دوشنبه, 24 اردیبهشت 1403 2024,May

جاماندگان یارانه معیشتی کرونا چه باید بکنند؟

24 خرداد 1401
 جاماندگان یارانه معیشتی کرونا چه باید بکنند؟

به گزارش بانک اول پس از همه‌گیری و شیوع کرونا بسیاری از مشاغل مجبور به تعطیلی کسب و کار خود شدند؛ در نتیجه این تعطیلی‌ها افراد زیادی شغل و منبع درآمد خود را از دست دادند. ستاد ملی کرونا نیز در پی این تعطیلی‌ها، اقدام به اعطای یارانه معیشتی به افراد آسیب‌دیده ناشی از تعطیلی‌ها کرد که این یارانه به شیوه‌های مختلف به افراد واجد شرایط توزیع شد.

به گزارش بانک اول در آخرین مرحله توزیع یارانه معیشتی کرونا، مقرر شد تا در 4 مرحله طی ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند به افراد مشمول یارانه‌های 100 و 120هزار تومانی تعلق گیرد. شروط مشمول شدن این یارانه از سوی ستاد ملی کرونا به وزارت رفاه ابلاغ و مقرر شد تا وزارت رفاه افرادی که دارای شرایط دریافت یارانه نقدی 100 و 120هزار تومانی بودند را شناسایی کند.

 

چه کسانی واجد شرایط شدند؟

یارانه معیشتی 120هزار تومانی به افراد تحت پوشش کمیته امداد اعطا شد. همچنین عدم پرداخت حق بیمه ماهانه، نداشتن درآمد ثابت، شاخص پایین درآمدی و همچنین مشمول طرح یارانه معیشتی (که پیش‌تر اجرا شده‌بود) از شرایط لازم برای دریافت یارانه 100هزار تومانی بود.

 

این افراد از سوی وزارت رفاه شناسایی شدند و باتوجه به گفته سخنگوی ستاد معیشتی کرونا، اطلاعات در دسترس وزارت رفاه ثبتی بوده و صحت سنجی شده است.

 

 

معترضان یارانه معیشتی کرونا

پس از واریز یارانه معیشتی کرونا، دو گروه از افراد معترض شدند. گروه اول؛ خانوارهایی که مشمول شرایط دریافت یارانه معیشتی کرونا بودند و مبلغی به حساب آن‌ها واریز نشده‌بود. گروه دوم هم خانوارهایی بودند که از شرایط معیشتی مناسبی برخوردار نبودند اما به علت اینکه بیمه‌پرداز بودند، یارانه معیشتی کرونا دریافت نکردند.

در خصوص گروه اول اخیراً اعلام شده است که به حساب برخی از این افراد که واجد شرایط بوده ولی یارانه دریافت نکرده‌اند، یارانه معیشتی کرونا واریز شده است و به حساب باقی افراد نیز در روزهای آینده واریز خواهد شد.

درباره گروه دوم نیز هنوز تصمیمی از سوی مسئولین گرفته نشده و به گفته حسین میرزایی، سخنگوی ستاد معیشتی کرونا، این خانوارها باید همچنان منتظر بمانند./اقتصادآنلاین

اخبار مرتبط
چندین سال، یارانه نقدی در بیستم هر ماه به‌حساب سرپرستان خانوارهای مشمول واریز می‌شد؛ اما از بهمن‌ماه بازه زمانی یارانه‌های نقدی و غیر نقدی تغییر کرد و همین مسئله برخی را که به شیوه قبلی عادت کرده بودند، سردرگم کرد.
دولت از ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد. در این فاز، «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد، اما اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت. روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، آخرین روز اعتبار طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک است، اما دولت هنوز در خصوص ادامه روند این سازوکار پرطرفدار، خبر جدیدی اعلام نکرده است.
مشاور امور رفاهی خاطرنشان کرد،‌ دولت تا کنون در قالب اجرای سه ماه طرح فجرانه کالابرک الکترونیک ۲۸ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده و آورده خود مردم نیز ۸۴ هزار میلیارد تومان بوده است و در این زمینه تا کنون ۱۴۲ میلیون بسته غذایی بر سر سفره مردم قرار گرفته و شرایط ایجاد امنیت غذایی در ۷ دهک پائین درآمدی جامعه را فراهم کرده است.
هنوز خبری از ادامه طرح کالا برگ در ادریبهشت ماه نیست. سیدرضا یحیوی در این باره گفته است: برای نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در مرحله جدید تصمیم‌گیری در سطح دولت صورت خواهد گرفت. در این راستا وزارت رفاه مدل‌هایی طراحی و پیشنهاد می‌دهد که تا هفته آینده در خصوص نحوه اجرای مرحله جدید اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
حمید رضا سالاری درمیان
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

س. حرفهای همیشگی برای اعتراض دیگه نمیدونم چی بگم اگر برای حذف یارانه هم وزارت رفاه اجتمائی و کار مسئولش باشه خدا بخیر کنه بدبخت ها بدبخت تر شدند رفت پولدارا پولدارتر

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها