جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

ماجرای واگذاری سهام بانک رفاه کارگران چیست؟

03 شهریور 1401
ماجرای واگذاری سهام بانک رفاه کارگران چیست؟

به گزارش بانک اول علی اصلانی اظهار کرد: روز گذشته از طریق آقای بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان مطلع شدیم که قرار است سهام بانک رفاه از طریق وزارت صمت در بورس واگذار شود و ایشان اعلام کرد که نامه ای در مخالفت با این موضوع ارسال کرده که طبق قانون، سهام بانک رفاه متعلق به کارگران و بازنشستگان است و باید با رضایت آنها انجام گیرد.

وی ادامه داد: وقتی سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است و ۹۸ درصد سهام آن متعلق به کارگران و کارفرمایان است چگونه می توان سهام بانک را آن هم از طریق وزارت صمت واگذار کرد؟ مگر تامین اجتماعی هیات امنا ندارد؟

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: در حال حاضر سه نماینده کارگری و یک نماینده کارفرمایی در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی حضور دارند ولی وقتی از آنها در این باره سوال می کنیم اظهار بی اطلاعی می‌کنند در حالی که سهامداران باید رضایت بدهند تا سهام شرکت یا بانکی فروخته شود.

اصلانی افزود: اگر آیه و حدیث درباره حق الناس داریم و بر آن تاکید می کنیم چنین اقدامی فاقد توجیه است. اساسنامه بانک رفاه از سال ۱۳۵۷ بر این منوال تدوین شده است که تبدیل به یک منبع و ذخیره پولی شود تا برای روز مبادا و درمان و پرداخت وام و خرید مسکن به کارگران و بازنشستگان اختصاص یابد و لذا صفر تا صد این بانک متعلق به جامعه کارگری و کارفرمایی و بازنشستگان است.

این مقام کارگری در پاسخ به این پرسش که آیا سهام بانک رفاه در صورت واگذاری در بورس به بازنشستگان و کارگران داده خواهد شد یا خیر؟ ‌گفت: اولا با واگذاری سهام بانک در بورس به هیچ وجه موافق نیستیم و باید با رضایت کارگران و بازنشستگان باشد ثانیا اگر قرار به واگذاری است باید سود آن با اولویت کارگران و بازنشستگان باشد ولی این کار فرایند خاص خود را دارد که ابتدا باید تشکیل تعاونی داده و ثبت شرکت صورت گیرد تا  تجاری شود و تعاونی عضوگیری کند تا این سود  تعلق گیرد.

وی گفت: از یک طرف شعار سه جانبه گرایی می دهیم ولی در عمل خلاف آن را می بینیم و با وجود ۴ نفر نماینده کارگر و کارفرما در هیات امنا خبر نداریم که قرار است سهام بانک رفاه واگذار شود، در حالی که این افراد نماینده کارگران و کارفرمایان هستند و باید پاسخگوی جامعه ۱۳ میلیون نفری کارگر و کارفرما باشیم./ایسنا

اخبار مرتبط
بانک رفاه کارگران اعلام کرد: این اوراق با نرخ سود علی‌الحساب ۲۵ درصد، چهار ساله (۴۸ ماه)، به‌صورت با نام، الکترونیکی، معاف از مالیات و با امکان بازخرید پیش از سررسید منتشر می‌شود. از جمله مزایای خرید این اوراق می‌توان به دریافت بالاترین نرخ سود اوراق منتشره فعلی شبکه بانکی، تضمین دریافت اصل و سود در مواعد مقرر، امکان پرداخت سود قطعی پس از اتمام طرح علاوه بر سود علی‌الحساب و… اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، کانون‌ها و تعاونی‌های مصرف بازنشستگان، تعاونی‌های اعتباری، سازمان‌های خدماتی، موسسات غیرانتفاعی و تمامی حقوق‌بگیران بانک رفاه کارگران که حائز شرایط استفاده از سامانه بتا هستند، جامعه هدف این طرح را تشکیل می‌دهند.
بانک اول - در راستای توسعه خدمات دیجیتال و تسهیل در ارائه خدمات مرتبط با قانون جدید صدور چک، بخش دیگری از سرویس‌های سامانه صیاد (پیچک) درون بانکی در محیط عملیاتی بانک رفاه کارگران در سامانه همراه پیاده‌سازی شد.
بانک اول - بانک رفاه کارگران از اجرای "طرح حرکت" خبر داد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات