پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

تصمیمات جدید دولت و مجلس برای تقویت بورس/ معاون وزیر اقتصاد: آینده اقتصاد کشور به بازار سرمایه گره خورده است

24 خرداد 1401
تصمیمات جدید دولت و مجلس برای تقویت بورس/ معاون وزیر اقتصاد: آینده اقتصاد کشور به بازار سرمایه گره خورده است

 

به گزارش بانک اول ،محمدعلی دهقان دهنوی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: در کشور ما بار اصلی تأمین مالی بر دوش بانک‌ها بوده است، اما اکنون ما انتخاب کرده‌ایم که بازار سرمایه را به‌عنوان تأمین‌کننده مالی اقتصاد کشور حمایت کنیم و توسعه دهیم.
معاون وزیر اقتصاد ضمن بیان اینکه نوسانات ذات بازار سرمایه است و در همه جای دنیا بورس با افت و خیزهایی روبه‌روست، به اقدامات حمایتی از بازار سرمایه و سهامداران خرد اشاره کرد و گفت: باید در ابتدا نقدشوندگی برای این بازار ایجاد کنیم و از رفتارهای هیجانی جلوگیری کنیم و باید ساختارهای بازار را به‌نحوی اصلاح کنیم که سرمایه‌گذاران خرد کمتر آسیب ببینند.
دهقان دهنوی گفت: از ابتدای سال جریان ورودی به بازار سرمایه مثبت بوده و بیش از 100هزار میلیارد تومان وارد بورس شده است. اما بازار ما متوسط سهام شناورش کمتر از 25 درصد است و 75 درصد سهام دست سهامداران عمده است.
وی افزود: رفتارهای هیجانی برخی سهامداران خرد تعادل بازار را به هم می‌زند و باعث کاهش قیمت‌ها می‌شود و این موضوع فقط به خود آن‌ها آسیب نمی‌زند بلکه به سهامداران عمده نیز آسیب می‌زند. برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی بازار سرمایه سهامداران عمده انگیزه دارند که با بازارگردانی مانع رفتارهای هیجانی شوند و آرامش را به بازار برگردانند.


معاون وزیر اقتصاد و دارایی اضافه کرد: نگاه بلندمدت در سهامداری و انتخاب درست سهام و خرید غیر مستقیم سهام از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری مانع زیان سهامداران می‌شود.
دهقان دهنوی افت و خیز بورس را طبیعی دانست و گفت: چرا حقوقی‌ها آرامند؟ چون آن‌ها بازار و سهام را به‌خوبی می‌شناسند و انتخاب کرده‌اند در این بازار باشند.
مهدی طغیانی نیز گفت: جلسه غیرعلنی و 3ساعته دیروز مجلس درباره حمایت از بازار سرمایه بود. بازارگردانی باید جدی‌تر اتفاق بیفتد تا بازار به تعادل بازگردد، باید محدودیت‌های بازارگردانی را کمتر کنیم، یکی از محدودیت‌ها دامنه نوسانات است که باید به‌شکل پویا درآید.


این نماینده مجلس نقش مجلس را نظارتی دانست و ابراز کرد: نهادها و شرکت‌های دولتی و عمومی که در بازار حضور داشته‌اند حالا باید نقش تاریخی خود را در بازار به‌عنوان بازارگردان ایفا کنند. بورس دیگر بورس سابق نیست و نیاز به تحول سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دارد.
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این برنامه ضمن اشاره به شرایط بازار سرمایه و اقدامات سازمان بورس در مسیر توسعه این نهاد اقتصادی سهام خزانه را مدنظر قرار داد و گفت: مکانیسم سهام خزانه به این شکل است که ناشرین می‌توانند تا 10 درصد سهمشان را از بازار جمع‌آوری کنند که این کار طبیعتاً به نقدشوندگی بازار کمک و نگرانی سهامداران خرد را مرتفع می‌کند.


محمدحسن ابراهیمی سروعلیا اضافه کرد: دستورالعمل سهام خزانه به کلیه ناشرین ابلاغ شده و همین هفته دو یا سه شرکت سهام خزانه‌شان را عملیاتی می‌کنند و فرصت 2ساله به آن‌ها داده شده است تا دوباره سهمشان را به بازار عرضه کنند.
وی گفت: اوراق فروش تبعی و سهام خزانه و بازارگردانی ابزاری هستند که به نقدشوندگی بازار کمک و نگرانی سهامداران خرد را برطرف می‌کند./تسنیم

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها