جمعه, 10 فروردین 1403 2024,March

اعلام مهمترین جزییات درباره قانون جدید چک/شرایط صدور چک برای ضمانت چیست؟

24 خرداد 1401
اعلام مهمترین جزییات درباره قانون جدید چک/شرایط صدور چک برای ضمانت چیست؟

به گزارش بانک اول آمنه نادعلی زاده در یک برنامه تلویزیونی درباره اجرای قانون جدید چک از ابتدای سال آینده اظهار کرد: چک‌های فعلی به روال سابق کارسازی می‌شوند. چک‌های جدید در صورت عدم ثبت و تأیید در سامانه صیاد، کارسازی نخواهند شد.

وی افزود: با توجه به صراحت قانون مبنی بر اینکه مندرجات چک‌های جدید شامل مبلغ، اطلاعات هویتی گیرنده و تاریخ سررسید علاوه بر درج بر روی برگه چک باید در سامانه صیاد نیز ثبت شود بنابراین صدور چک برای ضمانت، بدون درج تاریخ، مبلغ و اطلاعات هویتی گیرنده امکان پذیر نیست.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: انتقال چک‌های جدید صرفاً از طریق ثبت مشخصات گیرنده جدید در سامانه صیاد امکانپذیر است و محدودیتی برای تعداد انتقال چک وجود ندارد.

وی ادامه داد: اشخاص حقوقی و اتباع بیگانه می‌توانند با استفاده از شناسه ملی شرکت و کد شناسایی اتباع بیگانه نسبت به ثبت و تأیید و انتقال چک‌های جدید در سامانه صیاد اقدام کنند.

سخنگوی طرح اجرای قانون جدید صدور چک یادآور شد: در زمان صدور چک‌های گروهی، امضا داران آن چک نباید چک برگشتی داشته باشند. ضمن اینکه در زمان اجرای قانون کلیه درگاه‌های بانکی و اپلیکیشن‌های مربوطه فعال خواهند بود.

وی تأکید کرد: این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد.

اخبار مرتبط
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۳‌/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات / آراء‌/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‏/۰۲ مورخ ۲۱‏/۳‏/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات ‏/ آراء‏/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
یکی از مهم‌ترین خدمات بانک‌ها، ارائه چک به متشریان متقاضی است و از گذشته تا امروز شاهد انواع مختلف آن مانند چک صیادی و تضمین شده هستیم و امروز با ارائه چک‌های الکترونیک می‌توان از همه چک‌ها به صورت دیجیتال بهره‌مند شد. چک یکی از خدماتی است که بانک برای ارائه ضمانت و تضمین در معاملات، به مشتریان خود ارائه می دهد که بسته به نوع و کاربرد معاملات انواع مختلفی دارد. چک‌های بانکی عادی، تضمینی، رمزدار، تایید شده، موردی، صیادی و الکترونیک، انواع مهم چک بانکی هستند.
در این بین افرادی هستند که با دانستن قوانین و همچنین اطلاع از سخت‌گیری‌های مجازات برای چک بلامحل، این افراد برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهند و درگیر دادگاه و مجازات نشوند، اقدام به صدور چک با تاریخ خاص می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات