شنبه, 8 اردیبهشت 1403 2024,April

کدام بانک‌ها بیشترین سود را به سپرده‌گذاران خود دادند؟

09 فروردین 1403
کدام بانک‌ها بیشترین سود را به سپرده‌گذاران خود دادند؟

آمارهای مربوط به پرداخت سود سپرده‌های بانکی در اسفند ماه منتشر نشده،در این گزارش آمارهای ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش بانک اول ، از میان ۲۹ بانک کشور تنها بانک‌های پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، موسسه اعتباری ملل، گردشگری، رسالت و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کرده‌اند.

در سال ۱۴۰۲ (۱۱ ماهه نخست) میزان سودی که بانک‌های مورد اشاره به سپرده‌های سرمایه‌گذاری مشتریان خود پرداخت کردند بیش از ۳۵۲ همت بود که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ معادل ۵۴.۴ درصد رشد داشته است.

این بانک‌ها در ۱۱ماهه نخست سال ۱۴۰۱ معادل ۲۲۸ همت سود به سپرده‌گذاران پرداخت کرده بودند که پس از افزایش نرخ سود سپرده‌ها در اواخر سال ۱۴۰۱، میزان سودهای پرداختی آنها نیز در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت.

بررسی گزارش عملکرد این بانک‌ها نشان می‌دهد، در سال ۱۴۰۲ (۱۱ماهه نخست) بیشترین سود پرداختی به سپرده‌های مشتریان توسط بانک پاسارگاد صورت گرفت.

طبق گزارش اکوایران، بانک پاسارگاد طی این دوره هزینه‌ای بیش از ۶۶ هزار میلیارد تومان را بابت سپرده‌ها پرداخت کرد.

بر اساس آخرین آمارهای مربوط به پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲، بانک پاسارگاد حدود ۵۹۰ همت سپرده در اختیار دارد.

بیشترین سود پرداختی بانک پاسارگاد بابت سپرده‌های بلندمدت سه ساله بوده، به طوری که این بانک قریب به ۴۲ همت سود به این دسته از سپرده‌های بلندمدت طی ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ پرداخته کرد.

بعد از بانک پاسارگاد، بیشترین سود پرداختی مربوط به بانک‌های ملت و تجارت بوده است، به طوری که این بانک‌ها طی دوره مورد اشاره به ترتیب ۶۴.۷ و ۴۹.۸ هزار میلیارد تومان را بابت سپرده‌ها پرداخت کردند.

اخبار مرتبط
گرفتن بهره پول جایز نیست. مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره): سود سپرده ربا و حرام است؛ مگر با معامله شرعیه در قبال سود معین.
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود؛ بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است؛ نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود.البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.
حداکثر نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۲ هم ۲۲.۵ درصد باقی ماند؛ هرچند مقرر شد بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سال ۱۴۰۱ بود که بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را حداکثر ۲۳ درصد اعلام کرد و نرخ‌های بالاتر از آن تخلف اعلام شد. همچنین همان زمان مسئولان اقتصادی و بانکی کشور تاکید کردند که تصمیمی برای تغییر در نرخ سود بانکی ندارند.
نرخ سود معمولاً به توجه به شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها مشخص می‌شود. به همین دلیل، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد. همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها