پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

۷ بیماری که موجب افزایش وزن می‌شوند

24 خرداد 1401
۷ بیماری که موجب افزایش وزن می‌شوند

به گزارش بانک اول،  غذا‌ی سالم می‌خورید و به طور منظم ورزش می‌کنید، اما علی‌رغم تلاش‌های مثبت برای حفظ وزن، هنوز هم وزن‌تان بالا می‌رود، افزایش بی دلیل وزن ممکن است نشانه یک بیماری باشد، ۷ بیماری و اختلالی که می‌توانند سبب بالا رفتن وزن شوند را در ادامه خواهید خواند.

 

۱. مشکل تیروئید

از علائم کم کاری تیروئید می‌توان به انرژی کم یا خستگی، یبوست، خشکی پوست و ریزش مو اشاره کرد، البته در برخی از موارد ممکن است افراد دچار کم کاری تیروئید بوده و مقدار ناچیزی از هورمون‌های مورد نیاز بدن برای متابولیسم را تولید کند.

 

۲. اختلال غدد درون‌ریز

 چرخه قاعدگی غیرطبیعی باعث اختلال در غدد درون‌ریز به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) می شود، این بیماری در زنان سنین باروری شایع است، البته لازم بذکر است این بیماری در افراد چاق بیشتر مشهود است.

 

۳. پیش دیابت

اگر بدن افراد به انسولین مقاوم شده ممکن است آن‌ها به بیماری پیش‌دیابت مبتلا شده باشند، مقاومت به انسولین می‌تواند منجر به افزایش وزن بیش از حد به ویژه در ناحیه دور کمر شود.

 

۴. رشد بیش از حد باکتری

با‌کتری‌های روه به هضم غذا کمک می‌کنند، اما هنگامی که عدم تعادل باکتریایی وجود داشته باشد مشکلاتی در رشد بیش از اندازه باکتری کوچک روده (SIBO) پدیدار می شود و ممکن است در ادامه مشکلاتی همانند نفخ، گاز، اسهال یا یبوست و افزایش وزن را تجربه کنید.

 

۵. افزایش سطح کورتیزول

استرس می‌تواند کورتیزول اضافی در بدن ایجاد کند، بنابراین، جدای از افزایش وزن، دچار حملات اضطرابی، افسردگی و احساس خستگی شدید می‌شوید.

 

۶. خواب نامناسب

زمانیکه خواب راحت نداشته باشید بدن احساس خستگی می کند و البته نیاز به انرژی پیدا می کند، بنابراین خواب نامناسب می تواند هورمون‌هایی ایجاد کند که باعث گرسنگی افراد می‌شوند.

 

۷. دارو‌ها

 برخی دارو‌ها می‌توانند تولید آنزیم را در بدن مختل کنند، احتباس آب و افزایش وزن از اختلالات مصرف داروها هستند.

اخبار مرتبط
متخصصان می‌گویند زنانی که برنامه خواب مرتبی دارند قادرند بیشتر وزن کم کنند. علاوه بر این اگر شب‌ها زودتر بخوابید، زمان کمتری برای خوردن دارید که به شما کمک می‌کند در شب کالری زیادی دریافت نکنید. به گفته متخصصان هرچه بیشتر بمانید بیشتر کالری دریافت می‌کنید و ممکن است بهترین راه برای کاهش کالری دریافتی، زودتر خوابیدن باشد.
غذاهای خاصی وجود دارند که مصرف آنها ممکن است برای مغز و عملکردهای آن ضرر داشته باشد؛ به خصوص اگر آنها را مرتب مصرف کنید. اگر به فکر سلامت مغز و عملکرد شناختی خود هستید، از مصرف این خوراکی‌ها اجتناب کنید:
اگر به هر دلیل ماهی نمی‌خورید، می‌توانید با گنجاندن غذاهای غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی خود یا انتخاب مکمل‌های گیاهی، نیاز بدن به این ماده را بدون مصرف غذاهای دریایی برآورده کنید.
گرم کردن مجدد غذاها، به ویژه باقیمانده غذاها، یک عمل رایج در اکثر آشپزخانه های سراسر جهان است. اما به گفته متخصصان تغذیه، گرم کردن مجدد برای سلامتی شما خوب نیست. درک این نکته مهم است که همه غذاها به این فرآیند واکنش خوبی نشان نمی دهند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها