چهارشنبه, 5 اردیبهشت 1403 2024,April

امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی قبلی دریافت شده تا پایان سال ۹۹

24 خرداد 1401
امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی قبلی دریافت شده تا پایان سال ۹۹

به گزارش بانک اول به نقل از بانک مرکزی، جلسه «بحث و بررسی عملکرد شبکه بانکی در اجرای طرح اعطای تسهیلات کرونا»، به ریاست اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی، برگزار و بر لزوم تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات مذکور، تاکید شد.

این جلسه به منظور بررسی عملکرد شبکه بانکی در عمل به مصوبات ستاد کرونا برای اجرای «طرح اعطای تسهیلات به کسب‌وکارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا» و «تسهیلات ودیعه مسکن مستأجران» برگزار و بر لزوم تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات مذکور، تاکید شد.

همچنین در خصوص موضوع تمدید پرداخت تسهیلات به «مشاغل و کسب‌وکارها و حوزه‌های حمل‌ونقل آسیب دیده از کرونا» تا پایان مهر ماه سال جاری و حسب مباحث طرح شده در جلسه و با توجه به کثرت افراد در صف دریافت تسهیلات، موارد زیر به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ابلاغ شد:

با توجه به محدودیت‏‌های موجود به منظور مراجعه متقاضیان به بانک‌های عامل برای تکمیل مدارک برای اخذ تسهیلات، چنانچه متقاضی نسبت به تکمیل پرونده خود اقدام کند، بانک‌‏ یا مؤسسه عامل مساعدت لازم را در اعطای تسهیلات تا پایان زمان اجرای طرح به عمل آورد.

ملاک اعطای تسهیلات به کسب‌وکارهای موردنظر، تأیید متقاضی توسط «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و دستگاه اجرایی ذیربط و مستندات ارائه شده از طریق سامانه «کارا» است. از این رو لازم است بانک‏‌ها از اخذ مدارک و مستندات مربوط به فهرست بیمه کارکنان خودداری کرده و صرفاً نسبت به اخذ مدارک هویتی و وثایق از متقاضیان تسهیلات یاد شده مطابق با موارد مندرج در دستورالعمل اجرایی مربوط، اقدام کنند.

همچنین برای «کسب‌وکارهای آسیب‌دیده حوزه گردشگری» (زیر رسته‌های مصوب کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا) حسب تصمیم‌های اتخاذ شده در سی و نهمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا مورخ ۱۲‏ مهر ماه ۱۳۹۹ و ابلاغیه انجام شده در این خصوص، بر پرداخت تسهیلات با شرایط زیر تاکید شد: بازپرداخت تسهیلات بانکی قبلی دریافت شده تا پایان سال ۱۳۹۹ امهال می‌شود.

با پرداخت تسهیلات به کسب‌وکارهای آسیب دیده حوزه مذکور بر اساس بنگاه محوری، مطابق دستورالعمل مصوب کارگروه اقتصادی مقابله با پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا موافقت شد. متقاضیان مجازند تا پایان آذرماه سال جاری ثبت نام کنند. بازپرداخت اقساط این تسهیلات از اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود. بنگاه‌هایی که با دستورالعمل قبل تسهیلات دریافت کرده‌اند نیز مجاز به دریافت مابه‌التفاوت تسهیلات طبق دستورالعمل جدید خواهند بود./مهر

اخبار مرتبط
در حال حاضر بانک‌های ملت، ملی، مسکن، صادرات، بانک رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل به عنوان بانک‌های عامل پرداخت وام ودیعه مسکن معرفی شده‌اند.
طبق ابلاغیه جدید، بانک‌های عامل، برای پرداخت این وام باید فقط یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند؛ اما این وام قرض‌الحسنه که به نام وام خرد و فوری هم معروف است، خیلی هم دریافتش فوری نیست!
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانک‌ها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. دو سال بعد همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، دولت دوازدهم وام‌های یک میلیون تومانی پرداخت کرد که اقساط آن هر ماه از حساب کارت یارانه متقاضیان کسر می‌شد.
بانک رفاه کارگران به منظور تداوم سیاست های حمایتی خود از جامعه مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، کارکنان شرکت ها و سازمان های متعامل با بانک، در قالب “طرح امید رفاه”تسهیلات پرداخت می کند. تسهیلات طرح امید رفاه به مستمری بگیران ارجمند سازمان تامین اجتماعی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت می کنند و کارکنان محترم بازنشسته بانک رفاه، در قالب عقد قرض الحسنه به میزان بیست میلیون تا یکصد میلیون ریال با نرخ کارمزد سالانه ۴ درصد پرداخت می شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها