شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

کمک مالیاتی سهامداران به دولت! / مالکان همچنان مالیات ندادند

24 خرداد 1401
کمک مالیاتی سهامداران به دولت! / مالکان همچنان مالیات ندادند

به گزارش بانک اول «در ۸ ماهه امسال در حالیکه صاحبان خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان برخلاف قانون بودجه حتی یک ریال هم مالیات ندادند،مالیات‌ از محل نقل‌وانتقال سهام حدود ۸۰۰ درصد بیشتر از رقم تعیین شده،بوده است. اگر بورس نبود این کسری‌های بودجه دولت خودش یک موج جدید تورمی بود.» این متن توییت ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت‌نیوز است که با اتکا به اعلام دیوان محاسبات این طور نوشته است. اما ماجرا چیست و چه اتفاق مهم مالیاتی رخ داده است؟

طبق گزارش دیوان محاسبات براساس قانون بودجه سال ۹۹ صاحبان خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان باید امسال مالیات پرداخت می‌کردند اما در هشت ماهه امسال از این محل هیچ مالیاتی پرداخت نشده است. اما در بخش نقل و انتقال سهام، تحقق مالیاتی این حوزه حدود ۸۰۰ درصد بوده است.

اخیرا یکی از خبرگزاری ها نیز گزارش داده بود: مالیات بر نقل و انتقال سهام در پایان آبان ماه امسال به بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که عملکرد مالیات بر نقل و انتقال سهام در سال ۱۳۹۸ حدود چهار هزار میلیارد تومان بود. در واقع درآمد دولت از محل مالیات بر نقل و انتقال سهام در هشت ماهه سال ۹۹ حدود سه برابر کل سال ۹۸ بوده است. به نظر می‌رسد دولت با تشویق و دعوت مردم به سرمایه‌‎گذاری در بورس به شکل کم‌سابقه‌ای از کارت رونق بورس در جهت کسب درآمدهای مالیاتی بهره برده است.

این درحالیست در بخش‌های دیگر تحقق مالیاتی به شدت بخش نقل و انتقال سهام نبوده است. مثلا در هشت ماهه سال جاری شرکت‌ها و اشخاص حقوقی تنها ۷۸ درصد تحقق مالیاتی داشته‌اند. یا در بخش مالیات از درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی میزان تحقق مالیاتی ۷۴ درصد بوده است.

با وجود چنین روندی و جبران کسری مالیاتی دولت توسط سهامداران اما اخیرا وزیر صمت از نقش بورس در افزایش قیمت کالاها سخن گفته بود. از نگاه برخی اگر دولت نمی‌توانست کسری بودجه خود را از محلی مثل بورس تامین کند احتمالا در بخش پایه پولی و رشد نقدینگی وضعیت از روند فعلی حادتر می‌شد و احتمالا با چاپ پول شدت تورم می‌توانست بیشتر شود./تجارت نیوز

اخبار مرتبط
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها