جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

احتمال عقب نشینی شاخص کل بورس در روزهای آتی

24 خرداد 1401
احتمال عقب نشینی شاخص کل بورس در روزهای آتی

به گزارش بانک اول، «هاشم ذوالفقاری» با بیان اینکه علت رشد بی‌سابقه شاخص بورس، ورود حجم گسترده‌ای از نقدینگی به این بازار است، گفت: این حجم از نقدینگی به هر بازاری که ورود کند زمینه رشد و رکورد شکنی‌های قیمتی در آن بازار را فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به روند معاملات بورس در ماه فروردین گفت: در نخستین ماه از سال ٩٩ گروه بانکی‌ها نسبت به سایر گروه‌ها روند خوبی را در پیش گرفتند و حدود ٤٠ درصد رشد را تجربه کردند.

وی با بیان اینکه اکنون اقبال بازار به سمت گروه پالایشی‌ها است، ادامه داد: علت این موضوع ناشی از صندوق‌های قابل معامله‌ای است که دولت می‌خواهد با ٢٠ درصد تخفیف در بازار عرضه کند به همین دلیل تا قبل از عرضه، قیمت ها بالا خواهد رفت.

ذوالفقاری با بیان اینکه گزارش شرکت‌های بزرگ در فروردین ماه به دلیل کرونا و وضعیت قیمت‌های جهانی تا حدودی ضعیف خواهد بود، گفت: بازار سرمایه از ١٠ تا ١٥ روز آینده وارد فاز اصلاحی می‌شود و تا چند روز روند آن منفی خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اکنون دولت به دنبال ورود نقدینگی به بازار سرمایه است، اظهار داشت: با توجه به اینکه دیگر بازارهای موازی با بورس تورم زا هستند بنابراین دست دولت در این بازارها بسته است و نمی‌تواند اقدام چندانی را در راستای عرضه و تامین مالی از طریق آنها را انجام دهد.

وی به عرضه شستا در بورس اشاره کرد و گفت: دولت چندین شرکت بزرگ دولتی را مانند شستا با میزانی مشخص که به لحاظ مدیریتی با مشکل مواجه نشود در بورس عرضه کرد تا از این طریق علاوه بر تسویه بدهی و معوقات خود با پیمانکاران، زمینه کنترل تورم را فراهم کند.

ذوالفقاری با تاکید بر اینکه ورود پول به بازار نشان‌دهنده ادامه رشد بازار است، افزود: میزان و زمان دقیق این رشد مشخص نیست اما تا زمانی که بازار موازی از رکود خارج نشود بازار سرمایه به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران باید این موضوع را در در نظر داشته باشند که بازار به طور حتم اصلاحی را تجربه خواهد کرد، گفت: روند منفی بازار به معنای تغییر مسیر اصلی و انتهای رشد شاخص بورس نیست زیرا اتفاق جدیدی پیش نیامده که بخواهد روند بازار را تغییر دهد مگر آنکه اتفاق جدیدی مانند ابلاغ بخشنامه‌های جدید به این بازار رخ دهد که بتواند شاخص بورس را از مسیر اصلی خود دور کند.

وی گفت: اعمال برخی از محدودیت‌ها جذابیت بازار را برای سرمایه گذاری کاهش می‌دهد و باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران به سمت سرمایه‌گذاری در دیگر بازارها سوق پیدا کنند و نقدینگی خود را به آن بازارها ببرند.

ذوالفقاری افزود: بازار سرمایه حداقل تا نیمه ارزیبهشت مثبت است، اما از زمان شروع گزارشات فروردین ماه بازار وارد فاز اصلاحی می شود و تغییر مسیر خواهد داد./ایرنا

اخبار مرتبط
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها