شنبه, 1 اردیبهشت 1403 2024,April

یارانه ویژه عید چقدر است؟

10 اسفند 1402
یارانه ویژه عید چقدر است؟

کمتر از ۲۰ روز مانده به نوروز ۱۴۰۳ شایعاتی در خصوص احتمال واریز یارانه معیشتی ویژه عید به گوش می‌رسد. این در حالی است که پیش از نوروز، ماه مبارک رمضان نیز آغاز می‌شود و تلاقی این دو مناسبت مهم باعث افزایش گمانه‌زنی‌ها در خصوص واریز عیدانه دولت شده است.

به گزارش بانک اول دولت هنوز به گمانه‌زنی‌ها در خصوص واریز یارانه ویژه عید واکنش نشان نداده و درباره یارانه معیشتی ماه رمضان هم صبحتی به صورت رسمی مطرح نشده است و تنها یارانه‌ای که واریز آن به صورت رسمی تأیید شده، اعتبار کالابرگ الکترونیکی است که در قالب طرح فجرانه در بهمن‌ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد و این اعتبار در ماه‌های اسفند و ماه فروردین هم برای یارانه‌ بگیران دهک‌های یک تا هفت در نظر گرفته شده است.

برخی معتقدند تمدید شدن طرح فجرانه در دو ماه اسفند و فروردین به این معناست که دولت این یارانه ۲۲۰ هزار تومانی را در حقیقت به عنوان عیدی سال جدید هم در نظر گرفته و خبر از عیدی نقدی نخواهد بود. در واقع طرح فجرانه هم عیدی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و هم عیدی نوروزی دولت به مردم است.

با این وجود گروه دیگری همچنان از دولت انتظار دریافت یارانه عیدانه دارند و سابقه دولت سیزدهم در واریز یارانه معیشتی ویژه نوروز این امیدواری را افزایش داده است. در واقع دولت در نوروز ۱۴۰۱ مبلغ ۱۰۰ هزار تومان عیدی برای بیش از ۱۲ میلیون سرپرست خانوار دهک‌های اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری بگیران سازمان‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی واریز کرد و این احتمال وجود دارد که امسال نیز چنین عیدانه‌ای برای اقشار کم درآمد جامعه در نظر گرفته شود.

علیرغم آنکه مبلغ عیدی دولت در نوروز ۱۴۰۱ رقم قابل توجهی نبود اما به هر حال یک عیدانه غیر منتظره برای اقشار کم درآمد جامعه، به ویژه خانواده‌های پرجمعیت، می‌تواند بخشی از هزینه‌های آنها در نوروز را ولو اندک، جبران نماید. 

ضمن اینکه از روز ۲۲ اسفندماه ماه مبارک رمضان هم آغاز می‌شود و باید دید آیا دولت قصد دارد مانند رمضان دو سال قبل از اقشار کم درآمد حمایت کند یا خیر. دولت دو سال قبل در فروردین ۱۴۰۱ مبلغ ۱۵۰ هزار تومان یارانه معیشتی به حساب بیش از ۱۱ میلیون سرپرست خانوار واریز کرد که هدف از این یارانه تشویقی، حمایت از دهک‌های اول تا چهارم و مستمری‌بگیران کمیته امداد و بهزیستی که از دریافت سهام عدالت جا مانده بودند اعلام شد.

اخبار مرتبط
این هفته وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از استقبال بالای ۹۰ درصدی دهک‌های اول تا سوم کم درآمدی در طرح کالابرگ الکترونیک خبرداد و گفت: بر اساس پیش‌بینی انجام شده در مرحله سوم اجرای این طرح، مشارکت به ۹۵ درصد می‌رسد. وی این را گفت که تداوم طرح کالابرگ الکترونیکی نیازمند بررسی مجدد است و این موضوع در دولت مطرح و مقرر شد معاون اول ریاست جمهوری آن را پیگیری کند اما تاکنون تصمیم قطعی برای تداوم آن گرفته نشده است.
سیدصولت مرتضوی خاطرنشان کرد: این طرح با نام «یسنا» در سال گذشته و از محل مسوولیت‌های اجتماعی شرکت‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، برای حدود ۲۴هزار مادر دارای فرزند شیرخوار (مادران دارای فرزند زیر ۲سال) در دهک اول درآمدی در ۸ استان کم‌برخوردار از جمله کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، ایلام، گلستان، فارس، خراسان‌جنوبی، خراسان‌شمالی و هرمزگان اجرایی شد.
این طرح ۵ دهک از افراد جامعه را تحت پوشش قرار داده است. هدف دولت از اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی این است که مواد مغذی موردنیاز در ۱۱ قلم کالای سبد مدنظر کالابرگ الکترونیکی به جامعه هدف برسد و دهک های کم‌درآمد از نظر تغذیه شامل پروتئین، ویتامین و ریزمغذی‌ها مشکلی پیدا نکند.
سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بهمن ماه ۱۴۰۲ در اطلاعیه‌ای با اشاره به تغییر در زمان واریز یارانه نقدی اعلام کرد که واریز یارانه‌های دهک‌های یک تا سه ۲۵ هرماه و دهک چهارم تا نهم ۳۰ هرماه واریز می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها