ﺳﻪشنبه, 28 فروردین 1403 2024,April

حدود ۴۰ درصد از چک‌های وصولی رمزدار است

24 خرداد 1401
حدود ۴۰ درصد از چک‌های وصولی رمزدار است

به گزارش بانک اول مجموع چک‌های مبادله شده در دی سال جاری به هفت میلیون و ۸۰۰ هزار فقره رسید که ترکیبی از انواع چک از جمله عادی، رمرزدار و... را تشکیل می‌دهد.

جدیدترین آمار بانک مرکزی بیانگر این است که از مجموع چک‌های مبادله شده معادل هشت میلیون و ۴۰۰ هزار فقره وصول شده که از این تعداد حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار فقره عادی و بالغ بر ۰.۶ میلیون فقره رمز دار بوده است؛ بنابراین در کل کشور ۹۲.۵ درصد از کل چک‌های وصولی را چک‌های عادی و ۷.۵ درصد را چک‌های رمز دار تشکیل می دهند

از نظر مبلغی نیز، از ۲۷۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان چک‌های وصولی در کل کشور معادل ۱۶۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای چک‌های عادی و ۱۰۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خاص چک‌های رمزدار بوده است. بر این اساس، در کل کشور ۶۰.۸ درصد از کل مبلغ چک‌های وصولی را چک‌های عادی و ۳۹.۲ درصد دیگر را چک‌های رمزدار به خود اختصاص داده‌اند.

طبق این گزارش، در دی ماه امسال در کـل کشـور ۶۲۶ هـزار فقـره چـک رمـزدار بـه ارزشـی معادل ۱۰۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وصول شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۸.۵ و ۱۴.۹ درصد افزایش داشته است.

در ماه مورد بررسی، در استان تهران ۱۹۸ هزار فقـره چـک رمـزدار بـه ارزشـی معادل ۵۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وصول شد که در این ماه، ۴۹.۴ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهـران (۳۱.۷ درصـد)، اصفهان (۹.۹ درصد) و خراسان رضوی (۷.۸ درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

همچنــین ۶۶.۱ درصــد از ارزش چــک‌هــای فــوق در اســتان‌هــای تهــران (۵۴.۸ درصــد)، اصفهان (۶.۴ درصد) و خراسان رضوی (۴.۹ درصد) وصول شده است.

گفتنی است؛ چک‌های عادی به چک‌هایی گفته می‌شود که اشخاص به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکن است خود صادرکننده یا حامل آن بوده یا چک در وجه شخصی معین یا به حواله کرد آن صادر شده باشد.

علاوه براین، چک‌های رمزدار چک‌هایی هستند که بنا به درخواست مشتری و به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی توسط بانک به عهده همان بانک یا شعب آن و همچنین می‌توانند بر عهده سایر بانک‌ها تحت عنوان چک رمزدار بین بانکی صادر شود. این قبیل چک‌ها جهت تسهیل و تسریع در نقل و انتقال وجوه بین بانکی صادر شده و پرداخت وجه آن توسط بانک صادرکننده تضمین می‌شود.

اخبار مرتبط
در زمان دریافت هر فقره چک از شخص صادرکننده، باید در مورد نقد شدن آن کاملاً مطمئن شوید. همان‌طور که گفتیم، وضعیت نقدینگی چک صیادی برعکس چک‌های قدیمی قابل بررسی است. در واقع برخلاف گذشته، می‌توانید از خوش‌حسابی صاحب چک و وضعیت اعتباری او مطمئن شوید.
در ادامه هم سیاوش غیبی پور دیگر کارشناس اقتصادی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: افزایش شفافیت در حوزه معاملاتی که با چک‌های الکترونیکی شکل می‌گیرد علاوه بر مزیت‌هایی که برای خود افراد دارد در بحث‌های مالیاتی و موارد اقتصادی هم به کمک دولت خواهد آمد. همچنین می‌تواند به رونق معاملات و حتی کاهش بار ترافیکی و صرفه جویی در زمان و هزینه‌ها نیز کمک شایانی کند.
رنگ ظاهری همه چک‌های صیادی جدید بنفش است، ولی رنگ‌بندی دیگری برای استعلام سابقه اعتباری صادرکنندگان چک صیادی وجود دارد. شما می‌توانید با استفاده از برنامه‌های پرداخت موبایل و سایت بانک مرکزی، وضعیت اعتباری صادرکننده چک را بررسی کنید.
امروزه که معاملات با چک بسیار زیاداند، احتمالا اعتماد به صاحب چک تا حدودی سخت باشد. به همین منظور بانک مرکزی در سامانه صیادی، خدمت استعلام خوش حسابی را ارائه نمود تا افراد با یک استعلام ساده، سابقه طرف معامله خود را بدانند و با خیال راحت چک را قبول یا رد کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها