یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

نحوه حرف زدن هشداری برای زوال عقل!

28 اسفند 1402
نحوه حرف زدن هشداری برای زوال عقل!

پژوهشگران دریافته‌اند که افت سرعت گفتار می‌تواند خبر از مشکلات سلامت عقلی در بزرگسالان دهد. نتایج این پژوهش می‌گوید نه فقط نحوه حرف‌زدن، بلکه سرعت آن می‌تواند درباره زوال شناختی هشداردهنده باشد .

به گزارش بانک اول پژوهشگران از ۱۲۵ بزرگسال با سن ۱۸ تا ۹۰ سال، خواستند تا صحنه‌ای را با جزئیات توضیح دهند. صحبت‌های آن‌ها با یک نرم‌افزار هوش مصنوعی تجزیه‌وتحلیل شد تا خصوصیاتی مانند سرعت گفتار، زمان توقف‌های بین کلمات و گوناگونی کلمات استفاده‌شده استخراج شود.

شرکت‌کنندگان آزمون‌های استانداردی را نیز برای اندازه‌گیری تمرکز، سرعت تفکر و توانایی برنامه‌ریزی و انجام وظایف انجام دادند. زوال مرتبط با سن در این توانایی‌های «اجرایی» ارتباطی نزدیک با سرعت گفتار فرد داشت. این نشان می‌دهد که هشدار زوال شناختی بسیار گسترده‌تر از ناتوانی در یافتن کلمات است.

جنبه نوآورانه این مطالعه استفاده از «آزمون مداخله تصویر-کلمه» بود. در این آزمون، دو مرحله بیان نام یک شیء از هم جدا می‌شود: یافتن کلمه درست و دستوردادن به دهان برای ادای بلند آن.

در این آزمون، به شرکت‌کنندگان تصویری از یک شیء روزمره (مانند broom - جارو) نشان داده می‌شد و هم‌زمان صدای کلمه‌ای پخش می‌شد که یا در معنی با آن مرتبط بود (مثل «mop - پاک‌کردن» که یافتن کلمه را سخت‌تر می‌کرد) یا آوای مشابهی با آن داشت (مانند «groom - داماد» که کار را ساده‌تر می‌کرد).

نتیجه جالب این مطالعه این بود که سرعت گفتار طبیعی بزرگسالان مسن به سرعت آن‌ها در بیان نام اشیا مرتبط بود. این یعنی کُندی کلی در پردازش می‌تواند نشانگر تغییرات شناختی و زبانی گسترده‌تری در ارتباط با سن باشند، نه فقط یک چالش در یادآوری کلمات.

توانایی کلامی افرادی که بدون زوال عقل پیر می‌شوند، تغییر نمی‌کند.

هشدار برای زوال عقل

این پژوهش درهایی جدید را برای پژوهش‌های آینده می‌گشاید. نتایج می‌گویند نه فقط نحوه حرف‌زدن، بلکه سرعت آن است که می‌تواند درباره زوال شناختی هشدار دهد.

پژوهشگران دیگری در مطالعات گذشته نشان داده بودند که عملکرد افراد در آزمون‌های سلاست کلام می‌تواند راهی برای بررسی سلامت عقلی آن‌ها باشد. در این آزمون‌ها، از فرد خواسته می‌شود تا کلمات مشخصی را در یک مدت‌زمان معین به‌ یاد آورند؛ مثلاً کلماتی در رابطه با یک موضوع خاص، یا کلماتی که با یک حرف خاص شروع می‌شوند.

عملکرد افراد معمولی در این آزمون‌ها با افزایش سن ثابت می‌ماند. اما افت عملکرد در آزمون‌های سلاست کلام می‌تواند علامتی باشد که از زوال شناختی و بیماری‌هایی نظیر آلزایمر خبر می‌دهد.

با ترکیب تکنولوژی‌های پردازش زبان طبیعی (یکی از انواع هوش مصنوعی) و تحلیل داده‌های مرتبط با زبان انسان می‌توان به رویکردی نظام‌مند و دقیق برای پیش‌بینی زوال شناختی رسید.

پیش‌ازاین، پژوهشگران با بررسی گفتار و نوشتار شخصیت‌های مشهور، مانند «رونالد ریگان»، تغییر در توانایی‌های زبانی آن‌ها را پیش از توسعه بیماری نشان داده بودند. اما رسیدن به یک روش مدون که بتوان این تغییرات را پیش از توسعه بیماری‌های زوال عقل شناسایی کرد، می‌تواند برای جلوگیری از بروز علائم پیشرفته‌تر در افراد مستعد بیماری مفید باشد.

اخبار مرتبط
در این مطلب با تکیه بر تحقیقات معتبر، به سه اقدام ساده برای افزایش طول عمر مفید اشاره می‌شود.
ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند تا کلسیم غذای مصرفی را جذب کند. در واقع این یکی از مهمترین نقش‌های آن است. با این حال، اگر مصرف ویتامین D شما بیش از حد باشد، می‌تواند موجب بروز مشکلاتی در سلامت شما شود
همه می‌دانیم که شکر چقدر برای ما ضرر دارد. اما اعتیاد به آن طوری است که به سختی می‌توانیم ترکش کنیم. به‌نظر می‌رسد به‌جای ترک شکر، باید جایگزین‌هایی برای آن پیدا کنیم. اما چه جایگزین‌هایی؟
بر اساس این گزارش که در مجله Journal of Neuroscience منتشر و رسانه‌های عربی هم آن را بازنشر داده‌اند: محققان بعد از بررسی و تحلیل توانمندی‌های فکر ۷۵۱ شهروند سوئیسی که سن آنها بین ۵۰ تا ۹۱ سال بود و با در نظر گرفتن سطح علمی آنها و اینکه آیا در طول زندگی به بیماری‌های قلبی و عروقی، افسردی، نگرانی مبتلا بوده یا مواد مخدر مصرف کرده‌اند آن را با نتایج سیتی‌اسکن‌های آنها مطابقت دادند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها