ﺳﻪشنبه, 9 خرداد 1402 2023,May

روش محاسبه سود وام بانکی

28 دی 1401
روش محاسبه سود وام بانکی

محاسبه سود وام بانکی و اقساط آن یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای دریافت تسهیلات بانکی است. این محاسبات نشان می‌دهند که وام گیرنده هر ماه چه میزان قسط باید به بانک بپردازد و در زمان سررسید مجموع سود و اصل وام چقدر می‌شود.

به گزارش بانک اول  برای محاسبه سود وام بانکی دو روش قدیمی و جدید مرسوم است که در این گزارش هر دو روش بررسی می‌شوند. لازم به ذکر است که روش‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند مختص به وام‌هایی با اقساط ماهانه هستند.

روش قدیمی محاسبه سود وام

برای محاسبه سود و مبلغ هر قسط وام بانکی به روش قدیمی، کافی است که از فرمول‌های زیر استفاده و اعداد را در مکان‌های مناسب جایگذاری کنیم.

برای مثال اگر فردی بخواهد وامی ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و اقساط ۴۸ ماهه دریافت کند، مبلغ سود وام به شیوه زیر محاسبه می‌شود.
(۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ×۱۸ × (۴۸ + ۱)) / ۲۴۰۰ = ۳۶۷۵۰۰۰۰

همچنین مبلغ هر قسط این وام با توجه به فرمول ارائه شده به نحوه زیر محسابه می‌شود.
(۱۰۰۰۰۰۰۰۰ + ۳۶۷۵۰۰۰۰) / ۴۸ = ۲۸۴۸۹۵۸

به علاوه، واضح است که کل مبلغی که وام گیرنده به بانک بازمی‌گرداند، حاصل جمع اصل وام و بهره آن بوده که در مثال ذکر شده برابر با ۱۳۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است.

محاسبه سود وام بانکی به روش جدید

علاوه بر روشی که توضیح داده شد، روش جدیدتری برای محسابه سود وام بانکی و اقساط آن نیز وجود دارد که کمی پیچیده‌تر از روش قبلی است. هر قسط وام بانکی از روش جدید با فرمول زیر محاسبه می‌شود.

روش جدید محاسبه سود وام بانکی

در مثال قبلی، با استفاده از روش جدید مبلغ هر قسط وام بانکی به دو میلیون و ۹۳۸ هزار تومان و سود کل وام به بیش از ۴۱ میلیون تومان می‌رسد. همچنین مجموع بازپرداخت وام‌گیرنده به بانک در روش جدید به ۱۴۱ میلیون تومان می‌رسد.

بر این اساس، سود وام و اقساط آن در دو روش اعداد متفاوتی بدست می‌آید:

مبلغ هر قسط سود سود و اصل
فرمول قدیم ۲,۸۴۸,۹۵۸ ۳۶,۷۵۰,۰۰۰ ۱۳۶,۷۵۰,۰۰۰
فرمول جدید ۲,۹۳۸,۸۶۳ ۴۱,۰۶۴,۶۳۷ ۱۴۱,۰۶۴,۶۳۷

لازم به ذکر است که علاوه بر روش‌های ذکر شده در این گزارش، افرادی که می‌خواهند پیش از دریافت وام، هر قسط و مبلغ کامل سود آن را محسابه کنند می‌توانند از سایت‌های محاسبه‌گر استفاده کنند.‌

اخبار مرتبط
سپرده‌های کوتاه‌مدت بانکی برای مبالغی هستند که زیر یک سال سپرده‌گذاری می‌شوند و بانک‌ها معمولا سودی کمتر از سپرده‌های بلندمدت به آنها می‌دهند.
به انواع سپرده‌های کوتاه و بلند مدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد و نرخ سود تسهیلات هم ۲۳ درصد تعیین‌ شده که افزایش پنج درصدی دارد.
نرخ سود وام و تسهیلات بانکی با 5 درصد افزایش از 18 درصد به 23 درصد افزایش یافت . همچنین نرخ سود سپرده های بانکی تا 2205 درصد افزایش یافته است . ولی نرخ سود سپرده کوتاه مدت با 5 درصد کاهش از 10 درصد به 5 درصد رسیده است.
در شرایطی که مهلت انتشار اوراق گواهی سپرده با نرخ ۲۳ درصد دیروز به پایان رسید، به نظر می‌رسد استقبال خوبی از این اوراق شده و پایان آن می‌تواند، نشانه‌ای برای اعلام نرخ سود جدید بانکی مصوب است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها