پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

چرا سهام پالایشی یکم هنور قابل معامله نشده است؟

24 خرداد 1401
چرا سهام پالایشی یکم هنور قابل معامله نشده است؟

به گزارش بانک اول، مریم شاه حسینی با بیان اینکه نماد و پرتفوی پالایشی یکم از ابتدای مهر ایجاد شده بود، اظهار کرد: یکی از دلایلی که سهام پالایشی یکم تا کنون قابل معامله نشده، این است که با توجه به اینکه دو نماد پالایشی افزایش سرمایه داشتند، هنوز سهام جایزه در نماد اصلی ادغام نشده و امور مربوط به ثبت باقی مانده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، فایلی که مدیر صندوق پالایشی یکم در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار داده بود هم شامل اطلاعات دارایکم بود و هم شامل اطلاعات پالایشی یکم. درواقع در این فایل یک سری اطلاعات اضافه شامل مبلغی که افراد برای خرید سهام پالایشی یکم و دارایکم پرداخت کرده اند، نحوه خرید سهام پالایشی یکم (از سوی بانک یا کارگزاری) و نظایر آن وجود داشت و به همین دلیل شرکت سپرده گذاری اطلاعات را به مدیر صندوق بازگرداند تا آنها اطلاعات را تفکیک کرده و فقط اطلاعات مربوط به پالایشی یکم را در اختیار شرکت قرار دهند.

مدیر امور ناشران شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: تنها اطلاعات مورد نیاز شرکت سپرده گذاری مرکزی، مشخصات شناسنامه ای فرد و تعداد یونیتی که با آن سهام پالایشی یکم خریداری کرده، است. این فایل روز شنبه به آن ها عودت داده شده و دو روز بعد از زمانی که اطلاعات تفکیک شده را در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار دهند، نماد پالایشی یکم قابل معامله خواهد شد.

بر اساس این گزارش، پالایشی یکم باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس است و بعد از سهام دارایکم، دومین ETF (صندوق سرمایه گذاری دولت) دولت محسوب می شود. مطابق مقررات، یک ماه بعد از پایان پذیره‌نویسی امکان معامله برای صندوق‌های ETF فراهم می‌شود. البته مهلت پذیره نویسی دارایکم اول خردادماه به پایان رسید و این صندوق در هشتم تیرماه قابل معامله شد. بر این اساس و با توجه به اینکه پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم تا ۳۰ شهریور ماه ادامه داشت؛ بنابراین انتظار می رفت از اوایل آبان ماه امکان معامله برای این صندوق فراهم شود./ایسنا

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها