شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی جدی شد

24 خرداد 1401
 اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی جدی شد

به گزارش بانک اول به نقل از تابناک طیب نیا بر این باور بود که سود سپرده بانکی، نباید از مالیات مبرا باشد و باید معافیت های غیر ضروری حذف تا فشار از روی گروه های خاص و کم درآمد برداشته شود.هم اکنون بیشتر تولیدکننده ها توانایی کار با ظرفیت کامل را ندارند؛ از بیمه و جرایمی که بلای جانشان شده تا بهره مرکب بانک ها و مالیات هایی که نقره داغشان کرده است و سایر بلایای طبیعی و غیر طبیعی از جمله واردات بی رویه و قاچاق کالا باعث می شود که حداکثر سود تولید در بهترین شرایط به 25 درصد برسد.

 حال با این سختی ها، افراد ترجیح می دهند درگیر سرمایه گذاری نشوند و سرمایه آنها در بانک ها بدون کوچکترین زحمتی، سود کلان را به آنها برساند.

بنابراین مالیات بر سپرده با این استدلال می تواند عاملی برای هدایت سرمایه به سمت تولید شود، ولی برخی از اقتصاددانان بر این اعتقاد هستند که انجام این کار باعث خواهد شد تا این سرمایه ها به سمت اقتصاد پنهان و سرمایه گذاری های زیر زمینی سوق پیدا کند و یا بازارهای مسکن و دلار را به هم بریزد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع گفته است: هر تصمیمی که در حوزه سود بانکی گرفته شود، عملا رفتار سپرده گذاران را از بخش شفاف اقتصاد کشور ـ که بازار متشکل پولی است ـ به سمت بازار غیر متشکل می برد؛ این موضوعی است که شکی در آن وجود ندارد و بارها ما این موضوع را تجربه کرده ایم.

همچنین به تازگی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، گزارشی در خصوص این موضوع ارائه کرده است. در این گزارش افزون بر اینکه مزایای زیادی برای این کار عنوان شده، به مخاطرات آن نیز اشاره شده است؛ اما نکته ای که در این گزارش وجود دارد، اشاره مرکز پژوهش ها به اختلاف عقیده بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.

بانکی ها می گویند، اگر اخذ مالیات صورت گیرد، سپرده گذاران همین مبالغی را هم که در بانک ها دارند خارج خواهند کرد و باعث ورشکستگی بانک های کشور که در کار روزانه خود هم لنگ هستند شده و باعث اختلال در سیستم اقتصادی کشور می شوند.

گفتنی است، با چرتکه ای که نهاد پژوهشی مجلس بر این موضوع انداخته و با فرض اینکه در بلند مدت نرخ مالیات 10 درصد تعیین شود، بر اساس حجم سپرده های فعلی، درآمد حاصل از مالیات بر سپرده، بالغ بر 16 هزار و 500 میلیارد تومان می شود.

چنین رقم وسوسه انگیزی باعث شده تا کمیسیون تلفیق این بار کمی جدی تر به این موضوع ورود کند، و نیم نگاهی نیز بر این موضوع داشته باشد؛ اما بیم خروج سپرده های بانکی و سرازیر شدن این سرمایه ها به سمت بازارهای مسکن و ارز و یا طلا می رود و به نظر می رسد، این اقدام ترمزی برای این کار خواهد بود و امکان تصویب آن در مجلس را کم می کند.

اخبار مرتبط
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.
بانک اول - قیمت‌ دلار تا ظهر امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، روندی با ثبات و اندکی افزایشی داشت اما به تدریج به سمت کانال قیمتی بالاتر حرکت کرد. به نظر می‌رسد دلار منتظر اخبار برجامی است. البته اقدامات بازارساز هم می‌تواند در این میان اثرگذار باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
حمید
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

بابا خجالت بکشید اخه..... وزارت دارائی و مالیات میخاد تو سود سپرده گزاران هم شریک بشه!!!!!!

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات