جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

توصیه های صندوق بین المللی پول برای اقتصاد ایران

24 خرداد 1401
توصیه های صندوق بین المللی پول برای اقتصاد ایران

به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا  مدیران صندوق بین المللی پول در ارزیابی سالانه خود از شرایط اقتصادی ایران معروف به بازبینی (آرتیکل-۴)، پیشنهاد کرده اند نظارت بر بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در زمینه کفایت سرمایه مورد بازبینی قرار بگیرد. این مدیران مقامات ایرانی را تشویق کرده اند تا از طرح هایی برای ارزیابی دارایی ها بانک های دولتی حمایت کنند.

در این گزارش سالیانه به لایحه اصلاح نظام بانکی اشاره شده و آمده است که مقامات ایرانی چشم به تصویب این لایحه دارند که به بانک مرکزی ایران قدرت نظارت بر روند اجرای اصلاحات در نظام بانکی ایران را می دهد.

مدیران صندوق بین المللی پول همچنین تصویب هرچه سریعتر لایحه بانک مرکزی را تشویق کرده اند که منجر به مدرن سازی چارچوب سیاست های پولی در ایران شده و استقلال عمل بیشتری را به بانک مرکزی ایران در زمینه کنترل و ثبات تورم می دهد.

این گزارش در عین حال رشد اقتصادی 7.4 درصدی را در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۶ را عمدتا ناشی از افزایش تولید نفت دانسته و رشد بخش غیرنفتی را ۰.۹ درصد اعلام کرده است. صندوق بین المللی پول رشد کم بخش غیرنفتی را به دلیل تداوم دشواری ها در زمینه دسترسی به منابع مالی خارجی و داخلی و همچنین ساختار ضعیف اقتصادی کشور دانسته است.

ارزیابی مدیران اجرایی صندوق بین المللی پول حاکی از موفقیت دولت در تک رقمی کردن نرخ تورم و کاهش ۹.۵ درصدی آن طی یک سال از میانه سال ۲۰۱۶ بوده است. بازار ارز با وجودی نوسان در اواخر سال گذشته میلادی، شاهد ثبات بود و نرخ سود رسمی و آزاد نیز به حدود ۱۵ درصد کاهش یافت.

در این گزارش آمده است پیش بینی رشد اقتصادی ایران با در نظر گرفتن اقدامات اصلاحی در میان مدت ۴.۵ درصد خواهد بود. رشد تولید ناخالص داخلی نیز که در سال ۲۰۱۶/۲۰۱۷ حدود ۶.۶ درصد بود، انتظار می رود که به ۳.۳ درصد کاهش یابد. صندوق بین المللی پول دلیل این کاهش را رسیدن سقف تولید نفت ایران به سقف مورد نظر اوپک اعلام کرده است.

مدیران صندوق بین المللی پول اعلام کرده اند که رشد بیشتر اقتصاد ایران منوط به سرمایه گذاری داخلی و تقویت بخش خصوصی است. این صندوق پیش بینی کرده  که تورم سالیانه برای سال ۲۰۱۷/۲۰۱۸ به ۱۱.۹ درصد افزایش پیدا کند که افزایش نقدینگی یکی از دلایل آن است. این صندوق تک رقمی شدن مجدد نرخ تورم را منوط به سیاست های اتخاذی پولی واعتباری کرده است.

صندوق بین المللی پول رشد اشتغالزایی را وابسته به جذب شمار بزرگی از داوطلبان کار عنوان کرده و پیش بینی کرده است که همچنان نرخ بیکاری در ایران بالا بماند.

اخبار مرتبط
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.
بانک اول - قیمت‌ دلار تا ظهر امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، روندی با ثبات و اندکی افزایشی داشت اما به تدریج به سمت کانال قیمتی بالاتر حرکت کرد. به نظر می‌رسد دلار منتظر اخبار برجامی است. البته اقدامات بازارساز هم می‌تواند در این میان اثرگذار باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها