پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

کمک مالیاتی سهامداران به دولت! / مالکان همچنان مالیات ندادند

24 خرداد 1401
کمک مالیاتی سهامداران به دولت! / مالکان همچنان مالیات ندادند

به گزارش بانک اول «در ۸ ماهه امسال در حالیکه صاحبان خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان برخلاف قانون بودجه حتی یک ریال هم مالیات ندادند،مالیات‌ از محل نقل‌وانتقال سهام حدود ۸۰۰ درصد بیشتر از رقم تعیین شده،بوده است. اگر بورس نبود این کسری‌های بودجه دولت خودش یک موج جدید تورمی بود.» این متن توییت ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت‌نیوز است که با اتکا به اعلام دیوان محاسبات این طور نوشته است. اما ماجرا چیست و چه اتفاق مهم مالیاتی رخ داده است؟

طبق گزارش دیوان محاسبات براساس قانون بودجه سال ۹۹ صاحبان خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان باید امسال مالیات پرداخت می‌کردند اما در هشت ماهه امسال از این محل هیچ مالیاتی پرداخت نشده است. اما در بخش نقل و انتقال سهام، تحقق مالیاتی این حوزه حدود ۸۰۰ درصد بوده است.

اخیرا یکی از خبرگزاری ها نیز گزارش داده بود: مالیات بر نقل و انتقال سهام در پایان آبان ماه امسال به بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که عملکرد مالیات بر نقل و انتقال سهام در سال ۱۳۹۸ حدود چهار هزار میلیارد تومان بود. در واقع درآمد دولت از محل مالیات بر نقل و انتقال سهام در هشت ماهه سال ۹۹ حدود سه برابر کل سال ۹۸ بوده است. به نظر می‌رسد دولت با تشویق و دعوت مردم به سرمایه‌‎گذاری در بورس به شکل کم‌سابقه‌ای از کارت رونق بورس در جهت کسب درآمدهای مالیاتی بهره برده است.

این درحالیست در بخش‌های دیگر تحقق مالیاتی به شدت بخش نقل و انتقال سهام نبوده است. مثلا در هشت ماهه سال جاری شرکت‌ها و اشخاص حقوقی تنها ۷۸ درصد تحقق مالیاتی داشته‌اند. یا در بخش مالیات از درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی میزان تحقق مالیاتی ۷۴ درصد بوده است.

با وجود چنین روندی و جبران کسری مالیاتی دولت توسط سهامداران اما اخیرا وزیر صمت از نقش بورس در افزایش قیمت کالاها سخن گفته بود. از نگاه برخی اگر دولت نمی‌توانست کسری بودجه خود را از محلی مثل بورس تامین کند احتمالا در بخش پایه پولی و رشد نقدینگی وضعیت از روند فعلی حادتر می‌شد و احتمالا با چاپ پول شدت تورم می‌توانست بیشتر شود./تجارت نیوز

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها