به گزارش بانک اول به نقل از روابط عمومی بازار متشکل ارز، زائرین امام حسین (ع) که در سامانه «سماح» نامنویسی کردهاند، میتوانند بهتدریج، به یکی از صرافیهای عضو بازار متشکل ارز ایران یا شعب منتخب بانکهای عامل، مراجعه کنند و ارز مورد نیاز خود را تا سقف مبلغ یک صد دلار یا یک صد و پنجاه هزار دینار عراق با نرخ مندرج در نماد توافقی بازار متشکل ارز ایران خریداری نمایند.
امیرهامونی، مدیرعامل بازار متشکل ارز ایران عنوان کرد: متقاضیان خرید ارز؛ پس از ثبتنام در سامانه «سماح» یا همان سامانه سازمان حج و زیارت به نشانی samah.haj.ir میتوانند جهت خرید ارز به یکی از صرافیهای عضو بازار متشکل ارز ایران یا شعب منتخب بانکهای عامل تعیینشده مراجعه کنند.
فروش ارز به شخص زائر
به گزارش واحد ارتباطات بازار متشکل ارز ایران؛ هامونی تاکید کرد: هنگام خرید ارز بایستی خود زائر، شخصاً حضور داشته و ارز اربعین به هیچ فرد دیگر به عنوان نماینده زائر فروخته نمیشود.
مدارک لازم برای خرید ارز
مدیرعامل بازار متشکل ارز ایران با اشاره به اینکه متقاضی خرید ارز باید در هنگام مراجعه به یکی از عاملان فروش ارز اربعین، سه مدرک متعلق به خود یعنی؛ اصل کارت ملی، کارت بانکی و شماره تلفن همراه (هر سه الزاما به نام خود شخص زائر) را همراه داشته باشد، یادآوری کرد: پس از تایید صحت و انطباق مدارک سهگانه متقاضی از سوی مسئول فروش؛ ارز اربعین به متقاضی فروخته میشود.
شیوه انتخاب نوع ارز
وی با اشاره به مساله انتخاب نوع ارز خریداری شده از سوی زائر، گفت: فروش دلار یا دینار عراق بر حسب انتخاب مشتری و در صورت موجودی لحظهای عاملان فروش در خصوص ارز درخواست شده، انجام خواهد شد.
فروش از محل سرفصل زیارتی
هامونی یادآوری کرد: فروش ارز اربعین از محل سرفصل زیارتی اربعین حسینی (ع) بوده و براساس اطلاعیه بانک مرکزی؛ هیچگونه محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: مطابق مصوبات مربوطه، دریافت ارز زیارتی اربعین، مشروط بر ورود به کشور عراق بوده و مانع از دریافت ارز تحت سایر سرفصلهای قانونی مصارف خدماتی نیست.
هامونی اضافه کرد: کارگزاران عضو بازار اعم از بانکها و صرافیها، تامین ارز زیارتی اربعین را از طریق سامانه معاملاتی بازار متشکل ارز ایران و بر اساس معاملات فیمابین کارگزاران عضو بازار در نمادهای معاملاتی مزبور انجام میدهند.
خرید براساس نرخ توافقی
مدیرعامل بازار متشکل ارز ایران ادامه داد: مطابق مصوبه بانک مرکزی، صرافیها و بانکهای عامل میتوانند به جای یک صد دلار نسبت به پرداخت یک صد و پنجاه هزار دینار عراق به نرخ نماد توافقی به متقاضیان اقدام کنند.
هامونی با اشاره به اینکه نرخ برابری ارز اربعین براساس نماد توافقی تعیین میشود، ادامه داد: نرخ ارز توافقی، برای معاملات نقدی براساس سازوکار عرضه و تقاضا در ساعات معاملاتی بازار تعیین میشود و به معنی نرخ ترجیحی یا دارای تعابیر نظیر نرخ یارانهای یا سوبسیددار نیست.
وی در خصوص نرخ توافقی در بازار متشکل ارز ایران اعلام کرد: بازار متشکل ارز ایران، یک بازار رسمی است که تحت نظارت بانک مرکزی به منظور کشف نرخ شفاف برای بازار نقدی ارزها، براساس نرخ تعادلی ارز (حاصل از سازوکار عرضه و تقاضا) راهاندازی شده و مرجعی رسمی، برای کشف نرخ ارز بر پایه نمادهای نرخ توافقی است.
وی در ادامه توصیه کرد: با توجه به پایشهایی که صورت میپذیرد، متقاضیانی که پس از ثبتنام در سامانه سماح، به هر دلیلی تصمیم به حضور در راهپیمایی اربعین ندارند، از اقدام به خرید ارز از این سرفصل خودداری کنند.
خرید ارز از سرفصل جداگانه
وی توصیه کرد به دلیل مدیریت هرچه بهتر خدماترسانی شبکه بانکی و شبکه صرافی، زوار محترم ارز مورد نیاز خود را در شهر مبدأ حرکت خود تهیه کنند و به خرید ارز را به مرزهای خروجی کشور منوط نکنند.
فهرست فروشندگان ارز اربعین
وی با اشاره به اینکه در بازار متشکل ارز ایران، شماری از صرافان رسمی و دارای مجوز تحت نظارت بانکی مرکزی تحت عنوان کارگزاران بازار متشکل فعالیت میکنند، اضافه کرد: فهرست اسامی صرافیهای عضو بازار متشکل ارز ایران بر روی وبگاه این بازار به نشانی www.ice.ir وجود دارد. با تکمیل فهرست شعب بانکی منتخب و صرافیهای منتخب فروشنده ارز اربعین، فهرست مذکور، پیوسته بروزرسانی خواهد شد.
مدیرعامل بازار متشکل ارز ایران، افزود: به منظور خدماترسانی بهتر به زوار اربعین، بهتدریج بر شمار شعب منتخب بانکها افزوده شده و فهرست شعب منتخب بانکهای عامل، با توجه به تعامل نزدیک مدیران عامل بانکها، از طریق وبگاه بازار معرفی خواهد شد.
پاسخ به سوالات زائرین
هامونی ادامه داد: طبیعی است که زائران راهپیمایی اربعین حسینی (ع)، سوالات بسیاری دارند که به شمار زیادی از این پرسشها در وبگاه بازار متشکل ارز ایران به نشانی www.ice.ir پاسخ گفته شده است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید