جمعه, 31 شهریور 1402 2023,September

کدام بانک بیشترین سود سپرده را پرداخت می کند/5 درصد سود بیشتر در این بانک

06 دی 1401
کدام بانک بیشترین سود سپرده را پرداخت می کند/5 درصد سود بیشتر در این بانک

به گزارش بانک اول بانک مرکزی به بانک‌هامجوز داده که اوراق گواهی سپرده با سود ۲۳ درصد منتشر کنند. پیگیری‌ها نشان می‌دهد که بانک‌ها قبل از این که شورای پول و اعتبار چنین تصمیمی بگیرد، پرداخت سود بیشتر از ۲۰ درصد به مشتریان خود را شروع کرده اند.

با تصمیم جدید  شورای پول و اعتبار بانک مرکزی از این پس بانک‌ها می‌توانند اوراق گواهی سپرده با سود ۲۳ درصد منتشر کنند.

balatarin nerkh sood banki

کدام بانک‌ها بیشترین سود را می‌دهند؟

نرخ سود اسمی علی الحساب این اوراق ۲۳ درصد سالانه است. البته سپرده گذاران می‌توانند این اوراق را قبل از سررسید با نرخ شکست سود ۱۰ درصد در بانک ها  بازخرید کنند. فروش این گواهی صرفاً به اشخاص حقیقی ایرانی بالای ۱۸ سال مجاز است.و اشخاص حقوقی فعلا نمی توانند از این طرح استفاده کنند.

مدت این اوراق حداکثر یک ساله بوده و آن بانک‏‏‏‏‏/موسسه اعتباری می‌تواند ضمن رعایت سقف مدت تعیین‌شده، نسبت به انتشار اوراق مذکور با سررسیدهای مختلف کمتر از یک سال اقدام نماید.

بانک مرکزی به بانک‌ها اجازه انتشار اوراق گواهی سپرده داده و افزایش نرخ سود سپرده‌ها در گام بعدی اتفاق می‌افتد. اما بانک‌ها از خیلی وقت قبل اقدام به این کار کرده‌اند.

اگر چه بانک مرکزی اعلام کرده که در بخشنامه‌ای شرایط انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار، ویژه سرمایه گذاری (عام) را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرده است. اما برخی از بانک‌ها می‌گویند هنوز این بخشنامه را دریافت نکرده‌اند. علی رغم این ادعای بانک‌ها، آنها پرداخت سودهای بالای ۲۰ درصد را از خیلی وقت قبل شروع کرده‌اند.

برخی بانک‌ها پرداخت سود سپرده ۲۵ درصدی هم می‌دهند. این در حالی است که سقف نرخ سود برای سپرده‌های دوساله، ۱۸ درصد بود.

بانک‌ها سود ۲۵ درصدی هم می‌دهند

متصدی سپرده‌ها در یکی از شعب یک بانک خصوصی  می‌گوید که مصوبه جدیدی از سوی بانک مرکزی برای ما ارسال نشده و نرخ سود بانکی افزایش نیافته است. او می‌گوید: ما همان سود ۲۰ درصد را به سپرده‌ گذار می‌دهیم. البته اگر فردی یک میلیارد تومان در بانک سپرده گذاری کند، نرخ سود آن ۲۱ درصد محاسبه می‌شود.

بانک پاسارگاد اما برای سپرده‌های با مبلغ بالا ۲۴ درصد هم پرداخت می‌کند. یکی از کارمندان این بانک به خبر نگار افتخاری گفت که پاسادگاد برای سپرده یک میلیارد تومانی ۲۴ درصد سود پرداخت می‌کند. البته گفت که این میزان سود برای سپرده‌های ۲ ساله است و اگر سپرده گذار زودتر اقدام به برداشت دارایی خود کند، میزان سود کمتر می‌شود.

پرداخت سود بانک پاسارگاد به همین جا ختم نمی‌شود و درصدهای بالاتری هم پرداخت می‌کند. کسی که ۱۰ میلیارد تومان در این بانک سپرده گذاری کند و فروردین ماه سپرده خود را نگه دارد، ماهانه ۲۵ درصد سود دریافت می‌کند.

بانک پارسیان نیز همانند  برخی بانک های دیگر می‌گوید که دستور بانک مرکزی برای افزایش نرخ سود سپرده ابلاغ نشده است. در حال حاضر این بانک به سپرده‌های تا ۵ میلیارد تومان ۲۰ درصد سود پرداخت می‌کند. سپرده گذار نیز می‌تواند بعد از یک ماه از سپرده خود برداشت کند و مشمول جریمه نمی‌شود. همچنین به سپرده‌های ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان سود ۲۰.۵ درصدی تعلق می‌گیرد.

زمزمه افزایش سود تسهیلات شنیده می‌شود

بانک ملت هم سپرده یک ماهه با سود 19.5 درصد افتتاح می کند . البته این سپرده بانک ملت با نام سپرده 2 ساله افتتاح می شود  ولی مشتری بعد از گذشت یک ماه می تواند مبلغ سپرده خود را بدون نرخ شکست و دیافت سود کامل برداشت کند.

بانک ملی نیز با این که مدعی است هنوز ابلاغیه بانک مرکزی به دستشان نرسیده، اما سود ۲۲ درصد پرداخت می‌کند. البته برای دریافت ۲۲ درصد باید مبالغ بالای چند میلیاردی سپرده گذاری کرد. اما برای سپرده‌های عادی مشتریانش سود ۲۰ درصدی می‌دهد.

همانطور که گفته شد بانک‌ها قبل از تصمیم بانک مرکزی نیز سودهای بالای ۲۰ درصد را پرداخت می‌کردند. حالا با این ابلاغیه دستشان برای دادن سودهای بالا باز می‌شود و احتمالا باید منتظر باشیم که بانک‌های بیشتری سود بیش از ۲۳ درصد پرداخت کنند.

افزایش سود سپرده‌های بانک می‌تواند زمزمه‌ای برای افزایش سود تسهیلات باشد. در واقع بانک از طریق پرداخت سود سپرده، بودجه برای پرداخت تسهیلات را تامین می‌کند. اگر نرخ سود تسهیلات افزایش نیابد، احتمالا سخت‌گیری بانک‌ها برای پرداخت وام بیشتر شود. اگر هم قرار باشد به تسهیلات تکلیفی دولت عمل کنند، بانک متضرر می‌شود و ناترازی بانک‌ها بیشتر می‌شود.

در حال حاضر بانک ها به شدت زیر فشار وام های تکلیفی از سوی مجلس , دولت و ارگان های و نهاد های مختلف دولتی و مجلسی هستند و در حالی که برای حفظ منابع خود مجبور به پرداخت سود های بالای 20 درصدی  به سپرده گذاران هستند وام های تکلیفی 4 درصدی با اقساط بلند مدت از سوی دولت و مجلس باعث ضرر و زیان بانک ها و تضرر سهامداران و در نهایت وشکستگی آنها در بلند مدت می شود./ بانک اول

اخبار مرتبط
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح جزئیات نشست عصر دیروز این کمیسیون، گفت: در این جلسه موضوع تخلفات بانکها در نگه داشتن بخشی از سپرده تسهیلات گیرندگان و اتخاذ تصمیم مطابق ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس مورد بررسی قرار گرفت.
سروش ضمن اطمینان بخشی به مردم درباره سپرده‌های بانکی خود، تاکید کرد: مردم هیچ نگرانی درباره سپرده‌های خود نداشته باشند چراکه بانک مرکزی حافظ و مراقب سپرده‌های مردم است و نگرانی خاصی درباره مردم جامعه نخواهد بود بلکه تمرکز و هدف ما مربوط به ساماندهی بانک‌هاست که بتوان با برنامه مشخصی، آن‌ها را بازسازی کرد و به چرخه اقتصادی برگرداند. مردم هر زمانی که خواستند می‌توانند سپرده‌های خود را از هر بانکی جابجا یا برداشت کنند.
فرض کنید برای گرفتن یک وام به بانک مراجعه کرده‌اید، یا سراغ خریدن یک کالا از سایت خرید اقساطی رفته‌اید. بانک یا سایت خرید اقساطی در ازای وامی که به شما می‌پردازد، نرخ سود وام را اعلام می‌کند.
از ابتدای سال ۱۴۰۱ نرخ سود بانکی ۱۸ درصد بوده است و از اواسط دی، نرخ سود بانکی به ۲۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها