جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

خواص شگفت‌انگیز خوراکی‌های تلخ

09 اسفند 1402
خواص شگفت‌انگیز خوراکی‌های تلخ

خوراکی‌های تلخ اغلب در دنیای ترجیحات آشپزی ما ایرانی‌ها نادیده گرفته می‌شوند، در ایران بسته به سنت غذایی در هر منطقه و هر استان عموما تمایل به مزه‌های شیرین و ترش و شور است، زیرا از نظر چشایی ما به‌طور طبیعی به شیرینی و شوری تمایل داریم. با این حال، پذیرفتن قسمت تلخ طعم می‌تواند مزایای  زیادی را به همراه داشته باشد.


به گزارش بانک اول گنجاندن خوراکی‌های تلخ در رژیم غذایی روزانه نه‌تنها به وعده‌های غذایی شما تنوع می‌بخشد، بلکه به سلامت کلی کمک می‌کند. در این مطلب 4 خوراکی تلخ را معرفی می‌کنیم که می‌توانند هر روز در بشقاب شما جای بگیرند.

دانه‌های شنبلیله
 شنبلیله که ازسبزی‌های محبوب ما ایرانی‌ها در طبخ خورش قورمه‌سبزی است، نه‌تنها به بهتر شدن طعم غذا کمک می‌کند، بلکه فوایدی نیز برای سلامتی دارد. دانه‌های شنبلیله سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و به‌دلیل پتانسیل خود در کاهش سطح قند خون شناخته شده‌اند.
زردچوبه
زردچوبه یک ادویه مهم در طبخ غذاهای ایرانی است که ما آن را به‌طور ویژه در خورش‌های دارای گوشت و مرغ استفاده می‌کنیم. زردچوبه نه‌تنها طعم غذاها را افزایش می‌دهد، بلکه ته‌مزه تلخی نیز دارد به‌ویژه اگر آن را زیاده از حد در غذا استفاده کنیم. با وجود طعم تلخ، زردچوبه برای سلامتی بسیار مفید است.
کاکائو
کاکائوی خام یا شکلات تلخ با محتوای کاکائوی بالا ممکن است طعم تلخی را به‌دلیل فلاونوئیدهایی مانند کاتچین و اپی‌کاتچین ایجاد کند. این ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی هستند که به‌طور بالقوه خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند و عملکردهای شناختی را تقویت می‌کنند.
کدوی تلخ
کدوی تلخ محصولی‌است که به دلیل طعم تلخ آن چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد؛ زیرا بسیاری از مردم تمایل دارند از مصرف آن به‌دلیل طعم متمایزش اجتناب کنند. اگر خود را در میان کسانی می‌بینید که از مصرف کدوی تلخ اجتناب می‌کنند، شاید تعجب کنید که بدانید کدوی تلخ، جدا از کم‌کالری بودن، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها‌ست. علاوه بر این  کدوی تلخ به کنترل سطح قند خون، بهبود هاضمه و تقویت ایمنی کمک می‌کند.

اخبار مرتبط
ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند تا کلسیم غذای مصرفی را جذب کند. در واقع این یکی از مهمترین نقش‌های آن است. با این حال، اگر مصرف ویتامین D شما بیش از حد باشد، می‌تواند موجب بروز مشکلاتی در سلامت شما شود
همه می‌دانیم که شکر چقدر برای ما ضرر دارد. اما اعتیاد به آن طوری است که به سختی می‌توانیم ترکش کنیم. به‌نظر می‌رسد به‌جای ترک شکر، باید جایگزین‌هایی برای آن پیدا کنیم. اما چه جایگزین‌هایی؟
بر اساس این گزارش که در مجله Journal of Neuroscience منتشر و رسانه‌های عربی هم آن را بازنشر داده‌اند: محققان بعد از بررسی و تحلیل توانمندی‌های فکر ۷۵۱ شهروند سوئیسی که سن آنها بین ۵۰ تا ۹۱ سال بود و با در نظر گرفتن سطح علمی آنها و اینکه آیا در طول زندگی به بیماری‌های قلبی و عروقی، افسردی، نگرانی مبتلا بوده یا مواد مخدر مصرف کرده‌اند آن را با نتایج سیتی‌اسکن‌های آنها مطابقت دادند.
اگر در طول خواب با مشکلاتی مانند تعریق شبانه، سردرد، تلاش زیاد برای به خواب رفتن و دندان قروچه مواجه هستید به‌احتمال زیاد دچار بیماری‌ای هستید که تاکنون تشخیص داده نشده یا نسبت به درمان آن اقدام نکرده‌اید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها