چهارشنبه, 5 اردیبهشت 1403 2024,April

دومین عرضه بانکی دولت چه نام دارد؟/ پرش از دارا یکم به دارا سوم!

24 خرداد 1401
دومین عرضه بانکی دولت چه نام دارد؟/ پرش از دارا یکم به دارا سوم!

به گزارش بانک اول با توجه به این مسئله که پس از گذشت ١٠٠ روز از عرضه دارا یکم اواسط مرداد ماه بود که  خبر از عرضه دومین صندوق قابل معامله خبرساز شد، به همین دلیل این امر ما را واداشت تا برای پیگیری بیشتر به سازمان خصوصی سازی مراجعه کنیم.

در این بین وقتی خبرنگار حوزه اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان به صالح رئیس سازمان خصوصی سازی گفت که عرضه دارا دوم که شامل  چهار پالایشگاه  است به چه نحوی قرار است صورت بپزیرد، رئیس سازمان خصوصی سازی از لفظ پالایش یکم استفاده کرد و گفت: نام "دارا" به سهام بانکی گفته می شود و به علت اینکه این صندوق دوم قابل معامله دولتی شامل سهام پالایشگاه هاست آن را "پالایش یکم" می نامیم.

 

 

حال پس از گذشت تقریبا دو ماه از این ماجرا خبر از عرضه دارا سوم یعنی سهام سه بانک باقی مانده  توسط رئیس جمهور به گوش می رسد؛ در حالی که قرار بود دارا سوم گروه صنایع باشند و هنوز تکلیف دارا دوم مشخص نشده  مجموع این مسائل سبب شد تا باز هم بازار سرمایه تحت تاثیر این خبر ها قرار گیرد و سهامداران خرد  را با سر درگمی مواجه کند. به همین دلیل ما برای پیگیری عرضه دارا سوم و اینکه آیا ممکن است که  ادامه سهام صندوق های پالایشی تحت عنوان پالایش دوم عرضه شود یا خیر؟ از مسئولان ذی ربط به گفت و گو نشستیم.

 

عباس معمار نژاد معاون امور بانکی وزیر اقتصاد، با اشاره به عرضه صندوق های قابل معامله دولتی که در ۲ دوره انجام شده و این بار با باقی مانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات تحت عنوان دارا سوم انجام می شود، گفت: صندوق قابل معامله دارا سوم تا آبان ماه امسال به پذیره نویسی گذاشته خواهد شد.


دارا سوم سهم باقی مانده دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات بوده که قرار است به ارزش ۲۴ هزار میلیارد تومان در قالب صندوق قابل معامله عرضه شود. خریداران این سهم می توانند تا سقف 5 میلیون تومان فارغ از خرید دارا یکم و پالایش یکم خرید کنند

رزاقی مدیر پالایش یکم، درباره چگونگی عرضه ۸۰ درصد سهام باقی مانده از صندوق پالایش یکم اظهار کرد: در این رابطه هیات وزیران، وزارت اقتصاد و امور دارایی و سازمان خصوصی سازی باید تصمیم بگیرند، اما به نظر می‌رسد که دولت برای تامین بودجه مابقی سهام این صندوق را هم عرضه کند.

او در رابطه با زمان عرضه دارا سوم گفت: عرضه سهام شرکت ها به منظور تامین بودجه انجام می شود به همین دلیل دولت در عرضه سهام‌ شرکت های دولتی مصمم‌تر شده است.

حال با توجه به این سردرگمی ها انتظار می رود که مسئولان  مربوط اعم از وزیر اقتصاد و  رئیس سازمان خصوصی سازی باید  پاسخ گوی سردرگمی های پیش آمده باشند. که آیا سهام دولت در سه بانک دارا دوم نامیده می شود یا دارا سوم!؟

اخبار مرتبط
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 3 اردیبهشت ماه 1403، مبلغ 5 هزار میلیارد و 500 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 1 میلیارد تومان به بازار سهام تزریق کردند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها