یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

همه چیز درباره سامانه پل | سرویس جدید انتقال پول

24 خرداد 1401
همه چیز درباره سامانه پل | سرویس جدید انتقال پول

به گزارش بانک اول همین چند روز پیش بود که بانک مرکزی از سامانه جدید پل رونمایی کرد. سامانه‌ای که خدمت نقل و انتقال پول را انجام می‌دهد و بعد از طی کردن مراحل آزمایشی، حالا به بهره‌برداری در شبکه بانکی کشور رسیده است و تا الان 12 بانک به سامانه پل متصل شده‌اند و امکان جابه‌جایی پول برای مشتریان این بانک‌ها مهیاست.

 

چرا از سامانه پل استفاده کنیم؟

اگر یک مشتری بانکی قصد انتقال 15 میلیون تومان را به حساب دیگری داشت، تنها با ۲ حواله پایا و ساتنا میسر بود؛ حواله پایا اگرچه سقف واریزی ندارد ولی تنها در زمان‌های مشخصی از شبانه‌روز پول‌ را انتقال می‌دهد و گزینه مناسبی برای انتقال سریع پول نیست.

حواله ساتنا هم ۲ ایراد بزرگ دارد؛ اول این‌که حواله ساتنا تنها در ساعات کاری بانکی انتقال پول را انجام می‌دهد و اگر در پایان ساعات کاری بانک‌ها، پول را حواله کنید، پول صبح روز بعد به حساب مقصد واریز می‌شود. ایراد دوم ساتنا هم کارمزد 2دهم درصدی مبلغ تراکنش است.

اما در سامانه پل مشتری بانکی می‌تواند تا سقف 15 میلیون تومان را در هر ساعت از شبانه‌روز به حساب مقصد منتقل کند. هم انتقال پول آنی خواهد بود، هم کارمزد خیلی کمتری از ساتنا و پایا و کارت به کارت برای مشتری دارد.

چطور از سامانه پل استفاده کنیم؟

برای استفاده از سامانه پل ۳ راه وجود دارد؛

مراجعه حضوری به شعبه بانک

اینترنت ‌بانک

موبایل بانک

اگر مشتری بخواهد به شکل غیرحضوری از سرویس پل استفاده کند، یک کد پیامکی برای گرفتن تاییدیه به شماره موبایل شما ارسال می‌شود و عملیات بانکی را میسر می‌کند. تا الان بانک‌های ملی، ملت، آینده، صادرات، کشاورزی، پارسیان، سامان، دی، توسعه تعاون، پاسارگاد و خاورمیانه توانسته‌اند از آزمون‌های بانک مرکزی نمره قبولی بگیرند و از ماه آینده به ارائه سرویس در این سامانه خواهند پرداخت. بانک‌های دیگر هم احتمالا تا پایان سال به این اکوسیستم جابه‌جایی پول اضافه خواهند شد.

 

تفاوت پل با کارت به کارت؟

سقف انتقال وجه به روش کارت به کارت بانکی، 10 میلیون تومان است، اما در پل شما می‌توانید تا 15 میلیون تومان پول جابه‌جا کنید.

در کارت به کارت شما پول را به شماره کارت مقصد منتقل می‌کنید، اما در سامانه پل برای انتقال پول به شماره حساب نیاز دارید.

کارمزد جابه‌جایی پول در روش کارت به کارت بیشتر از پل است؛ مثلا شما برای انتقال 15 میلیون تومان باید حدود 4 هزار تومان کارمزد بپردازید، اما کارمزد انتقال همین پول در سامانه پل نصف این مقدار (یعنی 2 هزار تومان) است.

 

مزایای سامانه پل در یک نگاه

انتقال 15 میلیون تومان در هر ساعت از شبانه‌روز

کارمزد کمتر از کارت به کارت، حواله پایا و حواله ساتنا

جابه‌جایی براساس شماره حساب به جای شماره کارت که ایمنی بالاتری دارد

واریز آنی پول به حساب مقصد

در واقع در تعریف کلیِ بانک مرکزی، پل سامانه‌ای بینابین جابه‌جایی با شماره شبا و شماره کارت است؛ هم از نظر مبلغ قابل انتقال، هم سرعت واریز و هم کارمزد.

اخبار مرتبط
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری البرز گفت: هر نوع قرارداد رهن و اجاره ساختمان اعم از مسکونی، تجاری و صنعتی توسط افراد و مشاوران املاک با اتباع خارجی غیر مجاز ممنوع است.
گفتنی است صاحبان مشاغلی که از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌ها استفاده می‌کنند، از مزایای عدم مراجعه به ادارات و قرار گرفتن در فرایند طولانی تشخیص و رسیدگی،عدم نیاز به نگهداری اسناد و مدارک و دفاتر، امکان تقسیط مالیات در بازه‌های زمانی بیشتر و عدم نیاز به تکمیل جداول درآمد و هزینه (اظهارنامه) برخوردار می‌شوند.
این شرکت همچنین بار دیگر تاکید کرده که تمام شهروندان باید در هنگام سوخت‌گیری به مسائل ایمنی توجه کنند، کارت‌های هوشمند سوخت موجود در جایگاه‌های عرضه سوخت صرفاً برای سوخت‌گیری موارد اضطراری در نظر گرفته شده است و بهتر است شهروندان با رعایت دقت و نکات ایمنی، از کارت سوخت شخصی خود استفاده و از در اختیار گذاشتن کارت سوخت شخصی خود به دیگران جدا خودداری کنند.
به کمک این طرح دیگر نیازی به حمل کارت‌های فیزیکی و نگرانی گم شدن یا فراموش کردن آنها نیستید. نسخه ‌های الکترونیکی کارت ‌ها از امنیت به مراتب بالاتری نسبت به کارت‌ های فیزیکی برخوردارند. ضمنا این طرح برای مردم هزینه‌ای ندارد و حتی با حذف کارت‌های فیزیکی، هزینه‌های دریافت و تعویض کارت‌های جدید را نیز کاهش می‌دهد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها