پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

بازار پایه فرابورس و رنگ‌های آن را بشناسید

24 خرداد 1401
      بازار پایه فرابورس و رنگ‌های آن را بشناسید

به گزارش بانک اول مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با بازارپایه فرابورس بیان کرد: بازار پایه از جمله بازارهای فرابورس است که مطابق با ماده ۴ دستورالعمل پذیرش، به منظور عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران راه اندازی شده است، پس از ثبت شرکت‌ها نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، مدارک ارائه شده از جانب شرکت‌ها در کمیته عرضه فرابورس مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس در فهرست نرخ‌های بازار پایه فرابورس درج می‌شوند.

وی افزود: مقررات ارائه اطلاعات در این بازار به مراتب ساده‌تر از بازار اول و دوم است با توجه به شرایط شرکت معاملات بازار پایه به شکل (عادی دارای دامنه نوسان و در عملیات عادی بازار) یا توافقی (فاقد دامنه نوسان و بر اساس توافق خریدار و فروشنده) انجام می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: بازار پایه شرکت‌های پذیرفته شده، در بورس یا فرا بورس نیستند، یکی از اشتباهاتی که سرمایه گذاران مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند، این شرکت‌ها در فرابورس پذیرفته شدند، این در حالی است که بازار پایه، بازاری است، خارج از تابلوی اصلی فرابورس، فقط شرکت‌های سهامی عامی هستند، که طبق برنامه ششم توسعه معاملاتشان باید در بازار پایه فرابورس انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که علت تقسیم بندی بازار پایه به سه رنگ قرمز، زرد، نارنجی چیست؟ اظهار کرد: زمانی معاملات این شرکت‌های پایه به صورت توافقی انجام می‌شد، اما این شرکت‌ها را ملزم کردند، که معاملاتشان آنلاین شود، زمانی که معاملات این شرکت‌ها در بازار پایه آنلاین شد، مردم فراموش کردند، که این شرکت‌ها پر ریسک هستند.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: پر ریسک بودن به معنی بد بودن نیست، ولی به این معنای است که، شرکت‌هایی که در بازار پایه هستند، شفافیت لازم را نداشتند و از آن جایی که این شرکت‌ها پذیرش شده نیستند، مواردی را که شرکت‌های دیگر ملزم به انتشار آن‌ها هستند، منتشر نمی‌کنند.

سوری تصریح کرد: اقدامات دیگری برای اینکه اشتباهات جبران شود و اشتباهات ناشی از آن تصمیم اشتباه اولیه را کم کند انجام شد، که این اقدام تقسیم بندی بازار پایه به رنگ‌های زرد، نارنجی، قرمز بود، که به نوعی با این کار به سهامداران هشدار دهند یک سری از این شرکت‌ها بسیار پر ریسک و تعدادی کم ریسک هستند.

وی افزود: شرکت‌ها با توجه به نقدشوندگی و میزان شفافیت به پر ریسک و کم ریسک تقسیم بندی می‌شوند.

اخبار مرتبط
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها