پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

گیاه معطری که شما را باهوش‌تر می‌کند

25 آذر 1402
گیاه معطری که شما را باهوش‌تر می‌کند

به گزارش بانک اول رزماری، گیاه معطری که هزاران سال است که توسط انسان استفاده می‌شود اما آنها از برخی فواید آن بی‌خبر مانده‌اند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که رایحه  گیاه رزماری می‌تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد و افراد را سریع‌تر و دقیق‌تر کند.

رزماری گیاهی بسیار محبوب در منطقه مدیترانه است که افراد غذاهای زیادی با برگ‌های تازه آن طبخ می‌کنند. عصاره رزماری نیز از دیرباز توسط انسان‌ها استفاده شده است و قدمت آن به تمدن‌های مصر باستان باز می‌گردد.

برای این تحقیق، ۲۰ نفر در معرض مقادیر مختلف ۱، ۸_سینئول، جز اصلی رزماری قرار گرفتند.

نتایج نشان داد که هرچه شرکت‌کنندگان پس از استنشاق رزماری، ۱، ۸- سینئول بیشتری در جریان خون خود داشته باشند، در آزمون‌هایی شناختی سریع‌تر و دقیق‌تر عمل می‌کنند.

محققان توضیح دادند: در اینجا برای اولین بار نشان می‌دهیم که عملکرد در کارهای شناختی به‌طور قابل توجهی با غلظت ۱، ۸- سینئول جذب شده پس از قرار گرفتن در معرض عطر رزماری مرتبط است و با غلظت‌های بالاتر بهبود می‌یابد.

علاوه بر این، این اثرات با نتایج سرعت و دقت مرتبط شد که نشان می‌دهد این رابطه یک معامله سرعت و دقت را توصیف نمی‌کند.

۱، ۸- سینئول فرار همچنین در بسیاری از گیاهان معطر دیگر مانند خلیج، افسنطین، مریم گلی و اکالیپتوس یافت می‌شود. گیاهان از اسانس برای دفاع در برابر گیاهخواران و شکارچیان گیاهخوار استفاده می‌کنند.

ترکیب رزماری همچنین خلق و خوی افراد را کمی بدتر می‌کند شاید به این دلیل که بوی آن مورد پسند همه افراد نیست.

دکتر مارک ماس، محقق ارشد این تحقیق گفت: فقط رضایت با سطوح ۱، ۸- سینئول و به‌طور جالبی با برخی از نتایج عملکرد شناختی رابطه معناداری داشت که منجر به این پیشنهاد جالب شد که خلق و خوی مثبت می‌تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد.

اخبار مرتبط
همه می‌دانیم که شکر چقدر برای ما ضرر دارد. اما اعتیاد به آن طوری است که به سختی می‌توانیم ترکش کنیم. به‌نظر می‌رسد به‌جای ترک شکر، باید جایگزین‌هایی برای آن پیدا کنیم. اما چه جایگزین‌هایی؟
بر اساس این گزارش که در مجله Journal of Neuroscience منتشر و رسانه‌های عربی هم آن را بازنشر داده‌اند: محققان بعد از بررسی و تحلیل توانمندی‌های فکر ۷۵۱ شهروند سوئیسی که سن آنها بین ۵۰ تا ۹۱ سال بود و با در نظر گرفتن سطح علمی آنها و اینکه آیا در طول زندگی به بیماری‌های قلبی و عروقی، افسردی، نگرانی مبتلا بوده یا مواد مخدر مصرف کرده‌اند آن را با نتایج سیتی‌اسکن‌های آنها مطابقت دادند.
اگر در طول خواب با مشکلاتی مانند تعریق شبانه، سردرد، تلاش زیاد برای به خواب رفتن و دندان قروچه مواجه هستید به‌احتمال زیاد دچار بیماری‌ای هستید که تاکنون تشخیص داده نشده یا نسبت به درمان آن اقدام نکرده‌اید.
ظاهرش نشان نمی‌دهد؛ این‌که بیماری ساده‌ای مانند غلظت خون می‌تواند حرکت خون در رگ‌ها را کند کرده، کم آبی شدید ایجاد کند، باعث لخته خون شده و در نهایت گاهی به سکته قلبی و مغزی یا حتی بیماری‌های مزمن مانند تنگی نفس منجر شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها