چهارشنبه, 21 آذر 1403 2024,December

اولین هوش مصنوعی کودک جهان متولد شد

22 بهمن 1402
اولین هوش مصنوعی کودک جهان متولد شد

تونگ تونگ به معنای «دختر کوچک»، پس از معرفی توسط دانشمندان انستیتوی هوش مصنوعی پکن، به عنوان اولین هوش مصنوعی کودک جهان شناخته شده است.

به گزارش بانک اول، تونگ تونگ طبق ادعای سازندگانش، می‌تواند وظایفی را برای خود تعریف کند، به صورت خودکار یاد بگیرد و محیط اطراف خود را کشف نماید.

علاوه بر این، اگرچه همه چیز شبیه داستان فیلم علمی-تخیلی The Creator است، مهندسان تونگ تونگ می‌گویند این هوش مصنوعی حتی می‌تواند احساسات را تجربه کند! او احسا شادی، خشم و غم دارد.

 اولین هوش مصنوعی کودک در نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی در پکن در پایان ژانویه رونمایی شد.سازندگان آن می‌گویند که تونگ تونگ هوش و توانایی‌های یک کودک ۳ یا ۴ ساله را نشان می‌دهد.

اولین هوش مصنوعی کودک جهان متولد شد

بازدیدکنندگان می‌توانستند با تونگ تونگ صحبت کرده و وظایفی به آن محول کنند، مانند درخواست مرتب کردن اتاق که تونگ تونگ برای انجام آن اقداماتی را انجام می‌داد.

اگر چیزی خیلی بالا بود، هوش مصنوعی یک چهارپایه پیدا می کرد تا بتواند بدون کمک خارجی به آن برسد. در همین حال، اگر یک انسان یک لیوان شیر را در اتاق مجازی بریزد، تونگ تونگ استنباط می کند که نیاز به تمیز کردن دارد و حوله‌ای برای تمیز کردن آن پیدا می‌کند. منحصر به فرد ترین ویژگی تونگ تونگ، توانایی آن در تعیین وظایف خود است.

ربات‌های هوش مصنوعی مانند چت‌جی‌پی‌تی و بارد گوگل فقط به درخواست انسان عمل می‌کنند و به طور مستقل عمل نمی‌کنند. حتی پیشرفته‌ترین ربات‌ها به صورت واقعاً مستقل عمل نمی‌کنند. برخی ربات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند آمکا نیازمند دستور انسان هستند.

مشخص نیست تونگ تونگ واقعاً مستقل است یا نه، اما ظاهراً مستقل‌تر از هوش مصنوعی های قبلی است. طبق ادعای سازندگانش، تونگ تونگ می‌تواند بر اساس ارزش‌ها و شهود مشترک بشری، وظایف جدیدی را تعریف کند.

اما هنوز معلوم نیست آیا واقعاً توانایی‌های ادعا شده را دارد یا خیر. آینده نشان خواهد داد هوش مصنوعی ها تا چه حد می‌توانند مستقل عمل کنند.

اخبار مرتبط
تاکنون، چرخه هیجان هوش مصنوعی (AI hype cycle) بر این نظریه استوار بوده که با استفاده از داده‌ها و محاسبات بیشتر برای آموزش مدل‌های جدید هوش مصنوعی، می‌توان به نتایج به‌مراتب بهتری دست یافت، اما گوگل و سایر غول‌های فناوری اکنون با مشکل بازده کاهشی در آموزش مدل‌های جدید خود مواجه شده‌اند. فرضیه موانع مختلف بر سر راه پیشرفت هوش مصنوعی که ازاین‌پس به‌عنوان فرضیه «دیوار» از آن یاد می‌کنیم، این احتمال را که آن نسل بعدی مدل‌های اصلی هوش مصنوعی به‌طور قابل‌توجهی باهوش‌تر از مدل‌های موجود خواهند بود، به
آساف راپاپورت(Assaf Rappaport)، مدیر اجرایی Wiz، یک شرکت پیشرو در امنیت سایبری، در یک کنفرانس فناوری در اکتبر به حضار گفت که شخصی با استفاده از یکی از صحبت‌های اخیرش شبیه‌سازی صوتی انجام داده است. سپس از آن برای ارسال یک پیام صوتی جعل عمیق به ده‌ها کارمند استفاده کرده تا سرقت اطلاعات انجام دهد. کلاهبرداران ناموفق بودند، اما این حادثه، یک زنگ خطر بود.
با توجه به خطرات مرتبط با توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی فوق‌هوشمند، که به طور بالقوه می‌توانند به روش‌های غیرقابل پیش‌بینی عمل کنند و به انسان آسیب برسانند، یامپولسکی و سایر محققان هوش مصنوعی برای توقف توسعه هوش مصنوعی بحث کرده‌اند که تنها با مقررات قوی‌تر می‌توان به آن دست یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها