جمعه, 10 فروردین 1403 2024,March

یک بانک خصوصی چک های جدید را قبول نمی کند!

24 خرداد 1401
یک بانک خصوصی چک های جدید را قبول نمی کند!

به گزارش بانک اول، ارائه چک های صیادی جدید مشکلاتی را برای مشتریان و بازاریان به وجود آورده است.

بسیاری از کسبه و بازاریان با توجه به بروکراسی چکهای جدید صیادی که ابتدا باید ثبت اولیه و سپس توسط گیرنده نیز ثبت نهایی گردد ترجیح می‌دهند امور خود را با این گونه چک‌ها انجام ندهند.

در این بین یکی از بانک‌های خصوصی که در زمینه پرداخت تسهیلات شهرت زیادی دارد اخیراً از دریافت چک های صیادی جدید برای تضمین تسهیلات خودداری کرده است.

بر این اساس این بانک به مشتریان خود اعلام کرده که از ابتدای اردیبهشت ماه سفته را به عنوان تضمین تسهیلات از مشتریان درخواست کرده و چک های صیادی جدید را قبول نمی‌کند.

اقدامی عجیب و جالب توجه که می‌تواند زمینه بی‌اعتمادی به چک های جدید صیادی در بین مشتریان، کسبه و بازاریان به وجود بیاورد.


مسئولین بانک مرکزی باید هرچه سریعتر با صدور بخشنامه‌ای، بانک‌ها و موسسات اعتباری را ملزم به قبول چکهای صیادی جدید برای تضمین تسهیلات نمایند.

اخبار مرتبط
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۳‌/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات / آراء‌/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‏/۰۲ مورخ ۲۱‏/۳‏/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات ‏/ آراء‏/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.
یکی از مهم‌ترین خدمات بانک‌ها، ارائه چک به متشریان متقاضی است و از گذشته تا امروز شاهد انواع مختلف آن مانند چک صیادی و تضمین شده هستیم و امروز با ارائه چک‌های الکترونیک می‌توان از همه چک‌ها به صورت دیجیتال بهره‌مند شد. چک یکی از خدماتی است که بانک برای ارائه ضمانت و تضمین در معاملات، به مشتریان خود ارائه می دهد که بسته به نوع و کاربرد معاملات انواع مختلفی دارد. چک‌های بانکی عادی، تضمینی، رمزدار، تایید شده، موردی، صیادی و الکترونیک، انواع مهم چک بانکی هستند.
در این بین افرادی هستند که با دانستن قوانین و همچنین اطلاع از سخت‌گیری‌های مجازات برای چک بلامحل، این افراد برای اینکه موقعیت خود را از دست ندهند و درگیر دادگاه و مجازات نشوند، اقدام به صدور چک با تاریخ خاص می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
نسرین حسینی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

بنده رئیس شعبه بازنشسته بانک هستم از ابتدا هم چک سند تضمین محسوب نمی شد بطور سلیقه ای برخی از شعب بانکها در کنارسفته ویا سایر وثایق تعریف شده در بخشنامه های بانک مرکزی و بیشتر موسسات مالی از چک به عنوان تضمین استفاده کردند که البته مطابق با مقررات بانک مرکزی هم نیست چون اساسا" ‌صدور چک وعده دار ویا بدون تاریخ خلاف قانون صدور چک است

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها