جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

لزوم اخذ مالیات از معاملات سکه و ارز

24 خرداد 1401
لزوم اخذ مالیات از معاملات سکه و ارز

به گزارش بانک اول  به نقل از مهر، رئیس جمهوری روز دوشنبه در جلسه ساماندهی بازار ارز ضمن انتقاد از سودجویی در بازار، وعده برخورد قاطع مالیاتی با افرادی را که به فکر سود بادآورده هستند داد.

اگرچه این سخن رئیس جمهور برای عملیاتی شدن نیاز به فرایندهای زیادی دارد اما اینکه قرار است از مالیات به عنوان ابزاری برای ساماندهی فعالیت های اقتصادی استفاده شود، بسیار مثبت تلقی می شود.

هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در رابطه با اینکه چطور می توان این تهدید مالیاتی را به عمل تبدیل کرد، گفت: دولت ها برای برخورد با کسانی که بخواهند در بازار ارزی، پول، سرمایه و ...دخالت کنند و دخالت آنها منجر به اخلال دربازار شوند، ابزارهای زیادی دارند.

وی افزود: در این 2 ماه گذشته یک نکته کلیدی در بازار مبنی بر «واقعی نبودن بخشی از تقاضای ارز» وجود داشت که این تقاضای کاذب بازار را اخلال مواجه کرد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قیمت کنونی ارز واقعی نیست، ادامه داد: اینکه در بازار اخلال به وجود می آید و این اخلال منجر به این می شود که هرکس هر چقدر دلش می خواهد ارز و سکه تهیه می کند شک و شبهه ای نیست، اما اگر این مسائل با انگیزه سفته گری و دلالی باشد طبیعی است که قانون نمی تواند در این شرایط به افراد بگوید ارز و سکه نخرید، بلکه می تواند بگوید از محل خرید و فروش سکه و ارز باید مالیات پرداخت شود.

حق شناس تصریح کرد: میزان مالیاتی که در قانون بودجه سال جاری در نظر گرفته شده نسبت به تولید ناخالص ملی کشور 7 درصد است در حالیکه ظرفیت مالیاتی کشور حداقل 2 برابر این عدد است و در کشورهای مشابه ایران این عدد تا 3 برابر و در کشورهای توسعه یافته تا 5 برابر وصول می شود.

وی افزود: یکی از مشکلات اقتصاد ایران این است که از کسانی که مالیات می دهند باز مالیات بیشتری اخذ می کنند. مجموع فرار مالیاتی و اقتصاد زیرزمینی که مالیات از آن وصول نمی شود حدود 60 درصد است. حال اگر دولت زیرساختی را فراهم کند که بتواند مالیات واقعی را دریافت کند قطعا این صف های عریض و طویل در پشت مغازه های فروش سکه، ارز و بانکها ایجاد نمی شود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امروز کسانی که در این بازارها به خرید و فروش سکه و ارز اقدام می کنند مطمئن هستند که هیچ مشکلی نه از منظر مالیاتی و نه از وجوه دیگر متوجه شان نیست. لذا اگر موضوعی که آقای روحانی مطرح کرده است مبنی بر اینکه از این گونه معاملات مالیات دریافت شود، می تواند اهرمی برای کنترل این بازارها باشد.

حق شناس تاکید کرد: ممیزین مالیاتی برای اینکه تشخیص دهند معامله ای در خصوص سکه و ارز صورت گرفته باید به شناسایی معاملات سکه و ارز توجه کنند و صرفا بر تراکنش های مالی تمرکز نکنند زیرا منشا وصول مالیات معاملات است و حساب سپرده اشخاص در بانک ها چندان نمی تواند منشا وصول مالیات باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سکه و ارز را صرافی ها می فروشند و اشخاص عادی این میزان سرمایه را ندارند، متولیان باید زیرساخت های نرم افزاری در مکان های خرید و فروش سکه و ارز همچون صرافی ها و بانک ها در نظر بگیرند تا با سوداگری و سفته بازی مقابله کنند.

اخبار مرتبط
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.
بانک اول - قیمت‌ دلار تا ظهر امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، روندی با ثبات و اندکی افزایشی داشت اما به تدریج به سمت کانال قیمتی بالاتر حرکت کرد. به نظر می‌رسد دلار منتظر اخبار برجامی است. البته اقدامات بازارساز هم می‌تواند در این میان اثرگذار باشد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
علی سالار
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام متاسفانه این گونه نظرات کاملا بار منفی در جامعه دارد ،با اندک دقت در عملکرد مدیریت اقتصادی کشور به عمق فاجعه پی میبریم،همه ما بابت هر چیزی چندین بار مالیات پرداخت میکنیم،یک بار مالیات بر حقوق،دوباره مالیات ارزش افزوده و.... کجای دنیا اینگونه عمل میشه که بعد از محاسبه شاهد پرداخت حدود نیمی از درآمد به عنوان مالیات باشید در این فضا این گونه نظرات غیر کارشناسی فقط از روی عدم آگاهی نسبت به واقعیت ها،یا با غرض می تواند مطرح شود این گونه راهکارها پاک کردن صورت مسئله هست و سخت تر کردن زندگی برای مردم ذینفان این شرایط مردم نیستند،پس مراقب باشید داستان ارزش افزوده رو در کشور تکرار نکنیم،در تمام دنیا ارزش افزوده روی کالاهای وارداتی و با دوام اعمال میشود و متاسفانه در ایران فقط مانده روی اکسیژن محیط هم اعمال شود. واقعا جای تاسف دارد

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات