چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403 2024,May

برای کاهش ریسک در بازار سرمایه چه باید کرد؟

24 خرداد 1401
 برای کاهش ریسک در بازار سرمایه چه باید کرد؟

به گزارش بانک اول اگرچه شروع معاملات دیروز با افزایش تقاضا در برخی نماد‌های شاخص‌ساز همراه بود و شاخص کل روندی صعودی گرفت، زور تقاضا به عرضه نرسید و بورس دوباره عقب‌گرد کرد. بر این اساس در پایان معاملات دیروز، شاخص کل بورس پس از افت هزارو۹۳۴واحدی شاخص کل در ارتفاع یک‌میلیون‌و۲۶۰هزار واحدی قرار گرفت و همچنین شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۰/۱ درصدی مواجه شد. آخرین قیمت ۴۴نماد حداقل یک‌درصد نسبت‌به قیمت روز قبل آن‌ها افزایش یافته است و ۵۱۵نماد با کاهش بیش از یک‌درصدی قیمت همراه بوده‌اند.


کارشناسان بازار معتقدند مجموع ابهامات حاکم بر بازار مانند دامنه نوسان و ورود نیافتن نقدینگی به بازار، مذاکره بر سر برجام، انتخابات ریاست‌جمهوری و احتمال کاهش قیمت دلار، سبب تداوم ریزش شاخص بورس شده است. هم‌اکنون تمام متغیر‌های تأثیرگذار بر بازار سرمایه روندی متعادل و رو به پایین دارند و تنها متغیری که می‌تواند بر بورس تأثیر زیادی بگذارد، افزایش قیمت کالا‌های مصرفی است.

 

به‌گفته فعالان بازار، حجم زیادی از معاملات در بازار سرمایه، تحت‌تأثیر اوراق بدهی است؛ به همین دلیل است که سهم‌های شرکت‌های ارزنده خریداری ندارد. بر این اساس، برخی پیش‌بینی می‌کنند که در کوتاه‌مدت به‌دلیل کمبود نقدینگی، روند اصلاح قیمتی در بازار سرمایه ادامه می‌یابد.


دیروز عضو شورای‌عالی بورس درباره دامنه نوسان گفت: از قبل دامنه نوسان و حجم مبنا در دست سازمان بورس و هیئت‌مدیره بود، اما درباره دامنه نامتقارن، بررسی‌های زیادی صورت گرفت. حسین سلاح‌ورزی گفت: نگاه غالب این است که دامنه نوسان باید با یک روند تدریجی باز شود. خود سازمان بورس هم برنامه‌هایی در این زمینه دارد. به نظر می‌رسد تا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری این امر اتفاق بیفتد.


دامنه نوسان نامتقارن ازجمله تصمیم‌هایی بود که عجولانه و به‌صورت غیرمنطقی در بازار گرفته شد و از همان ابتدا با ایراد‌هایی همراه بود، اما این نکته نباید فراموش شود که چنین قانونی، زمانی در بازار اعمال شد که بازار با روندی غیرمنطقی همراه شده بود. به‌نظر می‌رسد تغییر دامنه نوسان در محدوده مثبت و منفی۶ یا مثبت و منفی۱۰ به‌همراه افزایش حجم مبنا بتواند تاحدودی در شتاب سرعت ایجاد تعادل بازار تأثیرگذار باشد.


هم‌اکنون بازار بدهی ابزار کارآمدی برای کنترل ریسک سرمایه‌گذاران است. این بازار درکنار بازار سهام قرار دارد و سرمایه گذاران با تکیه بر دانش می‌توانند با تشکیل پرتفویی متنوع از سهام و اوراق بدهی، ریسک‌های خود را مدیریت کنند. البته از ویژگی‌های مهم این بازار برای سرمایه‌گذاران حقیقی، دور بودن از هیجان‌هاست؛ به همین دلیل در شرایط خاص، بازار جذابی است که سودی بیشتر از نرخ سپرده‌های ثابت بانکی به دنبال دارد.

اخبار مرتبط
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.
اهالی بازار سرمایه به دست به دست کردن تصویر دیده بان بازار اوراق بدهی دولتی در فضای مجازی همچنان از دولت گله دارند و بازار را در تسخیر اوراق دولتی می‌خوانند. این موضوع مدت‌ها است که بلای بازار سرمایه شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها