پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

سقف عمر بنا در وام مسکن یکم به ۲۰ سال افزایش یافت

24 خرداد 1401
سقف عمر بنا در وام مسکن یکم به ۲۰ سال افزایش یافت

به گزارش بانک اول، به پیشنهاد بانک مسکن و بر اساس موافقت کمیسیون اعتباری بانک مرکزی سقف سنی واحدهای مسکونی مشمول تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم از ۱۵ سال به ۲۰ سال افزایش پیدا کرد.

با توجه به این تصمیم و بر اساس ملاحظه­ های مربوط به ضرورت حفظ تعادل منابع و مصارف صندوق و همچنین استطاعت خانه اولی­ ها برای پرداخت اقساط تسهیلات مقرر شد با هدف افزایش قدرت پوششی تسهیلات خرید مسکن یکم سقف عمر بنای آپارتمان­ ها و خانه های مشمول استفاده از این تسهیلات به ۲۰ سال افزایش پیدا کند.

این طرح بانک مسکن در عمل طیف انتخاب واحدهای مسکونی برای خرید توسط خانه اولی­ های سپرده­ گذار در صندوق پس انداز مسکن یکم را افزایش می­ دهد ، بنابراین چالش کمبود فایل واحدهای مسکونی فروشی در بنگاه­ های املاک از این طریق برای زوج­های جوان تا حدود زیادی رفع می­شود. از طرف دیگر به دلیل اختلاف قیمت قابل توجه بین واحدهای مسکونی با عمر بنای بالای ۱۵ سال و آپارتمان­ های با سن ساختمانی کمتر ، اثر تسهیلات مسکن یکم بر پوشش هزینه خرید خانه اولی­ ها افزایش پیدا می­کند.

بانک مسکن معتقد است در شرایط کنونی اقتصادی تامین اعتبار مورد نیاز برای حل مشکل مسکن خانه اولی­ ها به عنوان یک ضرورت ملی باید در اولویت باشد و بانک تخصصی مسکن از همین رو گشایش تازه ­ای برای پرداخت تسهیلات مسکن یکم به زوج ­های جوان ترتیب داده است.

سپرده­ گذاران در صندوق پس­ انداز مسکن یکم به صورت انفرادی در صورت رعایت دو شرط مربوط به میزان سپرده گذاری لازم و طول زمانی پس­ انداز در صندوق چنانچه واجد شرایط باشند در تهران می­ توانند تا سقف ۸۰ میلیون تومان و در شهرهای بزرگ و مراکز استانها تا سقف ۶۰ میلیون تومان و در شهرهای کوچک نیز تا سقف ۴۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود تک رقمی دریافت کنند. در صورت سپرده ­گذاری زوجین به صورت توام سقف این تسهیلات به دو برابر افزایش پیدا می­کند. نرخ سود تسهیلات مسکن یکم در بافت­ های فرسوده ۶ درصد و در سایر مناطق شهری ۸ درصد است.

اخبار مرتبط
وام ازدواج از جمله تسهیلاتی است که دولت برای آغاز زندگی مشترک جوانان درنظر گرفته است و هرساله تعداد زیادی از زوجین، این وام را دریافت می‌کنند. اما چگونه وام ازدواج را زودتر بگیریم؟ کدام بانک برای دریافت وام ازدواج بهتر است؟
نداشتن بدهی معوق و چک برگشتی، عدم استفاده قبلی از وام کالا و خرج کردن این مبلغ در فروشگاه‌های طرف قرارداد بانک ملت از دیگر شروط استفاده از این وام محسوب می‌شود. این تسهیلات در قالب کارت اعتباری به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده و نرخ سود آن 23 درصد و مدت زمان بازپرداخت آن بین 12 تا 36 ماه متغیر است.
در حال حاضر بانک‌های ملت، ملی، مسکن، صادرات، بانک رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل به عنوان بانک‌های عامل پرداخت وام ودیعه مسکن معرفی شده‌اند.
طبق ابلاغیه جدید، بانک‌های عامل، برای پرداخت این وام باید فقط یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند؛ اما این وام قرض‌الحسنه که به نام وام خرد و فوری هم معروف است، خیلی هم دریافتش فوری نیست!

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها