دوشنبه, 10 اردیبهشت 1403 2024,April

پرداخت وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۰ قوت گرفت

24 خرداد 1401
پرداخت وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۰ قوت گرفت

به گزارش بانک اول محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، با بیان اینکه با توجه به آنکه شرایط کرونایی کشور به ویژه در تهران تغییری نکرده است، امسال هم همانند سال گذشته پیشنهاد پرداخت وام ودیعه مسکن به متقاضیان را داده‌ایم، تصریح کرد: امیدواریم این موضوع در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شود.

او بیان کرد: قانون تمدید اجباری قرارداد اجاره در سال گذشته تصویب شد و ما در رابطه با جزئیات بازار اجاره و حمایت از مستاجران هم ظرف چند روز آینده تصمیم نهایی می‌گیریم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ما پیشنهاد پرداخت وام ودیعه مسکن را به ستاد ملی کرونا ارائه کرده‌ایم و منتظر اعلام نتیجه آن هستیم، افزود: پرداخت وام ودیعه مسکن سال گذشته اتفاق بسیار مثبتی بود که نقش موثری در تثبیت بازار داشت و امیدواریم در سال ۱۴۰۰ آن را بهتر ادامه دهیم.

او یاد آور شد: افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن محتمل است و موضوع مورد بحث در این رابطه منابعی است که در نظر گرفته می‌شود.

براساس این گزارش در اوایل سال ۹۹ با توجه به اوج گیری بیماری کرونا بسیاری از مالکان و موجران واحد‌های خود را برای اجاره عرضه نمی‌کردند و همین امر باعث رشد چشمگیر نرخ‌های اجاره در این بازار شد. همین وضعیت باعث شد که دولت در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیماتی در این خصوص بگیرد، به طوری که سال گذشته تمام قرارداد‌های اجاره (با در نظر گرفتن سه شرط اصلی) به دلیل شرایط کرونا تمدید شده تلقی شدند. بر این اساس تمام قرارداد‌های اجاره در سال ۱۴۰۰ تا سه ماه پس از اعلام رسمی پایان کرونا تمدید شده تلقی می‌شوند مگر اینکه مستاجر سه شرط اصلی را برای تمدید اجاره نداشته باشد.

گفتنی است، سه شرط مهم تمدید قرارداد‌های اجاره با مستاجران عبارت است از؛ مستاجر در یک سال گذشته مفاد قرارداد را رعایت کرده و همچنین باعث ایجاد ضرر و زیان موجر نشده باشد یا اینکه مالک قصد فروش ملک خود را نداشته باشد و شرط سوم اینکه مستاجر سقف مصوب افزایش اجاره بها را بپذیرد، قرارداد اجاره به مدت یک سال دیگر تمدید شده تلقی می‌شود و نیازی نیست مستاجر اقدام به جابه‌جایی کند.

خوشبختانه قوه قضائیه در مدت یک سال گذشته همکاری‌های خوبی برای اجرای این مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تمدید قرارداد‌های اجاره داشته است، البته قوه قضائیه پیشنهاداتی را برای اضافه کردن به این مصوبات اعلام کرده است از جمله اینکه اگر مالک واحد اجاره داده شده را برای یکی از اعضای درجه یک بخواهد یا اینکه فرزند ذکور خانواده ازدواج کرده باشد و قصد سکونت در آن واحد را داشته باشد، آن واحد باید توسط مستاجر تخلیه شود.

براساس این گزارش بسیاری از مستاجران در سال گذشته با وجود چنین تصمیماتی مشکلات بسیار زیادی با موجران خود داشتند و بسیاری از آن‌ها سقف ۲۵ درصدی را رعایت نکردند و بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشتند.

اخبار مرتبط
در هفته های گذشته وزارت کار از ما به عنوان رئیس کانون عالی دعوت کرد و جلسه مشورتی برگزار شد. در آن جلسه پیشنهاد افزایش 35درصدی حق مسکن از سوی دولت مطرح شد که در صورت موافقت اعضای شورای عالی کار آن مصوبه به دولت برود. این پیشنهاد برای جامعه کارگری که 70درصد دستمزد خود را صرف اجاره بها می کند بسیار اندک است, اما به عنوان عضوی از جامعه کارگری خواستار برگزاری جلسه شورای عالی کار با حضور تمام شرکای اجتماعی هستیم تا بتوانیم با خرد جمعی فکری به حال شرایط دشوار و سخت معیشت کارگران کنیم.
اداره کل راه و شهرسازی استان تهران مهرماه سال قبل نیز با ارسال پیامک به شرح زیر به متقاضیان نهضت ملی مسکن نسبت به حذف از این پروژه ملی در صورت عدم واریز 240 میلیون تومان تا 20 مهر هشدار داده بود: «اخطار حذف از پروژه،‌ به‌علت عدو واریز آورده اعلامی: متقاضی محترم نهضت ملی مسکن آقا/خانم... ؛ عدم واریز سهم آورده موجب توقف پروژه شده است. چنانچه تا تاریخ 1402/07/20 ساعت 00:00 مبلغ 2/400/000/000 ریال به شماره حساب ... واریز ننمایید از پروژه حذف شده و جایگزینی برای شما انتخاب خواهد شد.»
ماده ۱۳ این طرح که به عنوان ماده(۵) به قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود به دارایی‌هایی همچون املاک اشاره دارد که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوند.
قیمت اسمی یک مترمربع آپارتمان در تهران، در فاصله سال ۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، از یک میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان به ۷۵ میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان رسید و ۴۰ برابر شد. اما قیمت واقعی مسکن در این فاصله، ۲.۳ برابر شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها