چهارشنبه, 5 اردیبهشت 1403 2024,April

یک پیش‌بینی از آینده بازار سرمایه

04 مهر 1401
یک  پیش‌بینی از آینده بازار سرمایه

به گزارش بانک اول مهدی دانایی به نوسان بازار سهام اشاره کرد و افزود: بازار سرمایه اکنون در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد، فضای اقتصادی کشور و نیز دیگر حوزه‌های سرمایه‌گذاری نسبت به اتفاقات برجامی در وضعیت بیم و امید قرار گرفته است.

او  خاطرنشان کرد: طبیعتاً وجود این فضای خاکستری و غیرقابل پیش‌بینی بودن وضعیت اقتصادی کشور و بازار سرمایه باعث شده تا سرمایه‌گذاران با احتیاط بیشتر نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس اقدام و حجم کمتری از نقدینگی را وارد این بازار کنند.

دانایی ادامه داد: ماحصل فضای کنونی که در حوزه اقتصادی کشور ایجاد شده، روند این روزهای معاملات بازار سهام را تحت تاثیر قرار داده است.

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: تا زمانی که خبر دقیقی از نتیجه برجام، نرخ ارز و رفتارهای اقتصادی مشخص در خصوص بازار سرمایه در اقتصادی کشور منتشر نشود، بازار در این فضای نوسانی و خاکستری باقی خواهد ماند.

وی خاطرنشان کرد: معاملات بازار سهام بسته به اخبار سیاسی و اقتصادی که منتشر می‌شود، روند متفاوتی را به خود می‌گیرد.

دانایی اظهار کرد: تا زمانی که حجم معاملات بازار سهام پایین باشد و فضای دقیق‌تری از اتفاقات سیاسی و بین‌المللی برای فعالان اقتصادی مشخص نشود و قیمت ارز هم به نرخ تثبیت شده‌ای نرسد، وجود چنین وضعیتی را نه‌تنها در بازار سرمایه بلکه در سایر حوزه‌های اقتصادی شاهد خواهیم بود.

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اکنون بازارهای سرمایه‌گذاری در انتظار خروجی مذاکرات برجام هستند و بعد از آن شاید مسیر شفاف‌تر و قابل پیش‌بینی‌تری را در بازار سرمایه و نیز سایر بازارها شاهد خواهیم بود.

آینده‌ای روشن پیش روی معاملات بازار سهام

وی آینده بازار سرمایه را پیش‌بینی کرد و گفت: ما همیشه به آینده بازار سرمایه مثبت بوده‌ایم، در تمام طول این سال‌ها بازار سرمایه از بازدهی بهتری نسبت به سایر بازارها برخوردار بوده و طبیعتاً آینده بازار سهام روشن و مشخص است.

دانایی با بیان اینکه مسیری که بازار سرمایه در پیش گرفته با هر رویکردی می‌تواند مسیر روشنی باشد، افزود: از سال ۹۹ به بعد که با آن موج معاملات بازار سرمایه همراه بودیم، زمینه سطح دانش فعالان اقتصادی افزایش پیدا کرده است.

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ادامه داد: همچنین در این مدت شاهد رفتارهای منطقی‌تری از تصمیم گیرندگان اقتصادی بوده‌ایم که این امر زمینه‌ساز ایجاد آینده‌ای مثبت در حوزه بازار سهام شده است.

وی تاکید کرد: به طور حتم از این روزهای پرنوسان بازار و با این حجم از معاملات عبور خواهیم کرد که در کنار آن بازار سرمایه خود را با تورم مطابقت می‌دهد و حتی از آن پیشی خواهد گرفت.

استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدا اشتباه بود

دانایی به حذف ارز ٤٢٠٠ تومانی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور و معاملات بازار سهام اشاره کرد و گفت: هر نوع نرخ دستوری در حوزه ارز اشتباه بوده و هست، به‌گونه‌ای که استفاده از این ارز در این مدت رانت‌زا و فسادزا بوده است.

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تاکید کرد: هر چیزی که قرار باشد تعیین کننده نرخ ارز به صورت دستوری باشد، اشتباه خواهد بود، استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدا اشتباه بود و تداوم به کارگیری آن دیگر اشتباهی بود که دولت سیزدهم به آن پایان داد.

وی اظهار کرد: به طور کامل مخالف استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم و معتقد به تک نرخی شده ارز در اقتصاد کشور هستیم.

ایرنا

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات