یکشنبه, 30 اردیبهشت 1403 2024,May

پیش‌بینی قیمت خودرو هفته اول مرداد / دلیل گرانی قیمت خودروهای سنگین چیست؟

24 خرداد 1401
پیش‌بینی قیمت خودرو  هفته اول مرداد / دلیل گرانی  قیمت خودروهای سنگین چیست؟

به گزارش بانک اول بعد از ممنوعیت و افزایش قیمت خودروهای سواری وارداتی، حالا نوبت خودروهای سنگین رسیده است. واردات این خودروها دوباره ممنوع شد و قیمت آنها هم گران شد. به عنوان مثال قیمت خودرو ولوو به شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اعلام این خبر توضیح داد: تا راه حلی از سوی دولت برای کاهش یا ثبات قیمت‌ها ارائه نشود نوسان قیمت خودرو ادامه دارد. به عنوان مثال قیمت یک کامیون ولوو که ارزش واقعی آن یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است به دلیل محدودیت‌های اعمال شده تا شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هم رسیده است.

 

مهدی دادفر  گفت: سال قبل  با باز شدن ثبت سفارش، واردات خودروهای سنگین آزاد شد اما دوباره سامانه ثبت سفارش خودروهای سنگین هم بسته شد. بخش زیادی از خودروهای سنگین در انبار گمرکات است اما به دلیل بروکراسی‌های اداری هنوز ترخیص خودروهای سنگین از گمرک به ۵۰۰ دستگاه هم نرسیده است!

طبق اعلام ، گفته می‌شود در سال گذشته ۲ هزار دستگاه کامیون در گمرکات کشور برای گرفتن  مجوز ترخیص از گمرک و طی شدن روند قانونی آن، دپو شده بود که هزار و ۶۵۰ دستگاه آن مدل ۲۰۱۷ بود که با توجه به اتمام زمان قانونی ترخیص آنها در زمستان سال گذشته و تا پیش از آغاز ۲۰۲۱، مجوزهای مربوطه صادر شد، فرآیند ترخیص آنها به فروردین و اردیبهشت امسال منتقل شد.

او درباره پیش‌بینی خود از وضعیت بازار خودرو بیان کرد: اکثر فعالان اقتصادی آینده اقتصاد را همراه با رشد تورمی پیش‌بینی می‌کنند. بنابراین از مواد غذایی گرفته تا خودرو همه گران می‌شوند. مگر اینکه دولت برای تولید داخل موانع را از پیش روی تولیدکنندگان بردارد. یا از طرفی واردات خودرو را آزاد کند. در غیر این صورت اتفاق مثبتی برای بازار خودرو رخ نمی‌دهد.

معاملات قولنامه‌ای خودرو زیاد شد!

با مصوبه ستاد کرونا بخش زیادی از کسب‌و‌کارها تعطیل شدند. دبیر انجمن واردکنندگان خودرو اما در این باره توضیح داد: دولت تهران را تعطیل کرد اما وضعیت امرار معاش مردم باعث شده که بخش زیادی از نمایشگاه‌داران فعالیت خود را از سر گیرند. از این‌رو معاملات خودرو به شکل قولنامه‌ای زیاد شده است.

براساس این گزارش افزایش تقاضا قیمت خودروهای داخلی را در هفته اخیر بین سه تا پنج میلیون تومان گران کرد. برخی معتقدند خودروسازان به دلیل کمبود قطعه تولید خود را کاهش دادند و همین مساله بر روند قیمت‌ها اثرگذاشته است.

خودروهای داخلی چقدر گران شدند؟

به گفته فیروز نادری، فعال بازار خودرو، پژو ۲۰۶ تیپ دو، سمند و پژو پارس با چهار میلیون تومان افزایش به ترتیب با قیمت ۲۲۵ ،۲۱۷ و ۲۵۰ میلیون تومان فروخته شده است. پژو ۲۰۷ هم با پنج میلیون تومان افزایش با قیمت ۳۰۸ میلیون تومان داد و ستد شد.

او گفت: به دلیل نوسان قیمت دلار خودرو در این ایام تعطیل گران شد. پیش‌بینی می‌شود تا جا به جایی کابینه دولت سیزدهم نوسان قیمت ادامه دارد.

اخبار مرتبط
فروش حواله خودروهای برقی در بازار از چند روز قبل استارت خورده است.
مدیرعامل ایران خودرو با ارسال نامه‌ای به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس و اوراق بهادار قیمت محصولات خانواده هایما را افزایش داد.
مالیات نقل‌وانتقال خودرو صفر با بقیه معاملات مرسوم و روزانه تفاوتی ندارد. دولت روی هر نوع خرید یا فروش، مالیات می‌گیرد و معامله خودرو در هر حالتی از این قاعده مستثنی نیست. به‌هر حال یکی از اصلی‌ترین منابع تأمین بودجه هر کشوری همین بحث مالیات محسوب می‌شود و مالیات خریدوفروش خودرو هم از گذشته وجود داشته است.
متقاضیان باید از تاریخ پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۷ لغایت روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۲ تا ساعت ۱۳:۰۰ یکی از حساب‌های خود را نزد شعب بانک‌های واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو برقی وارداتی وکالتی و مبلغ یک میلیارد ریال مسدود نمایند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها