شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

پاداش گزارشگری فساد به چه شرطی پرداخت می شود؟

03 اسفند 1402
پاداش گزارشگری فساد به چه شرطی پرداخت می شود؟

افرادی با درآمدهای بالا، حتی به‌اندازه یک کارگر یا کارمند مالیات نمی‌دهند و این از عدالت به دور است؛ بر همین اساس، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور می‌گوید: سامانه سوت‌زنی برای شناسایی فراریان مالیاتی به راه افتاده تا دستیابی به عدالت مالیاتی با کمک خود مردم تسریع شود.

به گزارش بانک اول  در جریان برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور میهمان غرفه همشهری بود و درباره برنامه این سازمان برای برقراری عدالت مالیاتی صحبت کرد. این گفت‌وگوی کوتاه در هیاهوی نمایشگاه به بازخوانی ماجرای پرداخت پاداش ۵۵۲ میلیون تومان به یک گزارشگر فساد اختصاص داشت که آذرماه امسال رسانه‌ای شده بود. پاداشی که البته بنا به گفته سبحانیان، علی‌الحساب بوده و رقم آن پس از قطعی شدن مالیات تعیین شده برای شرکت‌های گزارش شده، افزایش خواهد یافت.

رئیس‌کل سازمان امور مالیات با تأکید بر اینکه عزم و اراده این سازمان برای مبارزه با فساد در نظام مالیاتی جدی است، گفت: ما برای این کار، به دنبال انجام دادن اقدامات مؤثری هستیم و یکی از مهم‌ترین آن‌ها این است که مردم اگر در پرونده‌ای از سوءاستفاده یا فرار مالیاتی مطلع شوند و آن را به اطلاع سازمان برسانند تا به آن رسیدگی شده و منجر به تشخیص مالیات شود، درصدی از این مالیات قطعی به‌عنوان پاداش به گزارش دهنده فساد یا فرار مالیاتی پرداخت خواهد شد.

به گفته سبحانیان، اراده سازمان در این موضوع جدی است و موارد بسیاری بوده که مردم اطلاع داده‌اند و سازمان در حال رسیدگی است.

معاون وزیر اقتصاد، با اشاره به اینکه بسیاری از مردم نه نسبت به مبلغ مالیات خود بلکه به بی‌عدالتی در دریافت مالیات بین افراد گلایه دارند، گفت: اینکه افرادی با درآمدهای کلان، مالیات کمی نسبت به درآمد واقعی خود پرداخت می‌کنند، یک تخلف است که هم مردم را آزاد می‌دهد و هم به بیت‌المال خسارت می‌زند و استفاده از گزارش‌دهی مردم برای مقابله با این آفت، یکی از راه‌هایی است که نتایج مثبت به دنبال خواهد داشت.

البته سبحانیان تأکید می‌کند که در کنار استفاده از ظرفیت‌های سوت‌زنی، سازمان امور مالیاتی هم با استفاده از ابزارهای در اختیار و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و هوش مصنوعی، تلاش می‌کند که مفرهای مالیاتی را شناسایی و مسدود کند تا در گذار از نظام سنتی به نظام هوشمند مالیات ستانی، عدالت به‌صورت حداکثری مستقر شود.

نکته قابل‌توجه اینکه رئیس‌کل امور مالیاتی تأکید کرد: اطلاعات سوت‌زنان کاملاً مشمول اصل محرمانگی بوده و با توجه به اینکه اراده سازمان، استفاده از ظرفیت سوت زنی است، به‌صورت ویژه به گزارش‌های ارسال شده در سامانه سوت‌زنی رسیدگی خواهد شد.

اخبار مرتبط
وی با بیان اینکه راه اندازی سامانه یا کانال سوت‌زنی برای مشاوران املاک از دیگر راهکارها برای جلوگیری از تخلف مشاوران املاک برای قرارداد اتباع غیر مجاز است گفت: افراد می توانند در صورتی مشاور املاکی این تخلف را انجام داد موضوع را به متولی رسیدگی اطلاع دهد.
این در حالی است که سازمان بیمه سلامت هیچ ارتباطی با این شرکت‌ها نداشته و این سازمان به عنوان بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر پایه سلامت کشور، هرگز برای بیمه‌کردن و ارائه خدمات دیگر با افراد از تماس تلفنی استفاده نمی‌کند؛ لذا، این امر با هدف سودجویی و کلاهبرداری انجام می‌گیرد.
بخش عمده‌ای از اصلاحات در این زمینه پیرامون امنیت شغلی کارگران است که رعیتی فرد، معاون وزیرکار درباره اصلاح قانون کار و پیشنهادات دولت گفته است: قبلاً برای مشاغل غیرمستمر و پروژه‌ای این قانون در دولت قبل مطرح شد که اگر پروژه بیش از چهار سال طول کشید، تا پایان پروژه کار کارگر به صورت دائمی ادامه پیدا کند و در غیر این صورت مشمول مقرری بیمه بیکاری شوند. چون قبلاً کارگران پروژه‌ای مشمول مقرری بیمه بیکاری نبودند. از اسفندماه گذشته کلیه نیروهای پروژه‌ای مشمول این قانون شدند.
ثبت نام آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش‌وپرورش در راستای اجرای ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و بنا بر مفاد دستورالعمل نحوه برگزاری امتحان عمومی و تخصصی برای استخدام ۱۹ هزار و ۱۷۹ نفر مربی امور تربیتی و سبک زندگی، مربی امور تربیتی و مشاوره، مربی تربیت بدنی و سلامت و مشاور تخصصی، ۱۷ بهمن امسال آغاز و مقرر شده بود ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ برگزار اما با تغییر زمان آزمون، برگزاری آن به روز جمعه چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ موکول شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها