پنجشنبه, 30 فروردین 1403 2024,April

بررسی موادی از لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی

24 خرداد 1401
بررسی موادی از لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی

به گزارش بانک اول به نقل از ایرنا، حسن نوروزی درتشریح نشست دیروز- یکشنبه- کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان این که ‌ادامه بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در دستورکار قرار گرفت، ادامه داد: به طوری که ماده 6 و 7 این لایحه مورد بحث و سپس به تصویب نمایندگان رسید.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان درمجلس شورای اسلامی افزود:‌ درماده 6 این لایحه آمده است، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دفاتر اسناد رسمی، وکلای دادگستری، حسابرسان، کارشناسان رسمی دادگستری و بازرسان قانونی مکلفند، اطلاعات مورد نیاز دراجراء‌ این قانون را که هیات وزیران مصوب می کند حسب درخواست مرکز اطلاعات مالی ارایه نماید.
نوروزی تصریح کرد:‌ همچنین درماده 7 این لایحه آمده است، اشخاص، نهادها و دستگاه های مشمول این قانون (‌موضوع ماده 5 و 6)‌ برحسب نوع فعالیت و ساختار سازمانی مکلف به رعایت این مواد هستند، به طوری که احراز هویت و شناسایی ارباب رجوع و مالکان واقعی باید صورت گیرد؛ به این معنا که اگر فرد 19 ساله ای معامله ای به میزان 100 میلیارد تومان انجام دهد، باید توسط دستگاه های ذیربط فردی که این میزان پول را دراختیار این نوجوان 19 ساله قرارداده مورد شناسایی قرار گیرد.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تاکید کرد:‌ همچنین احراز هویت ارباب رجوع و درصورت اقدام توسط نماینده یا وکیل، احراز سمت و هویت نماینده و وکیل و اصیل درمواردی که قرینه ای برتخلف وجود دارد.
نوروزی تصریح کرد: البته طبق تبصره این ماده، تصویب این قانون ناقض مواردی که درسایر قوانین و مقررات احراز هویت الزامی شده است نمی باشد؛ همچنین ارایه گزارش ها، اطلاعات، اسناد و مدارک مربوط به موضوع این قانون به مرکز اطلاعات مالی درچارچوب آیین نامه مصوب هیات وزیران می رسد.
این نماینده مردم درمجلس دهم، ادامه داد:‌ البته ارایه گزارش معاملات یا عملیات بیش از میزان مصوب هیات وزیران یا معاملات و عملیات مشکوک بانکی، ثبتی، سرمایه گذاری، صرافی، کارگزاری و مانند آنها به مرکز اطلاعات مالی می رسد؛ ضمن اینکه منظور از معاملات و عملیات مشکوک معاملات و عملیاتی آن است که اشخاص مشمول با دردست داشتن اطلاعات و یا قرائن و شواهد منطقی ظن پیدا کنند که این عملیات و معاملات به منظور پولشویی انجام می شود.
نوروزی گفت:‌ همچنین تاکید شده که نگهداری سوابق مربوط به شناسایی ارباب رجوع، ذینفعان واقعی، سوابق حساب ها، عملیات و معاملات داخلی و خارجی حداقل به مدت 5 سال پس از پایان رابطه کاری یا انجام معامله موردی که چگونگی آن به موجب آیین نامه اجرایی تعیین می شود. طبق تبصره این موضوع ناقض سایر قوانین که نگهداری اسناد را بیش از مدت یاد شده الزامی نموده نخواهد بود.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تاکید کرد:‌ منظور از معاملات و عملیات مشکوک آن است که اشخاص با دردست داشتن اطلاعات و یا قرائن و شواهد منطقی ظن پیدا کنند که این عملیات و معاملات به منظور پولشویی انجام می شود، البته چگونگی نگهداری سوابق درآیین نامه اجرایی این قانون تعیین می شود، همچنین نگهداری سوابق مذکور دربند ت ناقض سایر مقرراتی که نگهداری اسناد را بیش از مدت یادشده الزامی نموده نخواهد بود.
وی بیان داشت: مدیران و کارکنان دستگاه های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری درصورت عدم انجام تکالیف مقرر دربندهای فوق به استثناء‌ بند (ج) علاوه بر انفصال موقت از 3 ماه تا 2 سال به مجازات حبس یا جزای نقدی درجه شش مکوم خواهند شد.
به گزارش خانه ملت، نوروزی اضافه کرد: همچنین مدیران و کارکنان بخش خصوصی درصورت عدم انجام تکالیف مقرر دربندهای فوق به استثناء‌ بند (ه) علاوه برممنوعیت اشتغال درهمان شغل از 6 ماه تا 2 سال به مجازات حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم خواهند شد.

اخبار مرتبط
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.
بانک اول - قیمت‌ دلار تا ظهر امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، روندی با ثبات و اندکی افزایشی داشت اما به تدریج به سمت کانال قیمتی بالاتر حرکت کرد. به نظر می‌رسد دلار منتظر اخبار برجامی است. البته اقدامات بازارساز هم می‌تواند در این میان اثرگذار باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: