ﺳﻪشنبه, 28 فروردین 1403 2024,April

سود سپرده بانکی بالای ۲۰ درصدی را چطور و از کدام بانک بگیریم؟

24 خرداد 1401
سود سپرده بانکی بالای ۲۰ درصدی را چطور و از کدام بانک بگیریم؟

به گزارش بانک اول، همتی رئیس کل بانک مرکزی امروز گفت سود سپرده بانکی مورد پسند او ۱۰ درصد است – همتی حتی پا از این هم فراتر گذاشت و گفت؛ آرزوی من نرخ بهره زیر ۱۰ درصد است – اما همه می دانند که با شرایط تورمی کنونی این سود فعلا در اقتصاد کشور قابل اجرا نیست.

علت هم روشن است؛ کمتر کسی حاضر می شود با نرخ مصوب فعلی ۱۵ و ۱۶ درصدی پول خود را در بانک سپرده کند چرا که هر کالای سرمایه ای که خریداری کند افزایش قیمت آن کالا بیش از ۱۵ درصد خواهد بود.

همتی تصریح کرده است که پرداخت سود سپرده کوتاه مدت به تدریج حذف می شود و فقط به سپرده های بلند مدت و یکساله سود پرداخت می شود اما بانک ها همچنان به سپرده ها سودهای بیش از ۲۰ درصد می دهند.

 

سود سپرده بانکی بیشتر با صندوق‌های بانکی

برای دریافت سود سپرده بانکی بیشتر بد نیست سری به بانک ها بزنید و البته مقدار این سود بستگی به نقدینگی شما دارد. هر کدام از بانک‌ها در کنار حساب‌های سپرده، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت دارند و این مختص به بانک خاصی نیست. این صندو ق‌ها سودشان تضمین شده نیست و ممکن است مقدار سود آنها در طول یک سال تغییر کند. شاید آنها یک سال ۱۵ درصد سود بدهند و سال بعد ۳۰ درصد اما تا حد زیادی می‌توان اطمینان داشت که سرمایه گذاری در صندوق ها شاید روش بهتری نسبت به حساب سپرده باشد.

برای مثال در سال ۹۹ حداکثر سودی که به سپرده‌های یکساله تعلق گرفت ۱۶ درصد بود اما بررسی‌ها نشان می‌دهد صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت که بخش بزرگی از آنها توسط بانک‌ها اداره می شوند،به طور میانگین ۳۰ درصد بازدهی نصیب مشتریانشان کردند.

شاید سود صندو ق‌های سرمایه‌گذاری در گذر زمان کم و زیاد شود اما آنها هرگز به مشتریانشان ضرر نمی‌زنند.

برای همین می‌توان به عنوان یک روش مطمئن سرمایه گذاری برای کسانی که اهل ریسک نیستند و حوصله چک کردن مداوم قیمت دلار و طلا یا شاخص بورس را ندارند، روی صندو ق‌های بانکی حساب باز کرد.

اخبار مرتبط
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.
آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها