چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403 2024,May

چک بین بانکی و کارکرد آن

24 خرداد 1401
چک بین بانکی و کارکرد آن

به گزارش بانک اول، چک های موصوف صرفاً جهت واریز به حساب بنا به تقاضای مشتری یا متقاضی صادر می شود.

 

ویژگی‌های چک بین بانکی

۱- چک بانکی بنام کسی صادر می شود که متقاضی چک درخواست نماید و صدور این چک ها در وجه حامل ممنوع است.

۲- تمامی چک های بانکی باید دارای رمز با شماره امضاء‌ و مهر شعبه و مهر دارنده امضاء باشند.

۳- چک بین بانک ها در موارد واریز به حساب های قرض الحسنه جاری/ پس انداز و کوتاه مدت - واریز تعهدات و دیون - واریز به حساب های دولتی - صدور حواله به سایر شهرستان ها صادر می شود.

۴- مبلغ چک الزاماً باید به وسیله ماشین چک نویسی روی چک پرفراژ شود.

۵- پرداخت نقدی اینگونه چک ها مجاز نیست.

اخبار مرتبط
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها