جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

خرید و فروش ملک در بورس کالا چه مزایا و معایبی دارد؟

24 خرداد 1401
خرید و فروش ملک در بورس کالا چه مزایا و معایبی دارد؟

به گزارش بانک اول خشایار دادمنش کارشناس بورس کالادر پاسخ به این پرسش که فروش مسکن در بورس کالا به وسیله حقیقی‌ها چه مزایا و معایبی دارد؟ بیان کرد: عرضه مسکن در بورس کالا باعث می‌شود، قیمت گذاری مسکن به یک نرخ ثابتی برسد، با عرضه مسکن در بورس کالا مشخص می‌شود که قیمت ملک در هر منطقه با هر شرایطی چه قیمتی باید باشد و این قیمت گذاری می‌تواند مزایای عرضه مسکن در بورس کالا باشد.

وی افزود:، چون ملک در ایران دارایی سرمایه‌ای محسوب می‌شود، افراد ترجیح می‌دهند که این دارایی را وارد بورس کالا نکنند، به علت این که کشف قیمت برای مسکن صورت نگیرد، گنگ بودن قیمت برای افراد مزیت بیشتری دارد و اگر قیمت گنگ باشد روی خرید و فروش‌ها نوسانات بیشتری انجام می‌شود، ولی بحثی که در بورس کالا در سال گذشته مطرح بود ارائه اوراق سلف مسکن بود، زمانی که افراد بیایند و مسکن یا ساختمانی را در بورس کالا عرضه کنند، قاعدتا افرادی که قصد خرید دارند کم هستند، برای مثال پنج واحد یا چهار واحد مسکن بخواهد عرضه شود، مشتری‌های کمتری می‌توانند تقاضای خرید دهند، اما عرضه در اوراق سلف نسبت به عرضه خود مسکن دربورس بهتر است.

 

دادمنش در رابطه با عرضه مسکن به صورت اوراق سلف بیان کرد: زمانی که واحد‌های مسکونی به صورت اوراق سلف به فروش برسد، خیلی خوب است، چون به هر حال این اوراق به اعداد کوچک تری تقسیم می شود و افراد بیشتری می‌توانند بیایند و خرید کنند و برای آن پروژه نیز تامین مالی بهتری صوت می‌گیرد، نکته قابل توجه این است که پروژه‌های مسکنی که ما در حال حاضر داریم مشکل مالی دارند و برای اتمامشان نیاز به تامین مالی دارند، اوراق سلف در تامین مالی می‌تواند نقش خیلی بهتری نسبت به فروش خود مسکن در بورس کالا داشته باشد.

کارشناس بورس کالا اظهار کرد: بورس کالا در انتشار اوراق سلف مسکن تجربه‌های مثبتی دارد و تامین مالی‌های خوبی نیز اتفاق افتاد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که تامین مالی از طریق سلف همیشه برای کالا‌های همگن بوده است، این داستان که مسکن را بخواهیم مثل یک کالای همگن در نظر بگیریم و روی آن اوراق چاپ کنیم مقداری مشکل دارد، اما امیدواریم کارشناس‌های بورس کالا این مشکل را رفع کنند.

وی افزود: امیدواریم در آینده نزدیک پروژه‌ها از طریق اوراق سلف تامین مالی کنند، که به نظر می آید از این اوراق استقبال بهتری نسبت به فروش ملک در بورس کالا انجام شود، چون فروش ملک در بورس کالا بیشتر می‌تواند برای ارگان‌های دولتی موفقیت آمیز باشد، شاید اشخاص حقیقی در بورس کالا ملک بفروشند، اما زیاد تمایلی به خرید ندارند، برای مثال یک ساختمان به صورت کلی در بورس کالا عرضه شده است، شاید فرد حقیقی خواستار خرید کل ساختمان نباشد، و بخواهد ساختمان را به صورت تفکیکی خریداری کند، ولی برای بانک‌ها یا ارگان‌های دولتی دیگر می تواند مناسب باشد و ارگان‌های دولتی از دست پروسه‌هایی برای برگزاری مزایده دارند، راحت می‌شوند و صحبت‌هایی که پیش می‌آید سر اینکه قیمت‌ها واقعی بوده است یا خیر و از قبیل این داستان‌ها از بین می‌رود و این قضیه برای بخش‌های دولتی مفید است.

دادمنش تصریح کرد: بورس کالا از نظر زیر ساخت فروش مسکن توسط حقیقی‌ها هیچ مشکلی ندارد، اما از این جهت که عرضه کننده‌ها تمایل نشان دهند مهم است.

اخبار مرتبط
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها