دوشنبه, 10 اردیبهشت 1403 2024,April

ساخت مسکن ارزان برای کارگران توسط تعاونی‌ها

30 مرداد 1401
ساخت مسکن ارزان برای کارگران توسط تعاونی‌ها

به گزارش بانک اول رحمت الله پورموسی ـ، با اشاره بالا بودن هزینه های مسکن و اجاره بها اظهار کرد: در حال حاضر بیش از دو سوم حقوق کارگران بابت هزینه مسکن و اجاره بها صرف می شود در حالی که دریافتی کارگران بالا نیست و کرایه یک خانه در حاشیه شهرها هم سرسام آور است به همین دلیل دولت باید به موضوع مسکن کارگران ورود کند و ساخت مسکن ارزان برای کارگران در دستور کار قرار گیرد.

وی تشکیل تعاونی‌های مسکن کارگری را از جمله راهکارهای خانه‌دار شدن کارگران عنوان کرد و گفت: کارفرمایان می توانند برای کارگران فاقد مسکن از طریق تشکیل تعاونی های مسکن اقدام کنند تا کارگران به عضویت آنها درآیند.

پورموسی درباره اختصاص وام های ودیعه مسکن به کارگران گفت: پرداخت وام های ارزان قیمت با اقساط بلند مدت بخشی از هزینه مسکن را پوشش می دهد و می تواند به کارگران کمک کند تا مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند.

این فعال کارگری تاکید کرد: ساخت مسکن توسط تعاونی ها مقرون به صرفه تر است چون کارگران با قیمت ارزان تری صاحب مسکن می شوند.

وی با اشاره به ماده ۱۴۹ قانون کار گفت: به موجب قانون، کارفرمایان مکلف هستند در جهت تامین خانه‌های شخصی مناسب برای کارگران فاقد مسکن اقدام کنند و بنگاههای بزرگ، ساخت خانه های سازمانی در جوار کارگاه را در دستور کار قرار بدهند.

پورموسی متذکر شد: بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی نیز دولت در قبال تامین مسکن برای آحاد جامعه مسئول است و موظف است برای مسکن اقشار محروم و کم درآمد با اولویت کارگران و روستاییان اقدام کند./ایسنا

اخبار مرتبط
در هفته های گذشته وزارت کار از ما به عنوان رئیس کانون عالی دعوت کرد و جلسه مشورتی برگزار شد. در آن جلسه پیشنهاد افزایش 35درصدی حق مسکن از سوی دولت مطرح شد که در صورت موافقت اعضای شورای عالی کار آن مصوبه به دولت برود. این پیشنهاد برای جامعه کارگری که 70درصد دستمزد خود را صرف اجاره بها می کند بسیار اندک است, اما به عنوان عضوی از جامعه کارگری خواستار برگزاری جلسه شورای عالی کار با حضور تمام شرکای اجتماعی هستیم تا بتوانیم با خرد جمعی فکری به حال شرایط دشوار و سخت معیشت کارگران کنیم.
اداره کل راه و شهرسازی استان تهران مهرماه سال قبل نیز با ارسال پیامک به شرح زیر به متقاضیان نهضت ملی مسکن نسبت به حذف از این پروژه ملی در صورت عدم واریز 240 میلیون تومان تا 20 مهر هشدار داده بود: «اخطار حذف از پروژه،‌ به‌علت عدو واریز آورده اعلامی: متقاضی محترم نهضت ملی مسکن آقا/خانم... ؛ عدم واریز سهم آورده موجب توقف پروژه شده است. چنانچه تا تاریخ 1402/07/20 ساعت 00:00 مبلغ 2/400/000/000 ریال به شماره حساب ... واریز ننمایید از پروژه حذف شده و جایگزینی برای شما انتخاب خواهد شد.»
ماده ۱۳ این طرح که به عنوان ماده(۵) به قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود به دارایی‌هایی همچون املاک اشاره دارد که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوند.
قیمت اسمی یک مترمربع آپارتمان در تهران، در فاصله سال ۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، از یک میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان به ۷۵ میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان رسید و ۴۰ برابر شد. اما قیمت واقعی مسکن در این فاصله، ۲.۳ برابر شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: