چهارشنبه, 28 شهریور 1403 2024,September

تراکنش‌های مشکوک بانکی زیر تیغ مالیات

30 تیر 1403
تراکنش‌های مشکوک بانکی زیر تیغ مالیات

هوشمندسازی نظام مالیاتی با زیر ذره‌بین قرار دادن تراکنش‌های مشکوک بانکی در راستای شناسایی فراریان مالیاتی و بستن راه‌های فسادی است که با ترفندهای مختلف از پرداخت مالیات شانه خالی می‌کنند.

به گزارش بانک اول ،سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم با برنامه تحولی و هوشمندسازی از مالیات ستانی سنتی و چانه‌زنی به سمت مالیات ستانی سیستمی حرکت کرد؛ هر چند ترفندهای مالیاتی متنوع است، اما با اقدامات صورت گرفته، راه‌های فرار مالیاتی شناسایی و بسته می‌شود.

مبارزه با فرارمالیاتی و پول‌شویی، هوشمندسازی نظام مالیاتی و مشارکت شرکت‌های دانش بنیان از جمله عوامل مؤثر در شناسایی فراریان مالیاتی است که سال‌ها نسبت به پرداخت مالیات بی‌مسئولیت بوده‌اند. این در حالی است که طبق قانون مالیات، افرادی که اقدام به کسب درآمد می‌کنند باید بخشی از سود خود را به پرداخت مالیات اختصاص دهند، اما افرادی با کسب سودهای بالا، مالیات پرداخت نمی‌کنند.

سازمان امور مالیاتی کشور طبق تبصره ماده ۲۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم، می‌تواند اسناد و اطلاعات مربوط به درآمد مودی را از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی مطالبه کند؛ در همین راستا بانک‌ها و موسسات غیربانکی نیز موظف‌اند حسب نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی اقدامات لازم را انجام دهند.

همچنین در ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز کلیه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری (حسب درخواست رئیس کل سازمان امور مالیاتی) موظف‌اند اطلاعات و اسناد مربوط به درآمد مودیان را جهت تشخیص و وصول مالیات، به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.

سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم با همکاری بانک مرکزی اقدام به شناسایی تراکنش‌های مشکوک بانکی کرده است. از این رو افرادی که فعالیت تجاری دارند باید نسبت به معرفی حساب بانکی به سازمان امور مالیاتی اقدام کنند، در غیر این صورت اگر با همان حساب بانکی شخصی اقدام به فعالیت‌های تجاری کنند به عنوان فعال اقتصادی محسوب شده و باید مالیات پرداخت کنند.

ضمن اینکه اگر حساب شخصی به عنوان حساب مشکوک به فعالیت‌های تجاری شناسایی شود صاحب حساب می‌تواند با ارائه ادله و مدرک نسبت به این حساب مشکوک اعتراض کند و این امر مورد رسیدگی قرار گیرد.

صدور برگ تشخیص ۴۲۷ میلیارد ریالی برای تراکنش‌های مشکوک بانکی

در راستای رسیدگی به تراکنش‌های مشکوک بانکی، رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که امسال نزدیک به ۱۰۰ برگ تشخیص به مبلغ ۴۲۷ میلیارد ریالی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت صادر شده است.

طبق گفته، شاهین مستوفی، در فروردین و اردیبهشت ماه امسال ۵۹ مورد اجرای بازرسی مالیاتی صورت گرفته که رسیدگی و صدور ۶۵۱ برگ تشخیص به مبلغ حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و صدور ۵۹۶ برگ قطعی به مبلغ بیش از چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را در پی داشته است.

به گفته وی، در ۲ ماه نخست سال جاری ۲۷۵ شرکت در فهرست مؤدیان فاقد اعتبار مالیاتی، درج و ۵۴۰ مؤدی مشکوک شناسایی شده است.

مستوفی در خصوص پیگیری گزارش‌های مردمی در بازه زمانی مذکور گفته است که از میان چهار هزار و ۲۵۳ گزارش مردمی دریافت شده در حوزه فرار مالیاتی، ۴۱ فرد فاقد پرونده مالیاتی شناسایی شد و ۸۵ مورد از گزارش‌ها نیز در مرحله درخواست استعلام تراکنش بانکی قرار گرفت.

بر اساس گفته وی، از محل کتمان درآمدها در اظهارنامه‌های تسلیمی و یا هزینه‌های غیرواقعی موضوع ماده (۱۹۲) قانون مالیات‌های مستقیم، در فروردین و اردیبهشت‌ماه سال جاری به میزان حدود ۳۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال نیز از این بخش درآمدهای مالیاتی وصول شده است.

سازمان امور مالیاتی کشور بارها از فعالان اقتصادی درخواست کرده است که وجوه غیردرآمدی به حساب‌های تجاری واریز نشود؛ چراکه درآمد تلقی می‌شود و مورد حسابرسی مالیاتی قرار می‌گیرد.

اخبار مرتبط
بخشودگی جرایم قابل بخشش موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در خصوص پرونده‌های مطرح در مراحل حل اختلاف مالیاتی مواد ۲۳۸ ۲۴۴ و ۲۴۷ قانون مالیات‌های مستقیم که مودی تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۹ از اعتراض خود صرفنظر و نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی (حداکثر تا ۱۴۰۳/۱۲/۲۰) اقدام نماید با رعایت نصاب و شرایط نامه‌های صدرالاشاره نسبت به جرایم بالاتر از نصاب مذکور تا صد درصد به ادارات کل امور مالیاتی تفویض می‌شود.
بانک جهانی می‌گوید: درآمد سرانه ملی ایرانیان در طول حیات دولت سیزدهم ۲۶درصد رشد کرده و ایران در رتبه ۹۰ دنیا قرار گرفته است.
شماره حساب بانکی بین‌المللی (IBAN) یک استاندارد جهانی است که برای شناسایی حساب‌های بانکی در سراسر جهان استفاده می‌شود. شماره حساب بین المللی به‌طور خاص برای تسهیل تراکنش‌های بین‌المللی طراحی شده است. استفاده از IBAN به بانک‌ها و مؤسسات مالی کمک می‌کند تا تراکنش‌های بین‌المللی را با دقت و سرعت بیشتری انجام دهند. این استاندارد در بسیاری از کشورها پذیرفته شده و به‌عنوان یک ابزار مهم در تجارت و تراکنش‌های مالی بین‌المللی شناخته می‌شود.
طبق ماده ۴۱ قانون کار، حداقل دستمزد کارگران باید با توجه به نرخ تورم و بر اساس هزینه معیشت تعیین شود؛ اما در بسیاری از سال‌ها، این دو معیار رعایت نشده و قدرت خرید کارگران را نابود کرده است؛ امسال اما، همه از فرایندی صحبت می‌کنند که نظام تعیین دستمزد را متحول می‌کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها