پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟ / سهام خود را از کجا دریافت خواهند کرد؟

15 شهریور 1401
جاماندگان سهام عدالت چه کسانی هستند؟ / سهام خود را از کجا دریافت خواهند کرد؟

به گزارش بانک اول این پروژه یکی از طرح‌های پرداخت یارانه‌ای دولت نهم بود و طی آن سهام شرکت‌های دولتی با هدف گسترش بخش تعاون به دهک‌های کم درآمد فروخته شد.

با توجه به ماهیت یارانه‌ای بودن پروژه مورد نظر، ممکن است تصور ‌شود که سازمان هدفمندی یارانه‌ها مسئول واگذاری سهام  به شهروندان جامانده است در حالی که متولی این امر سازمان خصوصی سازی است و این سازمان نیز به احتمال زیاد مطابق داده‌هایی که در وزارت رفاه از دهک‌بندی درآمدی شهروندان وجود دارد به مشمولان شناسایی شده، سبدی از سهام شرکت‌های دولتی را واگذار خواهد کرد.

 

مطابق صحبت‌های اخیر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی جاماندگان ، از میان دو دهک درآمدی هستند که زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی قرار دارند و تا پایان سال ۱۴۰۱ سبد سهام خود را دریافت خواهند کرد.

 

مطابق گزارش‌های رسمی از زمان آغاز این پروژه تاکنون کمتر از پنجاه میلیون نفر در این قالب سهامدار شدند اما با این حال در ماه‌های گذشته بحث‌هایی حول شناسایی جاماندگان مستحق در گرفت.

اردیهبشت ماه امسال محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص جاماندگان سهام عدالت گفت: موضوع سهام عدالت در چارچوب قانون بودجه ۱۴۰۱ و به عنوان یکی از بند‌های بودجه تصویب شد. دولت مکلف است به جاماندگان، این سهام را واگذار کند و اولویت‌های مربوط به این بخش را به شکلی مدنظر قرار دهد.

آنزمان براساس برآورد این نماینده مجلس، حدود پنج میلیون نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی مستحق، کارگران فصلی، بازنشستگان و رزمندگان معسر هستند که استحقاق دریافت این یارانه را دارند اما هنوز به آنها سهامی تعلق نگرفته است.

با این حال حسین امینی‌خواه، بازرس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت به تازگی، تعداد جاماندگان را حدود سه میلیون نفر عنوان کرد.

اخبار مرتبط
درباره آخرین وضعیت و تصمیمات اختصاص سهام عالت به جاماندگان و همچنین پرتفوی در نظر گرفته شده سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: طبق قوانین بودجه سال‌های ١۴٠١ و ١۴٠٢ قرار بود بخشی واگذاری سهام عدالت در قالب یک بسته پرتفویی انجام شود که شرط آن مصوبه هیات دولت برای واگذاری شرکت‌های بورسی بود که در لیست واگذاری قرار دارند.
سهامدارانی که تقاضای فروش سهام خود را در سال گذشته نداده‌اند و در میزان سود دریافتی خود مغایرت مشاهده می‌کنند، می‌توانند از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پیگیری کنند. باید در نظر داشته باشند که واریز سود سهام عدالت به صورت خودکار و بدون نیاز به اقدام از سوی سهامداران انجام می‌شود. ضمنا مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نیز آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران است. و در نهایت اینکه برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ سایتی مراجعه نکنید و مراقب کلاهبرداری‌ها باشید.
مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات