عموما بیش از ۸۰ درصد تسهیلات پرداختی در ایران به صاحبان کسب و کار تخصیص می‌یابد اما قابل توجه است که در سال گذشته سهم خانوار از وام‌های پرداخت شده افزایش یافته است.
بانک مرکزی بندهای مرتبط با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‌/۰۱‌/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر بیست و پنج سال و زوجه‌های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها