چهارشنبه, 5 اردیبهشت 1403 2024,April

اختصاص تسهیلات به خریداران مسکن با عمر ۲۵ سال؛دایره وام‌گیرندگان افزایش می‌یابد

24 خرداد 1401
اختصاص تسهیلات به خریداران مسکن با عمر ۲۵ سال؛دایره وام‌گیرندگان افزایش می‌یابد

به گزرش بانک اول، حسن خسته بند عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن برای ارائه تسهیلات به مساکن با عمر ۲۵ سال، گفت: تاکنون حداکثر عمر بنا برای دریافت تسهیلات خرید مسکن حدود ۱۵ سال بود، حال با تصمیم وزارت راه قرار است که به مساکن تا عمر ۲۵ سال وام پرداخت شود که این مسئله می تواند در افزایش رونق بازار تأثیرگذار باشد.

تلاش وزارت راه برای افزایش قدرت مالی خریداران مسکن

نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دو سال اخیر با افزایش چشمگیر قیمت مسکن، عملا قدرت مالی خریداران برای تأمین مسکن کاهش یافت و این مسئله عملا بازار را به سمت وضعیت رکودی سوق داد، حال وزارت راه و شهرسازی در تلاش است که از بازارهای مختلف برای افزایش قدرت مالی خریداران استفاده کند.

با توجه به اینکه با افزایش عمر مساکن، قیمت خرید آن ها نیز کاهش می یابد، با تصمیم وزارت راه برای بالا بردن عمر خانه جهت دریافت تسهیلات، عده ای بیشتری از خریداران می توانند از تسهیلات استفاده کنند

خسته بند ادامه داد: با توجه به اینکه با افزایش عمر مساکن، قیمت خرید آن ها نیز کاهش می یابد، با تصمیم وزارت راه برای بالا بردن عمر خانه جهت دریافت تسهیلات، عده  بیشتری از خریداران می توانند از تسهیلات استفاده کنند.

مسکن در هیچ جای دنیا با عمر ۲۵ سال فرسوده محسوب نمی شود

وی تصریح کرد: در هیچ جای دنیا مسکن با عمر ۲۵ سال فرسوده محسوب نمی شود، اما در ایران، خانه با عمر ۲۵ تا ۳۰ سال فرسوده محسوب شده و به همین علت متقاضیان از دریافت تسهیلات خرید این گونه مساکن محروم می شدند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در شرایط کنونی در کشورهای اروپایی و پیشرفته، عمر مفید یک ساختمان بالای یکصد سال است، اما در کشورمان بعد از گذشت چندین سال، خانه دچار فرسودگی می شود، این مسئله نشان دهنده ضرورت اصلاح ساختار ساختمان سازی، نظام مهندسی و تقویت نظارت بر روند ساخت و ساز است.

ضرورت ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی برای افزایش طول عمر مساکن

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: یکی دیگر از عوامل فرسودگی زودرس مساکن در ایران، کیفیت مصالح ساختمانی است که باید در این راستا نیز راستی آزمایی دقیقی صورت گیرد./

اخبار مرتبط
در حال حاضر بانک‌های ملت، ملی، مسکن، صادرات، بانک رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل به عنوان بانک‌های عامل پرداخت وام ودیعه مسکن معرفی شده‌اند.
طبق ابلاغیه جدید، بانک‌های عامل، برای پرداخت این وام باید فقط یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند؛ اما این وام قرض‌الحسنه که به نام وام خرد و فوری هم معروف است، خیلی هم دریافتش فوری نیست!
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانک‌ها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. دو سال بعد همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، دولت دوازدهم وام‌های یک میلیون تومانی پرداخت کرد که اقساط آن هر ماه از حساب کارت یارانه متقاضیان کسر می‌شد.
بانک رفاه کارگران به منظور تداوم سیاست های حمایتی خود از جامعه مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، کارکنان شرکت ها و سازمان های متعامل با بانک، در قالب “طرح امید رفاه”تسهیلات پرداخت می کند. تسهیلات طرح امید رفاه به مستمری بگیران ارجمند سازمان تامین اجتماعی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت می کنند و کارکنان محترم بازنشسته بانک رفاه، در قالب عقد قرض الحسنه به میزان بیست میلیون تا یکصد میلیون ریال با نرخ کارمزد سالانه ۴ درصد پرداخت می شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات