ﺳﻪشنبه, 11 اردیبهشت 1403 2024,April

اعتبار چک قدیم بدون محدودیت است/ هنوز ممنوعیتی برای پرداخت چک قدیمی وجود ندارد

24 خرداد 1401
اعتبار چک قدیم بدون محدودیت است/ هنوز ممنوعیتی برای پرداخت چک قدیمی وجود ندارد

به گزارش بانک اول «قانون اصلاح قانون صدور چک» با هدف اعتباربخشی به چک و به حداقل رساندن صدور چک بلامحل در سال ۱۳۹۷توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی و ثبت، نقل و انتقال چک‌های جدید از تاریخ ۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۰، تنها در سامانه صیاد ممکن شد. بدین ترتیب چک‌ها، بدون ثبت در سامانه صیاد، قابلیت پردازش در شبکه بانکی را نداشته و بانک‌ها از پرداخت وجه چک جدید ثبت نشده در این سامانه، امتناع می‌کنند.

 با اجرایی شدن این قانون جدیدبعضی از افرادی که چک‌های قدیمی دارند یا هنوز دسته چک قدیمی با برگ سفید دارند با این سوال مواجه هستند که آیا چک‌های قدیمی همچنان اعتبار دارند و تا چه زمانی قابل استفاده هستند؟ در ادامه به پاسخ برخی از پرسش‌های متداول در این زمینه پرداخته می‌شود.

آیا چک صیاد طرح قدیم طبق روال قبل پیش می‌رود؟

 بله تا اطلاع ثانوی برگ‌های دسته چک قدیمی با روال سابق صادر و وصول می‌شود.

آیا چک‌های قدیمی تا برگ آخر می‌توانند در وجه حامل صادر شوند؟ 

در حال حاضر چک‌های قدیمی به شکل سابق می‌توانند کارسازی شوند و بنابراین در وجه حامل نیز می‎توانند صادر شوند.

آیا محدودیتی در تاریخ اعتبار چک در قانون جدید وجود دارد؟

در حال حاضر حداکثر 3 سال بعد از دریافت دسته چک اعتبار دارد.

چک‌ها و دسته چک‌های قدیمی هنوز از نظر قانونی اعتبار دارند

بنابر این دارندگان چک‌های قدیمی باید بعد از اتمام دسته برگ‌های چک، اقدام به دریافت چک‌های جدید و ثبت در سامانه صیاد کنند و به طور کلی اشخاصی که هنوز دسته‌چک قدیمی دارند، می‌توانند تا به اتمام رسیدن دسته چک خود مانند قبل به فعالیت‌شان ادامه دهند.

اخبار مرتبط
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.
مبلغ چاپ شده بر روی سفته در راستای پرداخت عوارض و مالیات‌های دولتی تعیین شده است و دلالتی بر میزان اشتغال ذمه صادرکننده ندارد؛ بنابراین در صورت عدم تکمیل آن، میزان دین صادرکننده، مشخص نبوده و دعوی مطالبه وجه آن مسموع نیست

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها