جمعه, 21 اردیبهشت 1403 2024,May

حق‌ تقدم‌‌های استفاده نشده از بین نمی‌روند

24 خرداد 1401
حق‌ تقدم‌‌های استفاده نشده از بین نمی‌روند

به گزارش بانک اول امین امیدی کارشناس بازار سرمایه در خصوص مراحل افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات اظهار کرد: این مدل افزایش سرمایه در ۳ مرحله، بررسی، اظهار نظر حسابرس شرکت و مجوز سازمان بورس انجام می‌شود. شرکت موظف است طی ۲ ماه افزایش سرمایه را بعد از تصویب در مجمع فوق العاده انجام دهد و بعد از اطلاعیه مجمع که بر روی سایت کدال منتشر می‌شود، نماد اصلی شرکت بازگشایی می‌شود. البته کل فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی تا ثبت آن در شرکت و سایر موارد ۷ الی ۸ ماه طول می‌کشد.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تعلق گرفتن حق تقدم به مشارکت کنندگان در این مدل افزایش سرمایه گفت: تقریبا بعد از گذشت یک هفته از بازگشایی نماد اصلی و انتشار اطلاعیه‌ای در کدال، نماد حق تقدم برای اولین بار برای شرکت‌هایی که افزایش سرمایه آن‌ها از محل مطالبات و آورده نقدی است، بازگشایی می‌شود و سهامدارانی که در مجمع افزایش سرمایه شرکت کردند، حدود دو ماه فرصت دارند تا از حق تقدم خود استفاده کنند.

او بیان کرد: بعد از بازگشایی نماد حق تقدم طی اطلاعیه‌ای در سایت کدال، شرکت شماره حسابی را منتشر می‌کند تا دارندگان حق تقدم، به ازای هر سهم مبلغی را واریز و فیش واریزی خود را طی نامه‌ای به شرکت ارسال کنند.

وی افراد: البته یکسری از سهامداران نمی‌خواهند در افزایش سرمایه‌ شرکت کنند و پولی واریز نمی‌کنند. در این صورت حق تقدم‌هایی که مشارکت کننده نداشته باشد، بعد از اتمام مهلت دو ماهه بسته می‌شود. سپس شرکت حق تقدم‌های استفاده نشده را برای بار دوم به صورت یکجا عرضه می‌کند و افرادی که حق تقدم‌ها را می‌خرند، موظف هستند به ازای هر حق تقدم ۱۰۰ تومان بپردازند.

امیدی در پاسخ به این پرسش که، اگر حق تقدم‌ها فروش نروند تکلیف شرکت چه می‌شود؟ اظهار کرد: در این حالت که مجددا افراد در افزایش سرمایه شرکت نمی‌کنند و حق تقدم‌ها خریداری نمی‌شود، طی اطلاعیه‌ای شرکت تضمین می‌کند که اگر حق تقدمی ماند و متقاضی نداشت، خود خریداری کند و به ازای هر حق تقدم ۱۰۰ تومان نیز واریز کند.

او بیان کرد: وقتی فردی در افزایش سرمایه شرکت کند و برای حق تقدمی که به او اختصاص یافته اقدامی نکند، بعد از حدود ۳ الی ۴ ماه خود شرکت حق تقدم‌های استفاده نشده را می‌فروشد و در اطلاعیه‌ای در سایت کدال اعلام می‌کند که سهامداران شماره حساب دهند تا مبلغ فروخته شده، بعد از کسر هزینه‌ها به حساب سهامداران واریز شود.

کارشناس بازار سرمایه افزود: بنابراین بعد از اعطای حق تقدم، اگر شخصی در جریان فرآیند حق تقدم نباشد و پولی واریز نکند، منافعی که از حق تقدم به سهامدار تخصیص داده می‌شود حتی بعد از گذشت چند سال از بین نمی‌رود و سهامدار می‌تواند با شرکت مکاتبه و شماره حساب اعلام کند./باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
اگر به دنبال کسب سودآوری بیشتری بوده و روی ماهیانه و قطعی بودن رقم آن در یک ماه، پافشاری ندارید، سودآوری در بازار بورس زمینه بیشتری دارد.
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 19 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 600 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 58 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
ماهیت سرمایه گذاری در بازارهای بورس، با ریسک هایی همراه است و در صورتی می توانید در این بازار سود بگیرید که فعالیت در آن، با شناخت و آگاهی کافی همراه باشد. اگر به دنبال کسب سودآوری بیشتری بوده و روی ماهیانه و قطعی بودن رقم آن در یک ماه، پافشاری ندارید، سودآوری در بازار بورس زمینه بیشتری دارد.
معامله گران در بورس تهران حدود ۶ میلیارد سهم و اوراق مالی را با انجام ۲۹۶ هزار معامله دادوستد کردند که ارزش آن به حدود ۳۵ هزار میلیارد ریال رسید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها