پنجشنبه, 6 اردیبهشت 1403 2024,April

چگونه وام میلیاردی بگیریم؟

24 خرداد 1401
چگونه وام میلیاردی بگیریم؟

به گزارش بانک اول، با مراجعه به یکی از شعب بانک سرمایه، این بانک پرداخت‌ وام‌های میلیاردی به اشخاص را انکار و عنوان کرد که سقف پرداخت وام در این بانک ۱۰۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۱۸ درصد بوده که برای دریافت آن باید سپرده‌گذاری هم داشته باشید. به این صورت که به طور مثال برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومان باید ۱۲۰ میلیون تومان سپرده در بانک گذاشته شود که از این مبلغ ۱۴ درصد به عنوان ضمانت تا پایان تسویه وام نزد بانک باقی می‌ماند و باقی مانده مبلغ پس از دریافت وام قابل برداشت است.
با پیگیری پرداخت وام‌های میلیاردی به بهانه اجرای یک طرح دامداری و نیار به سرمایه در گردش در یکی از شعب بانک پارسیان، این بانک با اشاره به عدم پرداخت وام به صنایع عنوان کرد که در این زمینه تنها قادر به پرداخت وام بازسازی بوده که آن هم در صورتی ممکن است که سند ملک در رهن بانک به عنوان وثیقه قرار بگیرد.
این شعب بانک پارسیان سقف وام‌های بانکی خود را ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۱۸ درصد عنوان کرد و همچنین اینکه در ابتدی کار مشتری باید ۲۲ درصد ملبغ وام را تامین کند و در یک حساب بدون سود تا پایان تسویه وام، نزد بانک نگه دارد.
با توجه به اظهارات کارمند این بانک، برای دریافت وام ۲۰۰ میلیون تومانی باید ۴۴ میلیون تومان را در یک حساب بدون سود نزد بانک نگه داشت که اگر نرخ سود بانکی را ۲۰ درصد (که در بانک پارسیان اعمال می‌شود) با دوره بازپرداخت سه ساله در نظر بگیریم، بانک علاوه بر سودی که با نرخ بهره ۱۸ درصدی از مشتری می‌گیرد حدود ۲۷ میلیون تومان نیز از محل سود سپرده‌ای که به مشتری پرداخت نکرده منتفع می‌شود.
بانگ گردشگری نیز که داشتن ضامن‌های دولتی را شرط اول پرداخت وام دانست در ادامه درباره پرداخت وام‌های میلیاردی عنوان کرد که به اشخاص حقیقی چنین مبالغی داده نمی‌شود.
رئیس یکی از شعبه‌های این بانک عنوان کرد که اگر برای دریافت وام، طرح خاص صنعتی نیز ارائه شود بازهم مبالغ بالا پرداخت نمی‌شود و این افراد باید به وزارت صنعت و وزارت کشاورزی مراجعه کنند که مراحل فراوان و پیچیده‌ای دارد.
یکی از شعب بانک ملت نیز درباره پرداخت وام‌هایی میلیاردی عنوان کرد که سقف وام پرداختی به یک شهروند عادی در این بانک ۲۰۰ میلیون تومان بوده که نرخ بهره آن نیز ۱۸ درصد است.
در مراجعه به بانک کشاورزی، این بانک با صراحت کامل پرداخت‌ وام‌های میلیاردی را رد و سقف پرداختی وام به شهروند عادی را ۵۰ میلیون تومان ذکر کرد.
این شعبه بانک کشاورزی نیز اعطای تسهیلات به طرح‌های کشاورزی و دامداری را به وزارت کشاورزی و جهاد کشاورزی برگشت داد که برای دریافت تسهیلات بانکی در این زمینه‌ها باید به این دو نهاد مراجعه کرد.
بانک صادرات تنها بانکی بود که پرداخت وام‌های میلیاردی را قبول اما شرایط خاصی را برای آن مطرح کرد.
کارمند یکی از شعبه‌های بانک صادرات با شرح شرایط دریافت وام میلیاردی گفت: برای دریافت این تسهیلات باید در این بانک حساب باز کنید و پس از شش ماه اگر گردش حساب بالایی داشته باشید می‌توانید برای دریافت وام اقدام کنید.
این شخص با تاکید بر اینکه سقف پرداختی وام در بانک صادرات ۲۰۰ میلیون تومان بوده عنوان کرد: اختیار بانک برای پرداخت مبالغ کلان محدود بوده اما ما از نهادهای بالاتر مصوبه می‌گیریم و این وام‌ها را پرداخت می‌کنیم.
یکی از شعب بانک تجارت نیز سقف وام بانکی را ۳۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و پرداخت وام میلیاردی را حتی با دریافت وثایق بالا و ضامن‌های معتبر به هیچ عنوان قبول نکرد.
توضیحات کارمند اداری بانک تجارت نشان داد که برای دریافت وام بانکی باید ابتدا در این بانک سپرده‌گذاری شود. با در نظر گرفتن سقف ۳۰۰ میلیون تومان وام بانکی، هر مقداری که سپرده‌گذاری شود، همان لحظه ۶۰ تا ۸۰ درصد آن را به صورت وام به مشتری پرداخت می‌شود و اگر مشتری ضامن نداشته باشد کل سپرده نزد بانک نگه داشته می‌شود. اما اگر فرد دارای ضامن باشد پس از گذشت شش ماه از سپرده‌گذاری، وام پرداخت می‌شود و حدود ۲۰ درصد از سپرده تا پایان تسویه وام، نزد بانک باقی می‌ماند.

اخبار مرتبط
گرفتن بهره پول جایز نیست. مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره): سود سپرده ربا و حرام است؛ مگر با معامله شرعیه در قبال سود معین.
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها