پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

نکات مهمی که در مورد نحوه صدور چک در معاملات ملکی باید بدانید

24 خرداد 1401
نکات  مهمی که در مورد نحوه صدور چک در معاملات ملکی باید بدانید

به گزارش بانک اول چک در معاملات و خرید و فروش مسکن کاربردهای بسیاری دارد. در این مطلب به موضوع صدور چک در معاملات ملکی می‌پردازیم.

چک را چگونه تنظیم نماییم؟

  • در موقع صدور چک سعی کنید متن چک را شخصا و با دست‌خط و قلم خود بنویسید.
  • هم‌چنین برای دریافت چک اشخاص نیز توجه کنید که تمام متن چک توسط صاحب‌حساب نوشته شود.
  • ابتدا متن چک را بنویسید و بعد آن را امضا کنید و از ثبت امضا و تاریخ، بدون تکمیل متن چک جدا خودداری کنید.
  • از امضاهای ساده که به راحتی جعل می‌شوند استفاده نکنید و در زیر امضا نام و نام خانوادگی خود را بنویسید.
  • در قسمت “در وجه ” که روی چک درج شده است اسم شخص دریافت‌کننده را ذکر کنید و از عبارت حامل استفاده نکنید.
  • هم‌چنین چک‌های دریافتی را نیز در وجه خود دریافت کنید.

اگر خریداران دو نفر باشند و یک چک ارایه دهند چه کاری باید کرد؟

اگر خریداران در معامله‌ای که انجام می‌دهید دو نفرند یا بیشتر و چکی که پرداخت می‌شود متعلق به یکی از خریداران است، دقت شود که خریدار دیگر هم پشت برگه چک را به عنوان ضامن امضا کند و در قرارداد نیز میزان بدهی او مشخص شود.

برای جلوگیری از فسخ قرارداد به دلیل عدم پرداخت چک چه کنیم؟

  • حتما در متن قرارداد شماره چک‌هایی را که بین دو طرف معامله رد و بدل می‌‎شود قید کنید تا از سوء‌استفاده‌های احتمالی جلوگیری شود.
  • بعد از درج تاریخ چک در قرارداد، حتما عبارت ” تا قبل از پایان وقت اداری روز ….” را قید کنید. زیرا در برخی از موارد دارنده چک در همان ساعت اولیه روز سررسید چک به بانک مراجعه و با خالی بودن حساب بلافاصله آن را برگشت می‌‎زند و گاهی ممکن است به این دلیل فسخ قرارداد را خواستار شود.

سابقه صادر کننده چک را بررسی کنید

در معامله با افراد و قبل از دریافت چک، بهتر است تا از حساب فرد استعلام گرفته شود. استعلام از حساب اشخاص به شما نشان می‌دهد که آیا شخص خوش‌حساب است و می‌‎تواند به تعهدات پرداخت خود عمل کند یا خیر. طبق قانون جدید صدور چک، افراد بدحساب و دارای چک برگشتی واجد شرایط دریافت دسته چک جدید نخواهند بود.

اخبار مرتبط
بازارهای مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی که حوزه آگهی باشند؛ اگر مسئولان وزارت راه و شهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت سازی برای آشفته کردن بازار مسکن جمع خواهد شد.
تورم مسکن خصوصا از سال ۹۸ به این‌سو از نرخ میانگین تورم در کشور جلوتر بوده است و هر سال بیش از نرخ تورم به نرخ اجاره‌ها افزوده شده است. اما پیگیری اخبار اقتصادی نشان می‌دهد سرعت تورم در سال گذشته گرفته شده و احتمالا در سال جدید هم این روند ادامه پیدا می‌کند.
ابوالفضل نوروزی با اشاره به انتشار آگهی املاک در سکوهای دیوار و شیپور،‌ اظهار کرد: بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی می‌کنند. وی با بیان این‌که این کار به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود، افزود: با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود.
دیگر لزومی ندارد که قرارداد اجاره با حضور مشاوران املاک نوشته شود و کد رهگیری بگیرد؛ سامانه «خودنویس» برای عموم مردم امکان ثبت قرارداد رایگان را فراهم کرده و البته بار حقوقی و مسئولیت‌های معامله را نیز بر عهده خود مردم گذاشته است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها