ﺳﻪشنبه, 18 اردیبهشت 1403 2024,May

راهی برای سرمایه‌گذاری سودآور در بورس

24 خرداد 1401
راهی برای سرمایه‌گذاری سودآور در بورس

به گزارش بانک اول بسیاری از بازارهای مالی را از دو روش بنیادی و تکنیکال می‌توان تحلیل کرد. به همین دلیل یکی از موضوعاتی که افراد حاضر در بازارهای مالی باید به آن توجه کنند، روندهای موجود در تحلیل تکنیکال و بنیادی است.

 

تحلیل بنیادی مهم‌تر است یا تکنیکال؟

تحلیل بنیادی، روشی برای بررسی نمادها و اوراق در بازار سرمایه است که به دنبال تعیین ارزش ذاتی یک سهم خواهد بود. تحلیل بنیادی مواردی که بر روی بنیاد سهم اثر قابل توجهی دارد را مورد ارزیابی و آنالیز قرار می‌دهد. ارزش واقعی سهم شامل وضعیت مالی و مدیریت شرکت، صنعت و شرایط اقتصادی کلان است. هدف تحلیل بنیادی تحلیل و کشف ارزش سهم است تا بتوان از طریق این تحلیل، قیمت واقعی را با قیمت فعلی آن مورد مقایسه قرار داد. از طریق تحلیل بنیادی می‌توان به ارزش واقعی سهم دست پیدا کرد.

 

تحلیل تکنیکال روشی برای بررسی و پیش‌بینی قیمت اوراق، کالا و سایر عوامل قیمت‌پذیر است. این تحلیل بر پایه‌ الگوی تغییرات قیمت، حجم و بدون در نظر گرفتن عوامل بنیادین بازار به آنالیز روند موجود در بازار اقدام می‌کند. به عبارت دیگر، تحلیل تکنیکال، تحلیلی براساس آنالیز رفتار قیمت در گذشته، به بررسی و پیش‌بینی قیمت سهام در آینده می‌پردازد.

 

به عبارت دیگر، تحلیل تکنیکال به بررسی و پیش‌بینی قیمت نماد در آینده می‌پردازد و تحلیل بنیادی به بررسی قیمت واقعی سهام درحال‌حاضر را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

اینکه گزاره که یک نماد تنها با تحلیل تکنیکال و یا تنها با تحلیل بنیادی می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد، کاملا اشتباه است. زیرا این دو تحلیل هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته و هر یک به جنبه خاصی در تحلیل و آنالیز قیمت سهام می‌پردازند.

 

تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی قرار گرفته است؟

اما در بازار سرمایه ایران، تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی در بیشتر مواقع رو در روی یکدیگر قرار گرفته و نمی‌توانند یکدیگر را تقویت کنند و براساس داده‌های برآورد شده از این دو تحلیل نمی‌توان به ارزیابی درستی به‌دست آورد.

طی ۳ ماه گذشته که بورس با ریزش و جریان اصلاحی مواجه شده است، بسیاری از مولفه‌های تحلیل بنیادی نمادها، بر خلاف آنچه که تحلیل تکنیکال نشان داده است، افزایش قیمت سهام را نشان می‌داده‌اند. اما در این مدت برخی نمادها با ریزش ۷۰ درصدی مواجه شده‌اند.

از موضوعاتی که در تحلیل بنیادی باید به آن پرداخته شود، قیمت ارز، نرخ تورم و سایر مولفه هایی از این موضوعات هستند که می‌توانند در تحلیل بنیادی به کمک سهامداران بیایند.

با افزایش نرخ ارز، نرخ تورم و اجازه افزایش سرمایه که به تصویب مجلس نیز رسیده است، حکایت از تحلیل بنیادی مناسب و مثبت برای بیشتر نمادها دارد.

اما در همین مدت تحلیل‌های تکنیکال مسئله‌ای متفاوت را نشان می‌دهد. با رشد ۳۰۰ درصدی شاخص بورس از ابتدای سال تا ۲۰ مرداد امسال، ریزش بازار سرمایه در همین نشان می‌داد، رشد شاخص در ماه‌های گذشته کمی بیش از حد بوده است و باید این اصلاح در زمان زودتر رخ می‌داده است. حمایت‌های موجود نیز در تحلیل تکنیکال این مسئله را تایید می‌کند.

 

نمودار تکنیکال شاخص کل بورس

اما به صورت کلی باید گفت آنچه در از ابتدای سال ۹۹ رخ داده است در هیچ زمانی تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی هیچ کدام یکدیگر را تقویت نکرده و زمانی تحلیل تکنیکال روزهای مثبت را نشان داده است، تحلیل بنیادی عکس را نشان می‌داده است.

البته حضور گسترده افراد بدون آموزش در بازار سرمایه در ماه‌های گذشته هر دو نوع تحلیل را تا حدود زیادی از کار انداخته و بیشتر هیجانات در بورس تعیین‌کننده صف‌های خرید و فروش بوده است./ فارس

اخبار مرتبط
در این زمینه امروز (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رضا عیوضلو در نشستی خبری این رخدادها را بررسی و اعلام کرد: به لیست مشکوک افراد با اطلاعات نهانی رسیده‌ایم اما تخلف آنها هنوز ثابت شده نیست.
شاخص کل فرا بورس ایران هم امروز با ۷ واحد افزایش، در ارتفاع ۲۵ هزار و ۲۰۱ واحد ایستاد. معامله گران در فرا بورس حدود ۳ میلیارد و ۶۶۰ میلیون سهم و اوراق مالی با انجام ۱۵۰ هزار معامله دادوستد کردند.
لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها