پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

وام مسکن قرض‌الحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

24 خرداد 1401
وام مسکن قرض‌الحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی  تعلق می‌گیرد؟

به گزارش بانک اول به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، مطابق با جزء (۴) بند(و)تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کشور، شرایط پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ساخت یا خرید مسکن به مددجویان معرفی شده از سوی سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمینی(ره) اعلام شد. براین اساس بانک مسکن به معرفی شدگان از سوی این دو نهاد در صورتی که واجد شرایط مشخص شده باشند تا سقف ۸۰ میلیون تومان در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در سایر شهرها، تسهیلات قرض الحسنه ساخت یا خرید مسکن به ازای هر واحد مسکونی اعطا می‌کند.

در ارتباط با پرداخت تسهیلات صدرالاشاره و در راستای تسهیل و تسریع امور، دستورالعمل اجرایی به شبکه بانک ابلاغ شده است و براساس ضوابط تعیین شده، دوره بازپرداخت این تسهیلات قرض الحسنه معادل ۱۰ سال با در نظرگرفتن حداکثر دو سال دوره تنفس برای ساخت است( مجموع دوره ساخت و بازپرداخت تسهیلات حداکثر ده سال باشد).

مطابق با ضوابط و شیوه نامه پرداخت، در صورتی که متقاضی خواهان استفاده از این تسهیلات برای ساخت و ساز باشد، پروژه مسکونی باید حداقل دارای ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی باشد. پس از قطعی شدن قرارداد برای ساخت، تسهیلات به صورت یکجا به حساب ممتاز متقاضی واریز و در حساب مسدود می شود و با تایید بانک به میزان مبلغ تایید شده، رفع انسداد می شود.

همچنین در صورتی که متقاضی خواهان استفاده از این تسهیلات برای خرید واحدمسکونی باشد، عمربنای واحد خریداری شده باید حداکثر ۲۵ سال باشد. در این بخش نیز مبلغ تسهیلات در قالب چک تسهیلات در وجه فروشنده صادر می شود و در دفترخانه اسناد رسمی توسط نماینده بانک به وی تحویل می شود. مطابق با ضوابط، مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده شامل مدارک شناسایی و هویتی متقاضی، مدارک عمومی ملک و مدارک شغلی و درآمدی متقاضی است و پس از دریافت تسهیلات متقاضی موظف به پرداخت تمامی کارمزدها و هزینه های مربوط به ارزیابی وثیقه ها خواهد بود. همینطور وفق تفاهم نامه فی مابین بانک و نهادهای مربوطه،اخذ یک ضامن معتبر دارای گواهی کسر از حقوق برای تضمین بازپرداخت اقساط تسهیلات الزامی است.

اخبار مرتبط
در حال حاضر بانک‌های ملت، ملی، مسکن، صادرات، بانک رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصاد نوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل به عنوان بانک‌های عامل پرداخت وام ودیعه مسکن معرفی شده‌اند.
طبق ابلاغیه جدید، بانک‌های عامل، برای پرداخت این وام باید فقط یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند؛ اما این وام قرض‌الحسنه که به نام وام خرد و فوری هم معروف است، خیلی هم دریافتش فوری نیست!
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانک‌ها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. دو سال بعد همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، دولت دوازدهم وام‌های یک میلیون تومانی پرداخت کرد که اقساط آن هر ماه از حساب کارت یارانه متقاضیان کسر می‌شد.
بانک رفاه کارگران به منظور تداوم سیاست های حمایتی خود از جامعه مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، کارکنان شرکت ها و سازمان های متعامل با بانک، در قالب “طرح امید رفاه”تسهیلات پرداخت می کند. تسهیلات طرح امید رفاه به مستمری بگیران ارجمند سازمان تامین اجتماعی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت می کنند و کارکنان محترم بازنشسته بانک رفاه، در قالب عقد قرض الحسنه به میزان بیست میلیون تا یکصد میلیون ریال با نرخ کارمزد سالانه ۴ درصد پرداخت می شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها