یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

مراحل ثبت‌نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی سال ۹۹

24 خرداد 1401
مراحل ثبت‌نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی سال ۹۹

به گزارش بانک اول در این مقاله به اقداماتی می‌پردازیم که تا آخرین مهلت ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی ۹۹ باید انجام شوند.

 

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

مالیات در ایران به صورت خوداظهاری محاسبه می‌شود. به این ترتیب که اشخاص حقیقی و حقوقیِ مشمول پرداخت مالیات، بدون دخالت ممیزان و کارشناسان اداره مالیات، خودشان اعلام می‌کنند که چقدر درآمد داشته‌اند و چقدر باید مالیات پرداخت نمایند. این کار از طریق تکمیل اظهار نامه مالیاتی انجام می‌گیرد. به عنوان نمونه، هنگام ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹ باید کل درآمدها، هزینه‌ها، استهلاک، حقوق کارکنان و... محاسبه شود و پس از کسر معافیت‌های مالیاتی، مبلغ نهایی آن ارزیابی شود. پس از آن، کارشناسان سازمان تمامی اسناد را بررسی می‌کنند و در صورت نبود اشکال در آنها، عدد محاسبه‌شده را از شما دریافت می‌کنند. اما اگر تا آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی ۹۹ مدارک به دست آنها نرسد و یا تخلفی در آنها مشاهده شود، ممیز اداره مالیات به شکل علی‌الرأس اقدام می‌نماید و مبلغی را مشخص می‌کند که ملاک پرداخت نهایی خواهد بود.

 

مراحل ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹

برای پر کردن فرم ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹ باید مراحل زیر را طی نمایید:

۱. مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی tax.gov و وارد شدن به بخش اظهارنامه الکترونیک.

۲. انتخاب یکی از این پنج مورد: اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی، اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی، اظهار نامه اجاره املاک، اظهار نامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرو، اظهار نامه ارزش افزوده.

۳. پیش‌ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹ با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه.

۴. تکمیل جداول اطلاعاتی توسط مودیان حقیقی و پر کردن جدول‌های مالی و ترازنامه برای مودیان حقوقی در نرم‌افزار اظهارنامه مالیاتی.

۵. ثبت‌نام الکترونیکی تا پایان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی ۹۹ و ارسال مدارک.

۶. راستی‌آزمایی اطلاعات اظهارشده مودیان توسط کارشناسان اداره امور مالیاتی.

۷. صدور قبض الکترونیکی مالیات و پرداخت آنلاین آن.

 

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی ۹۹

از آنجایی که ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹ برای مشاغل نیاز به نام کاربری و رمز عبور در سامانه سازمان مالیاتی دارد، حتماً این رمزها را جایی یادداشت نمایید تا به آنها دسترسی داشته باشید. اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی در دو قالب انفرادی و مشارکتی قابل تسلیم است که بسته به شرایط واحد کسبی باید انتخاب شود.

گفتنی است اطلاعاتی که در این سامانه درج می‌شوند قابل تغییر نیستند. بنابراین، پیش از ثبت نهایی اطلاعات عملکردی شخصیت‌های حقوقی بهتر است یک بار دیگر آنها را مرور کرد. نکته دیگری که پیش از به پایان رسیدن مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی ۹۹ باید به آن توجه کرد این است که تنظیم تنها یک اظهارنامه برای واحدهای مشارکتی کافی است و نیازی به تفکیک شرکا وجود ندارد.

همچنین مطابق با ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم، ارسال اظهارنامه‌های الکترونیکی مشمول معافیت‌های بیشتر باید در اولویت قرار بگیرند. در صورتی که با پیغام خطا مواجه می‌شوید، باید از ثبت وکالت‌نامه مالیاتی در دفاتر اسناد رسمی و اعتبار داشتن تاریخ گواهی الکترونیک آن اطمینان حاصل نمایید.

 

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی ۹۹

ارسال الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی به منزله تسلیم قانونی آن است و نیازی به ارائه نسخه چاپ‌شده به سازمان امور مالیاتی کشور نیست. بنابراین تمام اشخاص مشمول مالیات باید تا تاریخ سی و یکم تیر ماه که طبق قانون آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی است، مراحل ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹ را به پایان برسانند.

سال مالیاتی شرکت‌ها در اساسنامه آنها مشخص می‌شود. بنابراین اگر با این مهلت تعیین‌شده مطابقت نداشته باشد، درآمد آنها بر مبنای سال مالی خود آنها محاسبه می‌شود. گفتنی است که اگر مودیان در مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی ۹۹ اقدامات لازم را برای ثبت قانونی آن انجام ندهند، جریمه‌های سنگینی در انتظار آنها خواهد بود./دنیای اقتصاد

اخبار مرتبط
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری البرز گفت: هر نوع قرارداد رهن و اجاره ساختمان اعم از مسکونی، تجاری و صنعتی توسط افراد و مشاوران املاک با اتباع خارجی غیر مجاز ممنوع است.
گفتنی است صاحبان مشاغلی که از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌ها استفاده می‌کنند، از مزایای عدم مراجعه به ادارات و قرار گرفتن در فرایند طولانی تشخیص و رسیدگی،عدم نیاز به نگهداری اسناد و مدارک و دفاتر، امکان تقسیط مالیات در بازه‌های زمانی بیشتر و عدم نیاز به تکمیل جداول درآمد و هزینه (اظهارنامه) برخوردار می‌شوند.
این شرکت همچنین بار دیگر تاکید کرده که تمام شهروندان باید در هنگام سوخت‌گیری به مسائل ایمنی توجه کنند، کارت‌های هوشمند سوخت موجود در جایگاه‌های عرضه سوخت صرفاً برای سوخت‌گیری موارد اضطراری در نظر گرفته شده است و بهتر است شهروندان با رعایت دقت و نکات ایمنی، از کارت سوخت شخصی خود استفاده و از در اختیار گذاشتن کارت سوخت شخصی خود به دیگران جدا خودداری کنند.
به کمک این طرح دیگر نیازی به حمل کارت‌های فیزیکی و نگرانی گم شدن یا فراموش کردن آنها نیستید. نسخه ‌های الکترونیکی کارت ‌ها از امنیت به مراتب بالاتری نسبت به کارت‌ های فیزیکی برخوردارند. ضمنا این طرح برای مردم هزینه‌ای ندارد و حتی با حذف کارت‌های فیزیکی، هزینه‌های دریافت و تعویض کارت‌های جدید را نیز کاهش می‌دهد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها