شنبه, 1 اردیبهشت 1403 2024,April

سود سپرده کدام بانک ها بیشتر است؟

24 خرداد 1401
سود سپرده کدام بانک ها بیشتر است؟

به گزارش بانک اول سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت یک نوع از سپرده سرمایه‌گذاری است که وجه نقد حداقل برای یک ماه نزد بانک باقی می‌ماند و مبلغ سپرده نیز نمی‌تواند از حداقل مبلغ تعیین شده برای افتتاح حساب کمتر باشد.

سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی برای حفظ و افزایش میزان اندوخته‌های متقاضیان با امکان دسترسی طراحی شده‌اند. این نوع سپرده به سپرده‌گذاران امکان واریز و برداشت در تمام شعب بانکی کشور را می‌دهد. افراد پس از افتتاح حساب با دریافت رمز اول و دوم می‌توانند عملیات بانکی خود را از طریق دستگاه‌های خودپرداز، سامانه‌های بانکداری الکترونیک و تلفن بانک انجام دهند و در کنار این سود مشخصی را هم ماهانه دریافت کنند.

 

نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی به صورت ماه‌شمار و در پایان هر ماه به حساب مشتری واریز می‌شود. البته میزان این سود توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود و سودهای ۱۲درصدی و ۱۴درصدی مربوط به سپرده‌های کوتاه مدت ویژه هستند و سود سپرده کوتاه مدت عادی تنها ۱۰ درصد است.

 

نداشتن چک برگشتی و داشتن 18سال تمام شرایط لازم برای افتتاح حساب سپرده‌گذاری کوتاه‌مدت است. همچنین افراد حقیقی تنها با داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی جدید می‌توانند حساب سپرده کوتاه‌مدت عادی ایجاد کنند. اتباع خارجی نیز با داشتن اصل پروانه اقامت یا گذرنامه معتبر می‌توانند نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند.

شرایط برداشت از حساب کوتاه‌مدت نیز این‌گونه است که صاحب حساب یا وکیل، قیم یا وصی قانونی ایجاد کننده حساب هر زمان که بخواهد می‌تواند با در دست داشتن دفترچه حساب یا کارت بانکی و مدارک هویتی، پول را برداشت کند.

اخبار مرتبط
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.
آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها